Šta je novo?

napraviti desktop od laptopa

just_ice

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2007
Poena
304
prvo zanima me da li je ovo uopšte moguće? :d

imam Tošibin laptop kome je crkla matična ploča, popravka je previše skupa, ali bezveze mi je da ekran, hard diskovi, grafička kartica i ostalo propadne zajedno sa tim.. postoji li adekvatna matična ploča do nekih 150€ na koju bih mogao prikopčati ove komponente i ubaciti u novo kućište? takođe da li bi i ekran mogao da se nekako iskoristi tj poveže sa tim. :type:

znam da je jednostavnije kupiti nov laptop, no bez 600€ ne mogu naći ništa odgovarajuće jer mi treba za 3d modelovanje i malo zahtevnije programe.

saveti, sugestije.. u napred hvala :)

Prodaj u delove i vozi dalje. Svaka egzibicija na tu temu je u naucnofantasticnosadomozohistickim vodama a kosta i vremena i zivaca i novaca. Laptopovi su pravljeni (kao i sve ostalo) da posle crkavanja kupujes novi jer je nekako uvek "popravka neisplativa" (cene maticnih ploca vangarantno za ThinkPad idu i do 700eur, ekrani za HP skuplji nego ceo laptop i sl.).

Da ne ispadne da te odgovaram, treba da uradis sledece: Nadjes adapter za MXM ili koji vec format koristi graficka, prepravis elektroniku LCD-a da koristi VGA ili DVI, hard disk pase bez problema, optika uz poseban kabel, procesor tesko da ce moci ako ne nadjes desktop plocu koja prihvata mobility procesore, memorija isto tako....

:) Jasno ti je da nema vajde od cele akrobatike, ako ne mozes da nadjes rezervnu plocu za 150 eur, to je to... sve u delove i teraj dalje.

Poslednja izmena:
Vrlo obeshrabrujuće... :trust:
Nekako mi žao da se oprostim od laptopa, dobro me je služio tri god i sama konfigracija je bila relativno zadovoljavajuća za moje potrebe. Znači jedino hardove mogu da izvučem, ostalo prodajem u polovno? Ili možda ako uspem da nađem polovnu matičnu ploču za moj model.. zna li neko gde bi to mogao videti? U pitanju je Toshiba Satellite L500-13T.
Koliko otprilike mogu uopšte dobiti za delove?

Nazad
Vrh Dno