Šta je novo?

Naručivanje preko neta (knjige i filmovi)...

Mickey Mouse

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2004
Poena
319
Poštovanje gospodo,

Imam nameru da naručujem neke filmove i knjige preko neta (Amazon?), ali nisam siguran da li stižu u BG!!?
Da li je ''Amazon.com'' pravo mesto za naručivanje i imate li neki savet kako se to najbolje radi? Koja su vaša iskustva i cake na koje treba da obratim pažnju prilikom naručivanja?
Koji je rok isporuke, tj kada mogu da očekujem da mi knjiga ili film stigne na kuću?

Nešto sam malo kopao po forumu i rečeno je da bi bilo dobro da pošiljka ne bude veća od 100 dolara, jer se onda plaćaju dodatne takse ili šta već...?

Bio bih veoma zahvalan na detaljnijem odgovoru, jer nemam love za bacanje.

Hvala!

Mislim da ti je amazon.de ili amazon.uk geografski brži/bliži. :)

Koliko ja znam, americki Amazon jos nema SCG na listi zemalja kojima isporucuje narudzbine, tj tamo stoji Yugoslavia, ali kad kliknes na nju, vrate te na prethodnu stranu, tako da ne mozes da zavrsis kupovinu. Tako je bilo pre mesec-dva. Citala sam na nekom forumu da postoji fora za to: kao zemlju odaberes, recimo, Makedoniju, a stavis post code 11000, grad Beograd i svoju adresu - navodno stize. Na Amazon.co.uk mozes da kupujes, a sto se tice visine iznosa posiljke, o tome ne znam nista, najbolje da dobro procitas dilivery rates and policies:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/tg/browse/-/492868/ref=cs_h_bn_dr_1_3/026-8899277-8634836
Mislim da sve stize u roku od dve nedelje najvise.

nedada je napisao(la):
Koliko ja znam, americki Amazon jos nema SCG na listi zemalja kojima isporucuje narudzbine, tj tamo stoji Yugoslavia, ali kad kliknes na nju, vrate te na prethodnu stranu
Počeli su i oni da šalju...

Provereno rade (sa VISA Virtuon Raiffeisen bank-e) i salju u BG za 15-tak dana:
bn.com
amazon.co.uk
amazon.de
sendit.com (blackstar.co.uk)

Sentenced je napisao(la):
Mislim da ti je amazon.de ili amazon.uk geografski brži/bliži. :)
Što je potpuno irelevantno!
U većini slučajeva mi je bilo povoljnije da naručim preko američkog amazona. UK i DE su imali više cene proizvoda!
Plus, iako nisam preterano pažljivo upoređivo cene poštarine (zbog preračunavanja funte/evro/dollar), čini mi se da ni troškovi poštarine iz EU nisu mnogo manji od USA!

Hvala vam svima! Znači stiže u BG na moju adresu u roku od nekih 15-20 dana!?

Samo još jedno pitanjce: da li je u cenu uračunata poštarina i sva druga plaćanja, ili je potrebno platiti još neki porez ili poštarinu našem poštaru ili nešto slično?

ja sam naruchio neki software sa nokia-inog sajta...bio je for free na listi je bilo jako malo zemalja a ja sam stavio UK s tim sto sam pisao 11000 Beograd adresa itd... i stiglo mi je na kucnu adresu .... i to na papirima je pisalo Dear Milan Petric// bla bla! :)

Mickey Mouse je napisao(la):
Hvala vam svima! Znači stiže u BG na moju adresu u roku od nekih 15-20 dana!?

Samo još jedno pitanjce: da li je u cenu uračunata poštarina i sva druga plaćanja, ili je potrebno platiti još neki porez ili poštarinu našem poštaru ili nešto slično?

U cenu nije uracunata postarina nego je naknadno placas u zavisnosti od tipa postarine ($10-15 za knjigu iz USA je najevtinija varijanta). Carinu placas u zavisnosti od cene i sadrzaja samog paketa i naravno raspolozenja carinika :smash:. Koliko sam ja informisan cena do koje 99% izbegavas carinjenje je 100$, a preko toga vec nisam siguran.
Ako neko ima vise informacija o carini neka podeli sa nama.

hocu da kupim 2 knjige sa amozona koje na amazon.com koshtaju u paketu 25$, a na amazon.de samo jedna koshta 21e

jel zna neko koliko je poshtarina iz US (najsporija varijanta) !?

misterx je napisao(la):
hocu da kupim 2 knjige sa amozona koje na amazon.com koshtaju u paketu 25$, a na amazon.de samo jedna koshta 21e

jel zna neko koliko je poshtarina iz US (najsporija varijanta) !?
Pogledaj cene na http://www.barnesandnoble.com/ , ja sam nuricavo muziku sa visom virtuon, ima isporuka za Srbiju i mozes da biras delivery. Obican air mail kosta oko 8$ ako se ne vara i odmah ti skidaju sa kartice. Stiglo mi je za nekih 10-15 radnih dana.
Poz.

Ja sam narucivao/kupovao sa Amazon.com i BN.com i jeftinije mi je ispalo preko Amazona... klasicna postarina je $10, a stize za 10-tak dana (u mom slucaju).

ortak je narucivao na Amazonu i doslo mu je. Cak je narucivao i na moju adresu i sve je stiglo. Ono sto je uzimao su DVD-ovi, knjige, majice, patike...ne secam se da li je jos nesto.

bopuc je napisao(la):
U cenu nije uracunata postarina nego je naknadno placas u zavisnosti od tipa postarine ($10-15 za knjigu iz USA je najevtinija varijanta). Carinu placas u zavisnosti od cene i sadrzaja samog paketa i naravno raspolozenja carinika :smash:. Koliko sam ja informisan cena do koje 99% izbegavas carinjenje je 100$, a preko toga vec nisam siguran.
Ako neko ima vise informacija o carini neka podeli sa nama.

Ako cena ne prelazi 100evra nema carine, ako je preko 100 evra onda se sabira sa shipingom i na to ide carina i pdv naravno.ako nesto kosta recimo 80e +
recimo shiping 21e onda ne ide carina.E sad ne znam kolika je carina na knjige i dvd-eve ima na sajtu carine da se vidi

hvala na brzim odgovorima... uzecu na amazonu jer je paket

ZeeGerman je napisao(la):
Ono sto je uzimao su DVD-ovi, knjige, majice, patike...ne secam se da li je jos nesto.

Meni su DVD-ovi stizali ali patike ili majce nikako nisam mogao da naruchim...govorim za Amazon.com i za Amazon.co.uk..

Poslednja izmena:
Ja sam narucivao sa Amazon.co.uk i otprilike stigla mi je svaka deseta porudzbina. Naime, postarina je relativno niska ali zato ne podrazumeva potpisivanje pri predaji, vec se ostavlja u sanducetu. Ako je posiljka veca postar je ostavi na vrhu svih sanducica, sto je ravno katastrofi.

Svaki put sam se uredno zalio, svaki put bi mi poslali ponovo ono sto sam narucio i opet isto... Treci put ne salju vec vracaju pare na karticu, umanjeno za troskove postarine koje ne vracaju.

Jedini nacin da ti salju sa potpisivanjem je da ti je narudzbina veca od 150 evra. To ti medjutim nije dobro jer ce ti nasi lopovi na carini naplatiti carinu i ostale troskove u ukupnom iznosu od oko 40 odsto na citavu sumu, ukljucujuci i postanske troskove.

Naravno, na to mozes da se zalis, sto u praksi znaci da dobijes isto resenje i da dodatno platis carinjenje i da cekas jos 10 do 15 dana.

Drugim recima Englezi su maksimalno korektni, ali su nasi postari i carinici (kao i komsije) - lopovi. Sa narudzbinama FC Arsenal (dresovi, majice, jakne i sl.) imao sam samo jednom problem. Od tada su prestali da salju redovnom postom i salju mi takozvanom kurirskom (12 funti paket) i posiljka stize za 7 do 9 dana.

Tata,
mozda je jednostavnije da kupis postaru kilo vinjaka i da ti onda lepo sve donosi na ruke :).
Meni se do sada nikada nije desilo (a narucivao sam 20-tak puta preko Amazon.com-a) da nesto ne stigne ili da bude ostavljeno van sanduceta... tako da je moj postar superiska. Povremeno ga castim i to je to.

Pazi kad sam sve probao.

I da ga zamolim i da ga castim po par stotina dinara svaki put...

On kaze da se iz nekog razloga ovde kod mene cesto menjaju i da nije on uvek zaduzen za zgradu, a ne moze svakome ko ga menja da kaze da paze na moje posiljke...

Moja zena je potom bila u posti, razgovarala sa sefovima, oni su obecali da ce pazljivo pratiti i nakon toga 3-4 posiljke za redom uopste nisu stigle.

Sasvim je moguce da krade i neka druga sluzba, aerodromska, carinska, pojma nemam ko, jedino sam apsolutno siguran da Englezi ne kradu.

Sve u svemu prestao sam da narucujem sa amazona.co.uk a pre neki dan mi neko rece da CD i DVD vise ne isporucuju u Srbiju. Nisam proveravao. Jesi li ti siguran da si nesto radio sa amazon.com posto su pre godinu dana meni odgovorili da ne salju nista u Srbiju.

POzdrav drugari,
Ono sto ja trazim nema ni na jednom Amazonu ;)

Treba devojci da kupim poklon, i u pitanju je Nivea Young program koji se samo proizvodi za Zapadnu Evropu (kao i obicno, mi smo izostavljeni), i jedino sam nasao to da kupim na sajtu www.boots.com ... Imam vise pitanja...

Da li neko zna neki sajt za prodaju kozmetike jos?
Da li je neko narucivao sta kod njih?

Gde jos mogu da nadjem punudu za Nivea proizvode...?

Hvala drugari ;)
cheers

@Tata

Mozhda vidi neka ostavi porudzbinu kod nekog komshije sa kojim si dobar..tako moj poshtar i ja imamo dogovor..do sada sam sve poshiljke dobio :D

Shto se tiche ovoga da Amazon.co.uk ne shalje vishe kod nas ne shalju samo CD i DVD sa software-om,muziku i filmove i dalje shalju (bar se nadam mada cu proveriti)

A shto se tiche Amazon.com-a od njih sam do sada najvishe i naruchivao(filmove ) i sve je stizalo,nadam se da ce tako i da ostane a sad u petak im ponovo shaljem porudzbinu pa cu vam javim da li shalju ili ne

Shto se tiche nekih drugih stvari kao shto sam gore rekao pokushao sam nekoliko puta ali nisam imao srece

@ NightCrawler
Molim te javi mi kako si prosao sa americkim amazonom, kod njih je i ponuda bolja i cene nize, pa bih ponovo okusao srecu...

@trabl
nisam nista narucivao od kozmetike, ali moja prijateljica kaze da sa takvim narudzbinama nikada nema problema, naime lopovi u ovoj zemlji su uglavnom muskarci i njih za te stvari uglavnom zabole...

Nego ti lepo google u ruke pa kad nadjes sajt koji ima to sto zelis i koji salje u SCG, proveri kako salju, da li ima sanse da salju kurirski (cak i ako je znatno skuplje mislim da to vredi platiti) i potom ne brini

ne znam da li sam spomenuo da mi je jedna firma preko koje mi je stigao katalog za knjigu koja u katalogu koshta 55$ trazila 9300din ;)

NightCrawler je napisao(la):
Meni su DVD-ovi stizali ali patike ili majce nikako nisam mogao da naruchim...govorim za Amazon.com i za Amazon.co.uk..

Slagah...my mistake. Sa nekog NBA sajta je narucivao patike, majce i dresove....pretpostavljam da je NBA.com....mada mi je nesto i amazon spominjao...nisam siguran da li su medjusobno povezani...

Znam da je uzeo one blesave T-Mac patike i platio ih tri puta jeftinije nego sto su ovde. Naravno, postarina nije bas mala - izadje ga skoro dupla cena patika, pa je popunio do 100$ kompletnu porudzbinu sa jos kojecega, ali svakako je cool.

Najpovoljniji proizvodjac suplemenata na netu

Uporedno poredjenje cena vitamina, minerala, ekstrakata i ostalih dodataka hrani od vise nasih dobavljaca ili uvoznika i 1 USA proizvodjac. Odabrao sam na desetine proizvoda cirka 113 dolara, porudžbina na koju ne plaćate carinu jer ne prelazi 100 evra, a u kojoj je originalni račun. Na taj iznos plaćate poštarinu koja iznosi 30 dolara, naravno internet karticom. Našoj pošti ili poštaru jos platite 250 dinara prilikom preuzimanja paketa, i opet ste prošli i više nego duplo jeftinije za proizvode vrhunskog kvaliteta.
http://www.top-vitamins.com/sr/tabela.htm

Evo imas i slicicu ovog sto je stiglo, cisto kao dokaz da stize u Srbiju i to sve na broju. Plus 2 kutijice sto je uzela keva njoj Slika je slabijeg kvaliteta jer je slikano mobilnim, ali se vidi da je wonder labs. O kvalitetu ne mogu da pricam nista jer ja to nema sanse da primetim, ovako na oko izgleda sve ok, nista se ne razlikuje od proizvoda universal nutritiona i slicnih. Sto se tice procedure narucivanja ako je narudzba preko 100$ (paket + shipping) i ako prvi put narucujes mora da se proveri kartica, a to sam ja uradio tako sto sam skenirao prednju i zadnju stranu kreditne kartice i poslao im to mailom. Odmah posle narudzbine mi je stigao mail gde pise postupak potvrdjivanja kartice, i posto sam to odmah uradio odmah sutradan je paket poslat za Srbiju i stigao je posle 7-8 dana. Sve preporuke, s obzirom da shipping nije skup (30$) i da su cene na sajtu skroz povoljne. Sastavi na osnovu ovoga komentar na sajtu kako ti odgovara i potpisi mene, a mozes slobodno i da stavis komentar u temi "narucivanje preko neta" na forumu.
vitamini.jpg

Poslednja izmena:
Tata je napisao(la):
@ NightCrawler
Molim te javi mi kako si prosao sa americkim amazonom, kod njih je i ponuda bolja i cene nize, pa bih ponovo okusao srecu...

Evo znachi kao shto rekoh naruchio sam bez problema 3 DVD-a sa Amazon.com-a i ochekujem isporuku u periodu od 12-24 maja

untitled1copy8ah.jpg

Evo i mojih iskustava:
Narucivao sam DVD, audio CD i knjige sa americkog, kanadskog i britanskog Amazona. Sve je stizalo bez ikakvih problema na adresu u Beogradu. Placao sam Visa Internet karticom Vojvodjanske banke. Rok isporuke je oko 15 dana za americki, 30 dana za kanadski Amazon. Narucio sam vec 15-ak paketa i nikakvih problema nisam imao. Dakle, sve preporuke za Amazon

Wolverine je napisao(la):
Rok isporuke je oko 15 dana za americki

Koliko ja znam rok isporuke za americhki je od 9-36 dana za standarnu poshiljku i jednom mi je za 2 dana stigao DVD kada sam naruchio express poshiljku ...ali sve shto mi je stizalo od njih (Amazon.com) stizalo je za minimum 20-25 dana

Lose sam se izrazio. Mislio sam da kazem da su meni paketi stizali za 15 dana. Uvek sam koristio standard international shipping

naruchio 2 knjige, prognoziraju da ce stici oko 22. maja
placeno Visa Virtuon karticom RZB

Vrh Dno