E dobro me podseti.... sve ocu da napisem jos nesto na ovu temu i zaboravim...
S obzirom da je kod madjara (ipon) bila slaba ponuda (doduse u poslednje vreme je nesto bolje), mislio sam da uzimam kod nas Antec HCG 850W za 150e i to je to.
Onda sam pri kupovini poslednjih komponenti za komp preko madjara, pitao doticnog da li moze da mi nabavi nesto preko alze. Lik je bio u fazonu, nisam radio sa njima, ali posalji da vidim. Posto je noviji prodavac, nisam hteo da ga jurim za povracaj poreza kako bi mi ispalo povoljnije (reko da decko jos zbog mene nema problema, ne znam da ga tamo ne drndaju), a posto mi je prekipelo vise oko tog napajanja, bukvalno glavobolja, vise nisam gledao ni na pare toliko.
Uzi izbor u alzi mi je bio Seasonic Focus Plus 850 Platinum, Corsair HX850 i HX850i. Na kraju sam se odlucio za HX850i kao najskuplju varijantu, preplatio boga oca, ali sam vec prezalio te pare. Razlika je bila oko 20e izmedju obicne i "i" verzije, tako da mi to nije bilo puno da dodam. Rekoh kad sam vec ulozio tolike pare za komp, necu sada da stedim na ovo, a i bice mi bas interesantno da izmedju ostalog ispratim potrosnju sistema sa RTX 3080. Toliko se diskutovalo oko toga, pa reko ovako cu bar tacno videti kako stoje stvari. Seasonic je bio nesto povoljniji, ali opet ne neka ludilo razlika, a nekako sam cenio da mi je Corsair opcija ipak dovoljno bolja.
Tek sam za vikend preuzeo komponente i treba da sklopim, najverovatnije ovog vikenda. Previse obaveza, pa ne mogu da stignem.
Otvorio sam pakovanje da vidim na sta lici, ima brdo kablova, onako su malo tvrdji, pa cu videti kako ce ici kabliranje, a napajanje je samo po sebi dosta tesko.
Ne znam koliko sam ti pomogao, ali ko je spreman da dobro plati, cenim da je ovo dobra opcija. E sad, da li se isplati platiti 50% vise u odnosu na antec, to vec ne znam (sigurno se ne isplati), ali boze moj.
Kad pustim malo u rad i bacim se na testiranje, onda cu moci da dam i neki info vise, pa da mozda i okacim neki screenshot potrosnje pod nekim stres testom.