Šta je novo?

Napon za q6600

Aha...sada je stvar jasna, stormwatch ti je uvalio "primerak" :d

Kako uvalio!?!??! Pa ja sam ga dobio od proverenog coveka ovde na benchu!?!??! ;)

Nije nemoguce i da te napajanje malo zeza ..

U svakom slucaju kao sto si i rekao, 3.2GHz pri toj voltazi je sweet spot za tebe i forsirati tih 200MHz se ne isplati.

Pffff....200mhz je veliko ko kuca sa tim procesorom, samo guraj IWCHA!!!! :D

Kako uvalio!?!??! Pa ja sam ga dobio od proverenog coveka ovde na benchu!?!??! ;)

Zezanje bre :D

Mada sudeci po voltazi za 3.2GHz nije da je extra primerak.

Pffff....200mhz je veliko ko kuca sa tim procesorom, samo guraj IWCHA!!!! :D

Korisno bi doslo zna se gde tj. koje stvari/programe. Ovako je 3.2GHz sasvim dovoljno a i ispratice svaku kartu na 22" +

Ako se on za tih 200MHz zagreje dodatnih 10-15c onda ne treba forsirati, ako se zagreje 5-6-7c onda je OK.

Zezanje bre :D

Mada sudeci po voltazi za 3.2GHz nije da je extra primerak.

Pa ne cini ga samo voltaza extra primerkom! ;)

Ako se on za tih 200MHz zagreje dodatnih 10-15c onda ne treba forsirati, ako se zagreje 5-6-7c onda je OK.

Kako se OC dize na tom procesoru temperatura tezi da se spusta prema 0, mislim naravno da ne moze biti 0 ali bice blize 0 nego maksimalnoj temperaturi koju procesor moze da izdrzi ako me razumes sta hocu da objasnim, znaci ako ga digne na 200mhz bice 15 stepeni vreliji ali ako ga digne za 1ghz onda ce temperatura umesto 200x5 = 75c da bude lupam samo 25c veca od one na default kloku, huh...ala je ovaj Breezer vremenom poceo jace da udara.

Ne kapiram uopste sta pricas...mozda te je Breezer vec dovoljno uhvatio.

Hoces da kazes da razlika u temp.(% koliko ona raste) biva manja sto je OC veci ? Pa ne bih rekao da je tako. Veca frekvencija/voltaza, vise se toplote i oslobadja. Ili ovo mozda pricas o konkretnom primerku ?

Ne kapiram uopste sta pricas...mozda te je Breezer vec dovoljno uhvatio.

Hoces da kazes da razlika u temp.(% koliko ona raste) biva manja sto je OC veci ? Pa ne bih rekao da je tako. Veca frekvencija/voltaza, vise se toplote i oslobadja. Ili ovo mozda pricas o konkretnom primerku ?

Pa pricam ti o ovom mom, sada njegovom...

A zar ne bi bilo logicno da taj cpu ne degradira do 1.5v jer intel data sheet kaze:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29765

VID Voltage Range 0.850V - 1.5V

Ovaj e7200 (sada Stormov) sam drzao u gornjem vid range, tj. 1.3625 i nista mu nije falilo.... pa sam mislio i q6600 tako u gornjoj intel specifikaciji (zar ovi podaci od Intela ne znace da oni garantuju da cpu nece da degradira ako je do 1.5v, kao i e7200 ako nije preko 1.36? Ali kad vec svi pricaju o degradaciji cpu-a, i drzanju do 1.4v, ok....

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35348&processor=E7200&spec-codes=SLAPC,SLAVN

VID Voltage Range 0.850v - 1.3625v

Ovo sto je rekao Storm jeste i meni bilo cudno. POvecanje takta i vcore se ne odrazava na povecanje temperature mnogo! Idle je oko 32, Load igre oko 50 max. Ali sam to pripisao vendetti 2 i Artic Silver!

Poslednja izmena:
Nece kod mene na 400x9 sa 1.460 ni da udje u win (puca na load screen) moze biti da je moj 4 godine star Chieftec 400w koji vuce 8800gts i 2 hdds "krivac"\

U svakom slucaju, ovih 3.2Ghz na 1.328 mu je sweet.... Za 200-300mhz terati vcore... ne vredi...

moze biti da je prob strap kada koristis 9x multi, koje setovanje koristis ?

ja kada setujem fbs/ram ratio 1:1 imam isti problem..probaj 4:5 ili 5:6 odnos, taj cpu mora da bootne na [email protected],a da li ce biti stabilan na toj frekvenciji i sa tom voltazom niko ne moze znati xD

A zar ne bi bilo logicno da taj cpu ne degradira do 1.5v jer intel data sheet kaze:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29765

VID Voltage Range 0.850V - 1.5V

Ovaj e7200 (sada Stormov) sam drzao u gornjem vid range, tj. 1.3625 i nista mu nije falilo.... pa sam mislio i q6600 tako u gornjoj intel specifikaciji (zar ovi podaci od Intela ne znace da oni garantuju da cpu nece da degradira ako je do 1.5v, kao i e7200 ako nije preko 1.36? Ali kad vec svi pricaju o degradaciji cpu-a, i drzanju do 1.4v, ok....

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35348&processor=E7200&spec-codes=SLAPC,SLAVN

VID Voltage Range 0.850v - 1.3625v

Ovo sto je rekao Storm jeste i meni bilo cudno. POvecanje takta i vcore se ne odrazava na povecanje temperature mnogo! Idle je oko 32, Load igre oko 50 max. Ali sam to pripisao vendetti 2 i Artic Silver!

ako mozes da ga ohladis uspesno sa 1.5v onda nemas razloga da brines :d moje skormno misljenje je da nema vazdusnog kulera koji ce ohladiti [email protected] a da isti bude prime stabilan na frekvenciji od 3.5+ghz, mozda ako je napolju bas hladno a ti volis da drzis otvorene prozore u sobi xD

i voleo bih da mi se objasni pojam "degradira cpu" xD
da li to znaci da ako se digne voltaza cpu-a preko 1.5 on ce sporije raditi ? xD ili ce posle degradacije biti q6400 ? xD lmao

zvuci kao glupost, a verovatno i jeste :D

moj je radio par dana i na voltazi preko 1.55 i jos uvek se zove isto lol

Kada procesor degradira znaci da ce posle izvesnog vremena poceti da mu opada maksimalni OC, tj sve ce mu vise traziti napona i td. Ima sigurno neko ovde ko moze detaljnije da objasni ali eto onako kako sam ja razumeo.

Ja mislim da je sve to prilicno naduvavanje, sa jedne strane te sam Intel i AMD guraju u klokovanje a sa druge imamo price o degradaciji procesora. Elem meni je sve to bull... svi moji bivsi procesori a ima ih ohohoho rade i dan danas po masinama na vecim klokovima i naponu od onih na kojima sam ih ja drzao pa im nista ne fali.

meni se desilo da se degradirao am2 5000+ be posle godinu dana przenja, max klok je pao za nekih 200mhz

Meni se sa svakim procesorom bas desavalo suprotno, posle 3 do 12 meseci CPU je hteo da ide na 200-300 mhz vise od predjasnjih uspeha.

to se u haj faj terminologiji zove usviravanje :D

Vrh Dno