Šta je novo?

Hardver napajanje za RTX 3090? (do 150e-160e max)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

pmb

Poštovan
Učlanjen(a)
03.06.2016
Poena
80
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7950x + Arctic III 360
Matična ploča
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
GPU
RTX 3090 Zotac
Storage
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) i Geil SSD od 512GB + Kingston SSD od 240 GB
Zvuk
Microlab Solo 6c+S.M.S.L SU-1 DAC
PSU
MSI A850GF 80+Gold 850W
Kućište
Lian Li Lancool 216 argb
Monitor
AOC 31.5" Q3279vwf
Miš & tastatura
najobičnija Logitech+ Redragon miš
Ostale periferije
LogiC270 Epson L386
Laptop
Lenovo
Mobilni telefon
Google Pixel 7a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jel može preporuka za solidno napajanje? sta uzeti u zemlji Srbiji da moze pristojno da tera RTX 3090 Zotac Trinity OC?
Raspolazem limitiranim budzetom a karta je vec stigla.
Imam usmenu garanciju na kratak period, tako da zuri mi se da je probam. Nova fabricki upakovana, mislim da je sve u redu s njom. Ali opet..
sa trenutnim PSU-om od 600wati mislim da mogu kurslus samo da napravim. Tako da je trenutno neizvodivo

prijatelj me je savetovao 1000W LC Power LC1000M V2.31 80+ Gold
da li je ono ok? ili ima bolje za te novce?

ostatak masine je ryzen 1700 na stock vrednostima, 16GB DDR4, 2ssda i 2 hdda. 1 m.2 ssd. maticna msi b450 tomahawk max II. 5-6 USB uređaja
planiram da u skorijoj buducnosti menjam procesor za jaci jer na trenutnom rajzenu mislim da cu imati malo losije performanse. overkill/bottleneck kako li se vec kaze
Za neki bolji CPU ranga i7 13gen. ali otom potom.
Prvo na redu je napajanje.

Molim za savet pa sto pre da porucim.

hvala

hvala, @Rick
MSI mi je pristupacniji i deluje mi skroz OK i bolje od kineza od "1000w" LC Power....
edit:
Poručen MSI, u pon/uto stiže, pa se javljam s utiscima

Poslednja izmena:
Jel ima neko predstavu sta može da bude uzrok sledećem:
random mi zabruje kuleri u kucistu, neki put pri startovanju sistema neki put pri gledanju klipova, editu videa.... znaci skroz random. i kad se koristi grafika a i kad je u leru.
fabricke hladnjake kucista sam gasio i ponavlja se znaci nije do njih.
jedino sto sam promenio grafičku za Zotac RTX 3090 OC Trinity i napajanje MSI MPG Series A850GF 850W
procesor je ryzen 1700 sa lc power cosmo cool coolerom 120mm. Neklokovan. znam da je on usko grlo i da zbog njega gubim nekih 25% fps. :(

Upale se ventovi na grafici pri većem opterećenju i pri startovanju istih, dolazi do navedenog?

Proveri i sam. Pre nego što pokreneš nešto zahtevnije, gledaj u kartu i ako se vreme brujanja poklapa sa startom ventova na grafici, to je to. Istrošeni su (majningom vrv) neodržavanjem i samim kvalitetom Zotac karti (ja nisam ljubitelj istih, baš zbog ovoga jer im ventovi nisu na glasu).

Nazad
Vrh Dno