Šta je novo?

Napon na 12V grani!!!

dok

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
319
Napajanje je CoolerMaster 380W relativno novo,kostalo je oko 2800 din.koliko se secam.Masina je ova iz potpisa.Sve radi za sada.Crysis mozes ceo dan da igras i orthos prolazi itd.3D markovi takodje.imam na toj 12 V grani dva ventilatora 8mm koji duvaju u graficku i hard disk i dvd rezac.Ono sto sam primetio je kad sam dodao jos jednu osmicu napon na 12V grani je pao sa 11,83 na 11,26 koliko je sada.
Da li da menjam napajanje iako sve radi OK ili da ostavim tako?I kako bese ona kombinacija zica da sa 12 V ventilatore stavim na 5V?
Zaboravio sam i graficka je na toj grani stavljena preko onog adaptera.

Prilozi

• naponi.JPG
    naponi.JPG
    126.6 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Batali Everest. Vidi u biosu kakvi su naponi za 12v~

ma batali sve i uhvati unimer u ruke ;)

U biosu je jos manji 11.160V !!!!

Nisam bas vican tome,koje zice treba spojiti?

Podesis unimer da meri DC Voltazu, opseg na 20V ili vise (zavisi od unimera), crna zica sa unimera na crnu u molexu, a crvena sa unimera na zutu u molexa.
U primcipu je prosto, ali ako nisi radio pre, mozda se zaglavis.

Ako te nesto buni, okaci sliku unimera, pa cemo lakse da se razumemo...

Kupio sam juce Chieftec 400W i sad je napon na 12V 11.84V.Kod mog prijatelja isto takvo napajanje ide napon preko 12V oko 12.05V.Da li napon zavisi od komponenata koje su unutra ili nema veze sa tim?

Napon zavisi od komponenata unutra kada je na granici preopterecenja. Tada napon pada.
Ali, ne treba verovati tim senzorima. Npr., davno sam jos imao Asus nForce2 plocu i sa Frontier napajanjem i ploca je ocitavala 12.7V idle, a pod opterecenjem 13.1V. To mi se nije svidjalo nikako, pa sam puko 80e za napajanje iz potpisa i ocitavanja su bila ista :D. Od tad sam promenio 5 maticnih ploca i 12V je uvek ocitavano izmedju 11.97 i 12.02. Zato su ti i predlozili unimer da bi bio siguran...

dzabe si kupovao. i oni naponi su ti bili ok.

CoolerMaster 380W je jako slab model, znam one koji su sa semporonom i 8600 grafickom imali jako niske napone na +12V, mereno unimerom 11.3 sto je ocaj... koliko sam saznao ima dva tipa tih napajanja i ti jeftiniji modeli su definitivno u rangu nekog kineza po snazi

teoretsko dozvoljeno odstupanje za +12v granu je

11.40 do 12.60v , i to pod full loadom.

toliko od mene.

Nazad
Vrh Dno