Šta je novo?

Naplata preko sms-a

Conte95

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2013
Poena
150
Ok, potrebna mi je mala pomoc xD

Ovako stoje stvari.. Ja imam svoj forum koji je zapravo RPG igra, i u toj igri ima odredjene tenhike sa kojima se igraci bore, e sada.. Posto sada uvodim novu verziju, stavicu da se neke tehnike placaju novcem... Moje pitanje je zapravo, preko kog ja servisa mogu da izvedem da kada korisnici kliknu na tu tehniku ili odredjenu sliku na koju stoji cena, otvori prozor gde ce oni da upisu svoj broj telefona i to posalju... Nakon na telefonu im stize poruka sa kodom i oni salju taj kod i skida im se kredit, a meni taj novac ide na racun...

Nadam se da ste me razumeli? .. Pa je moje pitanje dakle, gde i kako mogu tako nesto da odradim, ili nesto slicno...

I mene bi interesovao odgovor, verujem da dosta odgovora mozes da dobijes kod mobilnog operatera, ili fiksne telefonije. Sumnjam da tako nesto mozes da organizujes bez registrovane firme, i nekih dodatnih troskova, za koje verujem da nisu uopste mali, ali nisam siguran, mozda gresim.

Poslednja izmena:
imaš firme koje se bave time, znači oni (provajder) odrađuju deo primanja poruke i šalju tebi (tvojoj aplikaciji) preko httpa info o toj poruci (broj,tekst poruke,...)
ti sa tvoje strane imaš aplikaciju koja prima http request, obradi ga (da li je poruka u pravom obliku, koju uslugu klijent plaća,...) i ako je sve ok vraćaš odgovor provajderu
onda provajder skine čoveku kredit i šalje ti info za to, ti korisniku nabaciš uslugu koju je platio i to je to

e sad, u zavisnosti od operatera mobilne telefonije dobijaš od 20 do 80% iznosa koliko košta sms, zadnji info koji ja imam je da je VIP jaaako bezobrazan, tipa uzme ti 70%, 10% uzme provajder i tebi šta ostane
najpovoljniji je bio telekom kod koga je bilo nešto tipa 20%/10% i tebi čitavih 70%

ove procente uzmi sa nekom ogradom pošto sam poslednji put tražio info pre godinu-dve

ja sam konkretno radio uplatu internet vremena preko sms-a, a u zavisnosti od tipa usluge zavise i procenti (pozdravi i želje,uplata interneta,nešto treće)

mogu na pm da ti pustim tačno sa kojom firmom sam sarađivao

edit: mislim da su fiksni troškovi na mesečnom nivou, samo za jednog mobilnog operatera (telekom) bili reda veličine 2-3000 din
i da, mislim da mora firma da bude uključena u kombinaciju :)

Poslednja izmena:
hmmm jos kad bi se ja razumeo u te stvari xD ... Bice znaci povuci potegni...

Pa jel treba da imam neki tekuci racun??? i mogu li uopste da radim to preko tekuceg racuna ili mora da se registruje neka firma.. i ako se registruje firma da li ja placam nesto sto sam registrovao firmu? neki porezi i to?

Vrh Dno