Šta je novo?

Naselje Belville, Beograd

McDuck

Cenjen
Učlanjen(a)
19.04.2012
Poena
170
Da li neko ima proverenu informaciju koje su telekomunikacione mogucnosti u naselju Belville u Beogradu?
Navodno internet, televiziju i telefoniju nude Telekom Srbija i Radijus Vektor...
Dobio sam razne informacije, od jednih da je Telekom Srbija postavio optiku do stana - FTTH, od drugih da je postaljena optika samo do zgrade - FTTB, a po zgradi klasicni bakreni kablovi... A od trecih da je Radijus Vektor postavio optiku do zgrade - FTTB, a po zgradama koaksijalne kablove...
Da li neko zivi u naselju Belville i moze da mi pruzi tacnu informaciju o stanju telekomunikacione infrastrukture?

Telekom ima valjda optiku do stana, fiksna telefonija je IMT tehnologija (VoIP) i ne radi kada nema struje.
Postoji i RV, verovatno dolaze optikom do zgrade ili naselja.

Pozdrav

Upravo sam dobio neproverenu informaciju da je Telekom postavio ETTH (Ethernet To The Home), optika dolazi do zgrade, a po zgradi idu UTP kablovi do stanova...

Ortak mi reče da i Orion ima optiku tamo , nudili mu nešto tipa 100Mb koliko se seća.

TS tamo ima FTTB, dalje koaks, za Orion ne znam ali 101% nema optiku do stana kao ni RV, jedini ali stvarno jedini koji poseduju optiku do stana je TT, i tu je kraj price, osim TS u naselju Stepa Stepanovic tamo je optika do stana ili ti FTTH.
To ti je to.

Posto vidim da Orion postavlja i u nove zgrade (gde jos nema) optiku (ili sta vec..), da li neko zna da li nude istu van NBG? Ili neko drugi da nudi van NBG, a da nisu astronomske cene uvodjenja? (u sustini hocu nesto sto nije ADSL ili obican cable)

Provereno, u naselju Belville optike do stana nema - FTTH.

U stanovima je klasicni koaksijalni prikljucak od Radijus Vektora.
A Telekom Srbija nudi prikljucak (internet, televiziju i telefon) preko jedne UTP uticnice (8 pinske) koja se nalazi u stanu u dnevnoj sobi.

Primetio sam da se po ulazima reklamira i Orion Telekom...

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ostali imaju FTTB , jer su ortaku nudili 100Mb.
Pozovi sve , vidi šta i kako nude , najbolja ponuda nosi :)

Jel' ima neka takva ponuda van NBG/Senjaka u BG-u?

Orion telekom i Telekom Srbija imaju FTTB (optiku do zgrade - ulaza - sobe telekomunikacije koju ima svaki ulaz u prizemlju pored lifta), a Radijus Vektor ima klasicnu koaksijalnu infrastrukturu...

Nesto pristupacno ;)

Za kojeg internet operatera bi se pre odlucili, Telekom (FTTB) ili Radijus Vektor (koaksijalni kabel)?

Poslednja izmena:
Orion telekom ima Premium mrežu ali samo u nekim ulazima u naselju...

Da li je neko uspeo prebaciti Tilgin HG1311 u bridge mode?

Da li neko zna šta su 'FCS errors' i 'Pause frames'?

Poslednja izmena:
Ne obracaj paznju na to. Ako ti net radi zadovoljavajuce, nemas prekide i padove brzine, zasto da lupas glavu ?

Orion telekom ima Premium mrežu ali samo u nekim ulazima u naselju...
Moze li objasnjenje sta znaci Premium?

Da li neko zna da li Orion za optiku ima mrezu do stana ili mora da se buse zidovi? Posto su iz njihove prodaje rekli da imaju, a ovde citam nesto suprotno, mozda se u medjuvremenu nesto promenilo? Neka iskustva?

Koji operateri imaju mogucnost prikljucka na optiku bez busenja zidova?

Nazad
Vrh Dno