Šta je novo?

Hardver NAS do 200€ - Google Photos alternativa za neIT stručnjake.

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Pavlony

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2013
Poena
170
Potrebna je što prostija metoda bekapovanja Google Photos fotki, jer je probijen limit. Komšija se opredelio za NAS, jer njegov rođak koristi NAS. Moje je da nađem NAS i podesim ga, i što manje imam posla oko toga.
Budžet je do 200 evra. Problem je što se uopšte ne razumem u NAS uređaje, tako da ne znam koji je najbolji za ovaj novac.

Baš sam pre koji dan na našim oglasima video da čovek prodaje 2bay nas synology. Verovatno je malo stariji model, što znači slabiji hardver, ali to je ispraćeno boljom cenom.
Za 200eur nov, izbor neće biti veliki.

Meni je i ovo mnogo novca jer je u pitanju nekih 50gb slika. Međitim, komšija je čuo za NAS i *** sad :D Ja sam predložio Megacloud backup, gde bi sve fotke stale, kao online opcija i prebacio bih sve dodatno na računar njihov i to je to.

a koji paket koristi na google kada je 50gb slika preko limita? 100gb paket je 2100rsd godišnje. Nastavlja gde je stao, user friendly onoliko koliko je bio... Cena stvarno nije velika.
Alternativno, neki drugi cloud kao što je onedrive preko ms familije. Ispadne 1700rsd godišnje i dobije legalan office 365 pored 1tb prostora.
Ako pričamo o terabajtima onda vredi razmišljati o namenskom storage rešenju. Za par stotina gigabajta treba da nađe odgovarajući cloud.
Na nas treba dodati i hdd i onda teško da će biti do 200eur sa diskom.

Нема NAS за те паре...google photos upgrade или OneDrive family пакет...

Чула жаба за поткивање🤣

I ja sam rekao da se plati Google ili neki drugi cloud, ali ***. Pričaću još, novac nije problem, ali meni ovo deluje kao nepotrebna investicija. Pritom je Google mnogo lakši za podešavanje

Nazad
Vrh Dno