Šta je novo?

Napajanje za oko 60e

marin

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Moram da pitam. Toliko sam citao i ne vredi. Slabo i ima o napajanjima za ove pare.

Jel' ima neko da preporuci sto jace napajanje za oko 60e, a da ne bude glasno (ne mora najtise)? Najbolje informacije iz prve ruke:) Treba da gura moju konfiguraciju (e2160@3200, p31, 8600gt oc, 2xHDD) i jace od toga, kada kasnije uleti jaca graficka kao sto su 3850, 9600gt. Ovaj moj komp jos izdrzava sa chieftecom 360w, ali ume da izlazi topao vazduh iz psu-a. Vreme je da se menja dok ne potrosim novce:)

Za ovaj novac sam video:
OCZ StealthXStream 500W
COOLER MASTER eXtreme Power RP-500-PCAP
Chieftec GPS-500
Razni LC Poweri...

Kupljen OCZ. Komp radi isto (****m ti upgrade), ali vazno da ne mislim vise o dimu koji kulja iz kucista i mocice upgrade da se odradi hehe. Hvala Peji na brzom odgovoru.

Znam da ovi OCZ ,TT,Chiefteci,LC-i nemaju snagu navedenu u specifikacijama.E sad recimo OCZ 600 W koliko on opterecenje moze maksimalno da izgura.Da li moze da se nadje snaznije napajanje od ovog Corsair-a za ove pare.

Znam da ovi OCZ ,TT,Chiefteci,LC-i nemaju snagu navedenu u specifikacijama.E sad recimo OCZ 600 W koliko on opterecenje moze maksimalno da izgura.Da li moze da se nadje snaznije napajanje od ovog Corsair-a za ove pare.

Nijedno nema 100% navedenu snagu koliko sam ja pratio kreće se od 75-87% u zavisnosti od klase i modela koje proizvodjači reklamiraju ja sam se konkretno opredelio za ovo napajanje http://www.lc-power.com/Lc Power Taurus 7560najviše zbog meni potrebnog 8-pinskog konektora za CPU i nedostupnosti Corsair-a VX450 kod mene u Ča neki su ovde napljuvali Lc power ali meni je sasvim dovoljno za moju konfu iz profila i za svoju cenu od 50evra ,išao sam na još neke forume i mišljenja su podeljena uvek je bilo koliko para toliko muzike a i čitajući teme o napajanjima ljudi koji su dosta kompetentniji od mene vidim da se neka budget napajanja u osnovi razlikuju samo po layer-u a da je elektronika u nekim modelima identična!Tako da je u ovoj klasi do 60eura ponuda šarenolika :)U svakom slučaju Cors je super napajanje za 65evra a i garancija od 5godina nije zanemarljiva:type: BTW: OCZ koji si pomenuohttp://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_600w_stealthxstream_power_supply

Naravno, cak 396W na +12V grani.:) Napajanje je 50C rated, dovoljno snazno sa SLI ili CF ali nazalost nema 2 PCI-E konektora.

Matori jesi ti Garson na koga sam naleteo OVDEhttp://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3223:)Zanima me da li bi mi mogao reći da li je ovo LC POWER napajanje po tebi dovoljno za mašinu iz profila kada na nju kasnije bude došao neki Phenom i naravno 2x1Gb DDR2 na 1066mhz ne kupujem PSU svaki dan ali zanima me zbog kasnijeg upgrade-a uz napomenu da se ostatak komponenti neće menjati duži vremenski period!:wave:

Matori jesi ti Garson na koga sam naleteo OVDEhttp://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3223:)Zanima me da li bi mi mogao reći da li je ovo LC POWER napajanje po tebi dovoljno za mašinu iz profila kada na nju kasnije bude došao neki Phenom i naravno 2x1Gb DDR2 na 1066mhz ne kupujem PSU svaki dan ali zanima me zbog kasnijeg upgrade-a uz napomenu da se ostatak komponenti neće menjati duži vremenski period!:wave:
Da, to sam ja.:) Jedan je Garson.:D
Mislim da bi bilo dovoljno , mada ako ikako mozesh pazari Corsair VX450.

Tako sam ja krenuo da zamenim Chieftec 350w i uzmem prvo LC power 6550 za neke male pare kad ono zuji i pisti,onda sam hteo da uzmem Corsair 450w ili TT 550 rx2 ali nema nigde,mislio sam da je jeftino i best buy pa se rasprodalo se,reko' nema veze kupicu nesto malo skuplje do 100 eur ali za te pare mora da bude modularno,pa sam gledao Cors 520HX i CM real power,Corsa opet nema nigde a CM pored Corsa nije dobar izbor za iste pare,onda sam hteo TT Toughpower za 100Eur u Eurolinku i opet nema i na kraju kupih TT za 120 Eur i jos je malo falilo da uzmem 850w za oko 140E sto mi u zivotu ne treba kao ni ovih 750w :D

Poslednja izmena:
Kako si krenuo dobro shto nisi kupio neshto od 2000w :) hehe :)

Tako sam ja krenuo da zamenim Chieftec 350w i uzmem prvo LC power 6550 za neke male pare kad ono zuji i pisti,onda sam hteo da uzmem Corsair 450w ili TT 550 rx2 ali nema nigde,mislio sam da je jeftino i best buy pa se rasprodalo se,reko' nema veze kupicu nesto malo skuplje do 100 eur ali za te pare mora da bude modularno,pa sam gledao Cors 520HX i CM real power,Corsa opet nema nigde a CM pored Corsa nije dobar izbor za iste pare,onda sam hteo TT Toughpower za 100Eur u Eurolinku i opet nema i na kraju kupih TT za 120 Eur i jos je malo falilo da uzmem 850w za oko 140E sto mi u zivotu ne treba kao ni ovih 750w :D

Sreca sto si stao.Kako si krenuo mogao si kupiti elektrodistribuciju.A da li bi mogao taj Corsair da tera 9800 GTX sa mojim komponentama.

Poslednja izmena:
Koji Corsair? Mogli bi i VX450 i HX520, s tim shto bi manji problem kod VX450 bio nedostatak drugog PCI-E konektora.:p

Mislio sam na VX450.Mal sam laik pa cu da postavim pitanje rizikujuci da ispadnem glup?Zbog cega mi je neophodan drugi PCI-E konektor.Kad sam postavio ono pitanje zeleo sam da pitam koliko jaku graficku bi mogao da teram sa VX450 u kombinaciji sa C2D procesorom 1 HDD...

Izvini Garsone sto te davim prolicno glupim pitanjima ali vidim da se razumes u napajanja pa bi voleo da pokupim sto vise informacija mogu.Koja novija karta jos zahteva 2 PCI-E konektora?Sta moze da tera Corsair VX450?Mislim na procesor,graficku,1 hdd....
8800GTX i Ultra (obe 2x6 pin), zatim 9800GTX (2x6 pin) i 9800GX2 (6 pin i 8 pin) od nVidia-e.
Od ATI kartica 2900XT i 3870X2 (obe 6 pin i 8 pin).
Shto ce Corsaira VX450 tice, mogao bi da tera tvoju konfiguraciju sa 8800GTX ili 9800GTX npr., bez problema.:)

Pocinje da me nervira taj Corsair od 450w. Sta ste se toliko nalozili na njega, kao da je 5x bolje od ovih drugih koji postoje za iste pare? Nikad necu kupiti corsair NIKAD:) Toliko me smara da me mrzi i da pogledam zasto je toliko trazen.

E, da, a tek je glupo sto ovi proizvodjaci memorije prave napajanja i to dobra. Sve ide natraske:) Cekamo kingstone napajanje sledece...

Poslednja izmena:
Pocinje da me nervira taj Corsair od 450w. Sta ste se toliko nalozili na njega, kao da je 5x bolje od ovih drugih koji postoje za iste pare? Nikad necu kupiti corsair NIKAD:) Toliko me smara da me mrzi i da pogledam zasto je toliko trazen.

E, da, a tek je glupo sto ovi proizvodjaci memorije prave napajanja i to dobra. Sve ide natraske:) Cekamo kingstone napajanje sledece...

:D Kiselo groždje ili?Kingston PSU?Možda i toga bude ko zna :D

Ne prave ga oni kao ni memorije samo pakuju u ambalazu memorije pravi micron a napajanja seasonic Corsair samo zna sta i od koga da kupi :)

Nazad
Vrh Dno