Šta je novo?

Narrator (pomagac slabovidih) problem !!!

• Začetnik teme Začetnik teme stefl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stefl

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2007
Poena
319
Pozdrav svima i pitanje: kako moze da se pokrene windows program "narrator" zajedno sa windows xp-om. Naime imam drugaricu koja je skoro potpuno slepa i koristi ovaj pomocni program za rad na racunaru ali joj je pao sistem pa treba da ga reinstaliram i omogucim joj automatsko pokretanje narrator-a ! Pokusao sam da to izvedem na svom racunaru ali jedino sto mi pada na pamet je da ga ubacim u Startup, medjutim tada se pokrene mali box za podesavanje i iako je cekirana opcija " Start narrator minimized " posle restarta se ponovo pojavljuje taj dijalog box za cekiranje opcija narratora i on radi ali kao da nisam cekirao start minimized ...

Ima li neko bolju ideju tj. da se narrator pokrene bez pojavljivanja dijalog box-a za podesavanje narratora !!!

Zahvalan na svakom konstruktivnom predlogu :wave:

Prečica na tastaturi Logo+'U' ti aktivira accessibility options 😉

Jesi probao Jaws? mozda je bolje resenje, naravno ako hoces da koristis narodsku verziju.

Prečica na tastaturi Logo+'U' ti aktivira accessibility options 😉

Pa da, precica Logo+'U' u stvari otvara Utility Manager gde se u stvari vrsi podesavanje narrator-a, magnifier-a ... , pa sam tu cekirao opciju "Start automatically when I log in" ali samo za narrator i tada se aktivira sa win-om radi svoj posao !!! Ovo zaista nisam imao prilike da podesavam, u stvari znao sam za to ali povrsno jer prvi put pomazem slabovidoj osobi !

Hvala i vuji na predlogu ali ne bih da joj komplikujem zivot, jer je zavrsila neki kurs gde su koristili narrator pa misli da joj je ta pomoc dovoljna (za sada) !!!

Hvala, jos jednom i u Danijelino ime :wave:

Nazad
Vrh Dno