Šta je novo?

Napajanje za Q6600

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Interesuje me koje napajanje predlazete za Q6600. Obzirom na najave da cene padaju i posle 22. jula za ovaj CPU iznose 266$, postaje zanimljiv koa moguci izbor tokom godine. Imam napajanje iz potpisa i ne znam koliko smem da OC Q6600, sa tim da bih verovatno ako se cene DDR2 odrze ili jos vise padnu do kraja godine imao 4GB i neku graficku poput GF8800GTS.

Eh, bice ti jasno jednog dana, cemu Formule, brzi automobili i slicno ;-)

(ja istog misha koristim vec 5 godina ne zbog cene, vec jer mi odgovara vise engo MX, LX i QX i shitX, ali za CRT monitor - to vec ne shvatam!)
Dati 300 ili više evra za grafičku (a da si pri tome prosečan građanin Srbije) je po mom mišljenu sumanuto. Pogotovo kad vidim neke postove (ne mislim konkretno na Benč, nego i na neke druge forume), lik se raspituje za 8800 i slične skupe grafičke, a u potpisu mu stoje value miš i tastatura i neki najjeftiniji CRT monitor.
Bolje te pare uložiti u dobro kućište i napajanje čemu vrlo slabo padaju cene, a ostale stvari ne kupovati ono što je trenutno top na trižštu nego stepenicu ili dve ispod toga jer je to do samo pre par meseci bio top i sigurno nije za bacanje.

Yep ;-) Bitna stavka quad-prime +3DMark da se sve zagreje kako treba :p (a tu jos mogu i diskici da se pokrenu;-)

ček ček jel to 575W samo sa X3220 i jednom 8800GTX :zgran:
čeč ček jel sam ja onda bio u pravu Deki ili gresim aj citiraću sebe
Majstore malo si tvrdioglav al nema veze oni koji budu pakovali masinu nadam se da ce tvoje komentare uzeti sa rezervom. Ova SLI konfa sa pikovima dobacuje preko 700W-720W debelo, a komponete koje su koristili su sami minimum :d
Pa samo ubaci dodatni raid kontroler i dodatna dva, tri harda, izbaci jednu graficku karticu i eto ti ekvivalencije, na sve to klokni CPU jos malo, klokni graficku jos malo (tamo je nisu ni oveklokovali) i sta mislis kolika ce potrosnja biti, ali sta ja tebi da pricam ti sve znas. Mislim cemu polemika oko svega kad ni racunicu ne izvodite kako treba. Ako znam da mi masina trosi u full loadu vise od 550W, a manje od 700W logicnio je da cu uzeti napajanje sa rezervom, e sad koliko pa sam cu morati da procenim kako bi isto bilo rastereceno, a da me ne zaboli glava ako budem uzimao dodatne hardove, ili 5.25 uredaje, ili nedo bog dodatnu graficku katicu. Ponavljam SLI sistem koji su koristili je sami minimum.
Mislim imate realne komentare, rezultai vam ispred nosa i vi opet ma 550W je dovoljno, 550W je minimum za single varijantu koju planirate da ocujete, sa pomenutim dijapazonom komponenti.

Poslednja izmena:
Mmmm, pazi 575W je bio power-drain sa AC-a, ne iskoriscenost PSU-a (PSU je dao 460W izlaz). Inace ne bi izdrzao, PSU je 520W Corsair;-)
Ali u pravu si - malo jaci OC, i ode >500W. Plus, sto bi tada napajanje bilo pri maximumu, pa bi urlalo :D

Nazad
Vrh Dno