Šta je novo?

napon na phenom-u 965

jefta86

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2005
Poena
309
igrao sam se ovih dana sa masinom iz potpisa...uspeo sam da ga natera na 3700 ali nece preko...upali se ali posle par sekundi prime95 pukne...napon je stajao na 1.400...nisam ga povecavao jer nisam znao koliko moze da podnese :mad: ....verovatno je ovo vec negde komentarisano ali nisam uspeo da nadjem :(

igrao sam se ovih dana sa masinom iz potpisa...uspeo sam da ga natera na 3700 ali nece preko...upali se ali posle par sekundi prime95 pukne...napon je stajao na 1.400...nisam ga povecavao jer nisam znao koliko moze da podnese :mad: ....verovatno je ovo vec negde komentarisano ali nisam uspeo da nadjem :(

Ne bi smeo da povecevas napon preko 1.45V, za 45nm procesore, jer na vecim voltazama degradiraju.
stavi mu 1.45V, uzgred daj neku sliku da bih mogao da ti bolje pomognem

trenutno je na 3800...podigao sam samo mnozilac na 19...pustio sam prime pre par minuta...temperatura je 51c

ewo i slike...dodje do 54c...pa se spusti na 53...ali jos radi :))...da idem dalje ili....i sta da radim

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    222.7 KB · Pregleda: 51
prosla su dva sata...jedna stvar mi je cudna....temperatura ide do 59 pa padne na 56...i tako u krug

Dokle god je napon ispod 1.5 i temp ispod 62, miran si. Mada je bolje da se sto vise drzis ispod ovih vrednosti

59 nisam presao ali mi je cudno sto ovoliko varira...spustala se opet na 55...a sto se tice napaona jel moze do 1.45 ili 1.5

Za 4Ghz ti treba napon od 1.5v na dobrim plocama moj savet je da ne ides jer ces, ostetiti procesor (imao sam 965 ):)

Za 4Ghz ti treba napon od 1.5v na dobrim plocama moj savet je da ne ides jer ces, ostetiti procesor (imao sam 965 ):)

aha...znaci iz iskustva :(...znaci to je fora...mislio sam da mi je losiji primerak i da zato nece na 4Ghz...ipak mora na 1.5....necu pokusavati...hvala ti...dakle to je to...nema dalje :mad:

Temp pada i raste jer procesor nije stalno pod istim opterecenjem.
Sve zavisi od procesora,maticne i ram memorije. Ako ti je ploca losa za oc (kao meni), onda ovo ne ide bas kako treba.
Ako hoces da se igras probaj sa dizanjem frekvence NB-a i FSB-a.
Ima tutorijal u temi na vrhu

Da, bas zbog to ga sam ja pazario x6, kad sam ja na ovoj mojoj ploci "uzvukao"
3.8GHz, onda bi kod tebe "leteo".

Na mojoj ploci? Ne verujem. Ja preko 3,7 nikako da odem. Al dobro, to je i vise nego dovoljno sad:)

Vrh Dno