Šta je novo?

napon kod bartona

Pera_kojot

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2006
Poena
304
imam barton 2500+ na mercury knu400x-l ploci.Za sve koji ne znaju to je isti djavo kao epox 8rda+ posto je mercury kupio licencu od epoxa.Inace extra ploca sa chudo brdo opcija za overclock. Kad sam podigao FSB na 200MHz na toj ploci radilo je sve super.Bio je sistem extra stabilan bez mijenjanja napona,i grijao se stepen dva vise nego na 166MHz. Onda sam se mijenjao sam drugom za MSI K7N2-delta zbog nekih tamo razloga,nebitno.
Elem,instaliram sistem,i skontam kad se naprzi procesor da zabode. I tako sam morao da dignem napon sa 1.65 na 1.675 i sad radi ok. Grije se 10 stepeni vise nego ranije...

Pitanje za vas je:
zasto na staroj ploci nisam morao da dizem napon,a sad moram. Kontam zasto mora inace da se dize napon,ali kako to zavisi od ploce,ako je isti chipset i to...
koliko je ok temperatura procesora od 50 stepeni?jel da mijenjam hladjenje il ne?

unapred hvala

Mogu ti odgovoriti samo na trece pitanje😀 😀 na ostala ce neko iskusniji:smoke:
Temperatura ti je ok mislim ako hoces ti menjaj hladjenje ako hoces dalje da ga klocas ako ne onda moze i sa tim hladjenjem da radi.,)

verovatno do lose naponske jedinice pa undervolt-uje malo ...

Imam Epoxa 8kda3+ , i napon mi varira on nominalnog 1.46 do 1.5 , u zavisnosti od opterecenja procesora. Procesor je sempron 2800 64 bit 90nm , koji radi na 1.4v. Da li je i ovde u pitanju losa naponska sekcija....? Dakle ploca overvoltuje cpu. U biosu je sve na defaultu.

To se i meni desava na bartonu i NF7 difolt napon 1.65, u cpuz-u,everestu pa cak i u biosu mi varira 1.60-1.62 ali mi normalno radi ipak to su talibanska napajanja.

eto ti sad belaja... pa skoro sam mijenjao napajanje.imao sam 300w dtk koje je bilo tesko jedno 2 kila najmanje i radilo ko zmaj,al mi je to bilo od starog kompa tako da je za ovo bilo preslabo i tako stavih LC power od 450w.nisam imao para za chieftec ili tako nesto,al nisam bas ni stedio.jel valjaju ta napajanja cemu?lik koji mi ga je prodao je dobar drug i nikad me nije zeznuo,al eto... zanima me misljenje...

LC power napajanja su ti "medium" (no more no less) tip napajanja. Naponska oscilacija je dosta veca nego kod npr. cooler mastera. Pre otprilike godinu dana odem da kupim lc power 450w. Stavim ga u kuciste, svi naponi ok, overklokovan procesor radi bez frke, medjutim jedna stvar me je jako nervirala. Kada dignem slusalicu od telefona cujem blago zujanje !?!. Ispostavilo se da je napajanje u pitanju. Odem kod ortaka, medjutim i tamo ista stvar, zamenim napajanje za isto, opet ista stvar. Struja u stani mi je relativno ok - trofazna. Jedva nekako uspem da uzmem novac nazad i odem u Imtel i uzmem cooler master-ovo napajanje real power 450w sa garancijom od 3 godine, koje radi extra - bez zujanja. Moj ortak nije imao dosta para tako da sam mu preporucio lc power 550w green 12cm fan, koje i nije toliko lose. Svim lc power napajanjima sum je znatno veci ali ne prave probleme sto je najvaznije, sto i testovi dokazuju a ja do sada nisam cuo da je nekome lc power pravio probleme.

Nazad
Vrh Dno