Šta je novo?

Naplacivanje VHS na DVD

epp

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
609
Koliko moze da se naplati prebacivanje VHS i Hi8 na DVD-video? Interesuju me dvije varijante: 1h na 1h high quality i 2h na 2h standard play.

Aman, sta ce ti to sve?! Nikada neces dobiti DVD kvalitet, a zezaces se nekolko sati sa svim tim, ako ne i vise.
Ja sam radio prebcivanje sa 8mm trake, i kvalitet nije bas nesto preteran. OK je za gledanje na TV-u, ali cim gledas na monitiru, paaa mozes i sam da zakljucis.

Nije u pitanju kvaliet i isplativost vec arhiviranje starih vhs i Hi8 traka u digitalnom obliku. Od silne upotrebe kasete su vec na izdisaju i ljudi zele da ih sacuvaju.
Kako bi objasnili razlog zasto se VHS svadbe prebacuju u dvd format i naplacuju od 10-35 EUR po disku?

Hocu da to uradim nekim ljudima, ali da im ne bude skupo pa me interesuje koliko se minimalno moze uzeti, a da mi ipak bude placeno moje utroseno vrijeme.

Da li je to 5 EUR za 1h high quality ili 10 EUR po disku za standard play ili nesto manje/vise?

U Pirotu je od 100-150 din/h, zavisno od kolicine i kvaliteta.

epp je napisao(la):
Koliko moze da se naplati prebacivanje VHS i Hi8 na DVD-video? Interesuju me dvije varijante: 1h na 1h high quality i 2h na 2h standard play.
Laicki gledano 1h na 1h je isto sto i 2h na 2h. :)
Mislio si na 1h na 1dvd (hq) i 2h na 1dvd. U oba slucaja cena je 10€.( +5€ za divx)
Kod konkurencije je:
- 1dvd 700din (bez obzira na trajanje)
- 250din/h + 255 za dvd

Malo je offtopic ali me zanima sta je potrebno za ovu operaciju od tehnike (mislim na graficku kartu i na VCR) posto imam neki praistorijski video a ne znam da li bih mogao da ga upotrebim za ovu akciju posto mi se pare bas ne razbacuju na usluzno rezanje i na novi VCR. Tnx

1. VCR + Tv tuner kartica
2. VCR + graficka sa Video In
3. VCR + VDvdR (ovde nije potreban komp :) )

Blah blah ne gine mi zavlacenje ruke u dzep u svakom slucaju hvala Panos

zormanic je napisao(la):
U Pirotu je od 100-150 din/h, zavisno od kolicine i kvaliteta.

100-150 din po DVDu ? :D:D:D:D
Pa za te pare se ne isplati proveriti ni svoj mail :D

Nazad
Vrh Dno