Šta je novo?

Narezivanje ISO fajla

• Začetnik teme Začetnik teme cilset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Kako pored iso fajla narezati jos 1 ili 2 fajla istovremeno na disk?
U Neru recimo.

nejasno ti pitanje ali ajde da probam. Ako mislis da direktno narezes iso na disk i da pored toga narezes jos 1-2 fajla, neces uspeti sem ako ne koristis ultra iso ili neki slican alat.
Ako je situacija ovakva da narezes iso mislim kao fajl na dvd i pored toga jos 1-2 fajla biraj udf kompilaciju ako ti pravi problem sa velicinom iso-a.

nejasno ti pitanje ali ajde da probam. Ako mislis da direktno narezes iso na disk i da pored toga narezes jos 1-2 fajla, neces uspeti sem ako ne koristis ultra iso ili neki slican alat.
Ako je situacija ovakva da narezes iso mislim kao fajl na dvd i pored toga jos 1-2 fajla biraj udf kompilaciju ako ti pravi problem sa velicinom iso-a.

Ono prvo je u pitanju.

Poznat problem ako treba "lekić" da se ubaci. Ma montuješ iso pa napraviš novu kompilaciju tako što selektuješ sve ono što si montovao u nerou prebaciš sa ctrl+1 ,dodaš to što treba i izabereš image recorder pa burn dobijaš novi iso ako selektuješ iso umesto nrg. Ako ide na disk onda izaberi rezač umsto iimage recordera.

Kakav Ultra ISO ako ako može ovako na kvarno sa Nerom.

Necu da ulazim u svrsishodnost bloat softvare koji ce jos malo postati operativni sistem kako su krenuli, dao sam mu ime parceta softvera koje je vec godinama jedno od najboljih (ako ne i najbolje po mom misljenju), i za koje sigurno znam da ce posao odraditi onako kako treba, bez medjukoraka 😛

Necu da ulazim u svrsishodnost bloat softvare koji ce jos malo postati operativni sistem kako su krenuli, dao sam mu ime parceta softvera koje je vec godinama jedno od najboljih (ako ne i najbolje po mom misljenju), i za koje sigurno znam da ce posao odraditi onako kako treba, bez medjukoraka 😛

Ma dobro de. Ne pljujem ja Ultra iso, koristio sam ja to. Nego ako mu je cim da instalira može ovako za 1 ISO. Drugo nero može da se oguli i bude mali.

Yaya micro tiny i ostale edicije. It's all the same crap 😛.
Presao sam na Img, em najbolji, em dzabe 😀. Nemoj da mislis da zelim da ti protivrecim samo nisam rad neru da prepustam posao koji neki programi rade ceo svoj kodni vek 😀

da ne otvaram novu temu da pitam ovde:šta trebam da podesim u neru da bi mi narezao sadržaj kao "butabilan disk "?

Kako pored iso fajla narezati jos 1 ili 2 fajla istovremeno na disk?
U Neru recimo.

ja to po seljacki, narezem i iso i ta neka dva fajla kao fajlove na DVD, pa mountujem iso sa samog narezanog DVDa, instaliram.....

Poslednja izmena:
Pover ISO, mozes da dodas sta hoces u vec postojeci fajl i to sve sprzis na cd ili dvd.

Tehnički mogao bi da ekstraktuješ boot sektor, spremiš sve fajlove iz ISO fajla u neki folder, dodaš ta 2-3 koja hoćeš i onda ih snimiš kao boot CD/DVD.

Za ektraktovanje možeš da upotrebiš ISO Buster, mada ako je nešto od MS OS-ova u pitanju moraš u programu za rezanje da podesiš parametre (XP je recimo "no emulation" sa "sector count" 4)

Pa ja opet isto tupim, PowerISO to normalno radi, otvoris iso fajl dodas folder ili fajlove koje hoces i spremis opet kao iso fajl, isprobano vise puta a zadnje sa win 7 dodavana aktivacija u iso fajl i normalno boota.

Da, ali onda nije butabilan dvd!
pa nije odmah po insertu, ali kada ga mountujes - isto kao da si ga ubacio u DVD, zar ne? + ovako su ti svi fajlovi na jednom disku, with no fuss.
P.S. naravno pretpostavka je da taj kome to treba ima necim to da mountuje, ako ne (a ko to igra igrice i nema to?), onda power iso.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno