Pošaljem i ja fotke da možeAj kad vec moram da dokazujem da ne moze. Okacio sam slike ispod.
Nema potrebe da mi išta dokazuješ, koristim ga kako sam rekao. Ne bih tvrdio napamet.
Pošaljem i ja fotke da možeAj kad vec moram da dokazujem da ne moze. Okacio sam slike ispod.
uvek možeš da kreiraš iSCSI vezu. target formiraš na NAS-u i kad se konektuješ na Windows-u, logički nema razlike u odnosu na lokalno instaliran disk. e sad, performanse su drugi problemDa li mogu PC igre da se instaliraju i igraju nomalno sa NAS servera?
Zavisi kako se van mreze pristupa.Da li su podaci u NAS-u (Synology) bezbedniji ako mu se onemogući pristup van LAN mreže?
1. own clowd, next clowd...Kad sam pitao za bezbednost, pre svega sam mislio na zaštitu podataka od ransomware napada.
Da budem iskren, nisam ni znao da postoji drugačiji način pristup NAS-u van LAN mreže osim user/pass metodom.
Možeš li ukratko da napišeš šta podrazumevaju ostale metode za pristup podacima koje si pomenuo?
Podacima van mreže bih pristupao sa android telefona i laptopa (windows) a iz LAN mreže i preko android STB-a.
Hvala na preporuci ali nikako mi ne polazi za rukom da ga povežem sa Foldersync-om. Možeš li da mi napišeš koje podatke bi trebalo da unesem u polja SMB share name i NTLM Domain?Foldersync bez konkurencije.