Šta je novo?

Mobilni telefon Naslednik Mate9

Koji mobilni telefon kupiti

Froiibaad

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
330
Moj dobri stari Mate9 polako posustaje. I dalje sljaka on, ali mi zabada podcast addict s vremena na vreme na po par sekundi, a i snimci s kamere deluju bas izandjalo.

U proslosti sam koristio Samsung (S3 s exynos-om i s4 s snapdraggon-om) i Iphone 5s, tako da mi nijedan ni drugi nisu strani.

Huawei otpada zbog nedostatka google servisa, ne želim da to budžim. Ne daju mi se premium pare za uredjaj s Exynos-om. Xiaomi cujem ima masovne probleme s proximity senzorom, a otkako mi je sef propustio sastanak jer je scheduler resio da ubije calendar aplikaciju, nisam siguran da zbog posla smem da se upustim u tu zabavu, jer bukvalno ne sme da mi ubije PagerDuty.

Jos jedan use case mi je snimanje i fotografisanje dece. Napredak u odnosu na Mate9 je tu pozeljan.

Sto se tice igrica, nista zahtevnije od AngryBirds/Minecraft-a kad klinac dograbi, tako da mi igranje nije prioritet.

Bilo bi lepo da moze da se poveze na eksterni DAC i da ima APT-X(HD) podrsku.

Budzet nemam jos u glavi, ali bih jako voleo fiskalni račun i zvaničnu garanciju (poučen iskustvom sa Mate20 od supruge, bilo je 0 cimanja). Od operatera, dolaze u obzir MTS (istekao mi ugovor) ili A1.

Ja bih za te pare uzeo polovan S20+ sa racunom i garancijom. Imas stare par meseci, bez tackice, full naravno. Ne znam sto te Exynos odbija, odlicno radi. Ja sam imao S20+ i radio je bez najmanje greske godinu dana. Presao sam na S21 Ultra samo zato sto mi se ukazala povoljna prilika, a i tu Exynos kida...

Polovni telefoni ne dolaze u obzir, samo novi s fiskalnim racunom i validnom garancijom.
Razlika izmedju A52 i A72 je oko 10000, malo veci ekran i veca baterija.
Ima li sta od Motorola-e ili Sony-a da valja?

Video sam a52 i a72 uživo.
Skroz mi se ne sviđaju. Baš su obični.
Nisam video nijedan telefon da mi se sviđa (sem mate40, al na to se ne bacaju pare). Postajem očajan.

Video sam a52 i a72 uživo.
Skroz mi se ne sviđaju. Baš su obični.
Nisam video nijedan telefon da mi se sviđa (sem mate40, al na to se ne bacaju pare). Postajem očajan.
razumem tvoju patnju :) zaista se oseća da nedostaje jedan huawei na tržištu...

u sličnoj sam situaciji. planirao sam da ženi ostavim samsung a70, koji je zaista workhorse telefon bez mnogo primedbi, osim kamera i samsung procesiranja koje mi je užas. mislio sam da je a72 logičan korak, ali imam isti mlak utisak...što je najgope prošle su mi kroz ruke sve ove nove ultre i plusevi, i imam isti utisak što se procesiranja fotki tiče, prosto nemam nikakvu želju da izvadim telefon i bilo šta fotografišem, toliko me odbijaju samsung kamere i njihov kamera softver.

ako ti je od neke pomoći neko moje dalje razmišljanje i potraga:

xiaomi- ne bih ga prihvatio ni kao poklon

oneplus- tu sam već bio blizu ozbiljne kupovine, ali se onda desio ovaj fail sa najnovijim modelima i trotlovanjem procesora, što me je ipak uverilo da je tu samo gomila hypea po ne baš niskoj ceni.

motorola- edge +, ali tu je izgleda fabrički neki drljav ekran, sa verovatnim problemima...

sony- za moj ukus premali ekrani, posle ovih 6.7". moguće da su neki prošli modeli ok kupovina, iako i dalje nisu jeftini...

vivo i oppo- ima nekih zanimljivih modela sada i kod nas, doduše ne baš po radnjama, ali tu je mnogo nepoznanica, od softvera i dalje podrške itd...nekako se pribojavam da je i tu prisutan xiaomi sindrom...

uglavnom, na prvi pogled delujemo razmaženo, ali ipak mislim da za nekoga ko telefone ne menja često nije baš lako naći novi telefon koji bi imao neki razuman odnos cene i kvaliteta...da zlo bude veće, na papiru to praktično nudi samo xiaomi :)

Vrh Dno