Šta je novo?

Nasnimavanje podataka ca CDR disk?

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Jel moguce da uzmem jedan prazan disk ta nesto namestim u programu za snimanje i da kasnije mogu da dosnimavam podatke na taj disk?

nisam siguran da sam razumeo pitanje, ali da li bi ti pomogla opcija Multisession CD ??? Tj snimis nesto na CD ali ga "ne zatvoris" tako da i kasnije mozes da snimas na njega vise puta dok ga nenapunis.

Malo mi je cudno da moderator postavlja ovako pitanje zato mozda nije lose da pojasnis sta te konkretno interesuje.

Inace CRW diskove mozes da koristis kao disketu (doduse malo vecu) pa je to mozda i bolje resenje jer mozes i da obrises ono sto ti vise ne treba

ZAP je napisao(la):
nisam siguran da sam razumeo pitanje, ali da li bi ti pomogla opcija Multisession CD ??? Tj snimis nesto na CD ali ga "ne zatvoris" tako da i kasnije mozes da snimas na njega vise puta dok ga nenapunis
Na to mislim

ZAP je napisao(la):
Malo mi je cudno da moderator postavlja ovako
Da te pitam nesto, ko cuva marakanu za vreme derbija(a i ostalih utakmica), panduri, igraci ili treneri?
Kada budem sve znao, verovatno necu biti ovde...

ZAP je napisao(la):
Inace CRW diskove mozes da koristis kao disketu (doduse malo vecu) pa je to mozda i bolje resenje jer mozes i da obrises ono sto ti vise ne treba
Znam za to, ali to packet wrighting snimanje sam probao i stalno mi je pucao win, i nije dovoljno brzo, a i ne moz na svim kompovima da se citaju takvi diskovi...

nije mi namera bila nikoga da vredjam (cak ni moderatore ;) ) ali moja prva saznanja i koriscenje CR pisaca (1995) su upravo bila sa multisession CDovima jos je to tada bila prava nocna mora jer se desavalo da cd cita samo zadnji ili prvi deo pa si morao pomocu raznih programcica da postavljas aktivnu session. Mozda je i to razlog da mi je cudno da neko ko se bavi racunarima postavlja takvo pitanje.

znaci bez ljutnje sve je bilo sa najboljim namerama

sto se tice CDRW i oni mogu da se citaju na skoro svim CD citacima tj racunarima ako instaliras odredjeni programcic recimo Nero InCDReader (oko 800kb)

ZAP je napisao(la):
sto se tice CDRW i oni mogu da se citaju na skoro svim CD citacima tj racunarima ako instaliras odredjeni programcic recimo Nero InCDReader (oko 800kb)

Da bi se na nekom rachunaru- tj. CD(vazi za sve novije uredjaje), prochitao CD-RW , nije neophodno instalirati nikakakav poseban program, cak i ako je CD formatiran kao UDF . Instalacija dodatnog programa je potrebna samo ako se ima rezach i ako se zeli i pisanje po tom disku.

Bata je napisao(la):
Da bi se na nekom rachunaru- tj. CD(vazi za sve novije uredjaje), prochitao CD-RW , nije neophodno instalirati nikakakav poseban program, cak i ako je CD formatiran kao UDF . Instalacija dodatnog programa je potrebna samo ako se ima rezach i ako se zeli i pisanje po tom disku.

Kao prvo ne znam da li si dobro procitao ime programa, ali on sigurno ne sluzi za pisanje na CDRW diskovima.

+ If you want to read a CD formatted with InCD on another PC
please install our InCD UDF Reader on the other PC.
+ The native Windows 98/ME UDF driver CANNOT read CD-RWs
written with InCD 1.6 or later.
+ The InCD UDF Reader CANNOT read CD-RWs
written with InCD 1.3.x!

kao sto se da primetiti cak ni sa ovim programom ne mozes da citas one diskove koji su snimljeni sa verzijom starijom od 1.3

ovaj program je namenjen OS Win9x i Me a za XP ne znam (jer ga ne koristim) mozda je sam OS sposoban za tako nesto

Što se tiče UDF Readera, mislim da je najbolji Adaptecov, sastavni deo Easy CD Creatora 5, koji ja koristim ... Njegova opcija DIRECT CD + Verbatim CD'RW 10x isto kao da pišeš po hardu... a isto tako i briše...(D)

About InCD !

Bez uvrede za ove koji ga koriste, ali InCD nema veze, tako ja mislim, a i mnogi oko mene .. (mada uvek postoji mogućnost da i oni i ja nemamo veze):D ... Adaptec UDF Reader R U L E Z !!!

Vrh Dno