Šta je novo?

Napajanje za konfu

Dj_losmi

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2005
Poena
320
Sta preporucijete do 50eur.Codegen drzi, ali zato dobro przi :D (vreo je pod punim opterecenjem)

Voleo bih tiho napajanje, automatska regulacija br. obrtaja fana na osnovu opterecenja...Overklokovanje mi nije prioritet.

Zanimljivo.Razmisljao sa i o nekim lc modelima, ali bih ipak zeleo nesto kvalitetnije.
Gde se nalazi gigabyte u poredjenju sa chieftecom, cm ili corsair-om?

Gigabyte je bolji od Chiefteca GPS i CM Extreme Power serija (ako uporedjujemo napajanja iste snage). Naravno, Corsair je bolji od Gigabyte-a, zato sto njihova napajanja proizvode SeaSonic i CWT. Konkretno, ultra-popularni VX450W proizvodi SeaSonic, samo ne moze trenutno nigde da se nadje. CM napajanja su generalno precenjena, Chieftec ima Turbo seriju koja je dobra (built by CWT)...
Gigabyte je nov "igrac" na ovom polju, ali se za sada veoma dobro drzi. I njihove skuplje serije (Odin Pro/GT) su se vrlo dobro pokazale.

Stiglo napajanje.Zadovoljan sam, zaista je tiho, mnogo tise od codegena, sad mi najvecu buku pravi hdd koji je na aam-u posesen na najtise ,) . Takodje je dosta hladnije od gore pomenutog :d
Peja, hvala puno na preporuci, pozdrav :wave:

Evo malog update-a:
Sto vise koristim komp ja ovim napajanjem, sve sam zadovoljniji.Konkretna poboljsanja vidim pri oc-u.Graficka nije htela preko 915 za mem sa starim napajanjem.Za sada sam isao do 1050, vise nisam smeo, mislim da moze jos, sto mislim da je odlicno! ;)
Takodje sam ocovao cpu, stigao sam do 2400Mhz, moze verobatno jos malo...
Odlicno napajanje!

Stvarno zar GB ne daje 1god kod nas ?
Inace za ostale bi da naponemen nesto, imao sam Odin-a GT od 800W i posle ~6 meseci mu je crko prekidac:, da tamo gde ga plaite/gasite :sceptic

Zamenio sam ga pre par nedelja i to je to..

Napajanje unutra izgleda mnogo dobro i kvalitetno, ali eto desi se da mu crkne jedan obican prekidac, tj. verovatno se samo nesto otkacilo ali nije mi ni vazno vise, tako da ne znam da li je eto "desilo se" ili da krivim GB..

Tamo sam i zvao, imaju napajanje cena 3000 din, ali garancija 1 godina!? Možda si ti srećnik, pa ti dali 3 godine!

Zaista ne znam o cemu se radi.Moram da napomenem da nisam dobio pismenu garanciju, ali su rekli da , posto je njihov uvoz, je potreban samo serijski br. koji je na napajanju za ostvarivanje garancije.Ali je sigurno 3 god...

Ajd i ja da dopunim utiske o ovom napajanju.
Mislim da je odlino uradjena kontrola broja vrtenja ventilatora.Taman dok se igram, lepo poveca br. obrataja i izbacuje topao vazduh, naravno vise se i cuje.Cim prestanem da se igram i temp opadne, tisina!Tako da nemam potrebe da dodajem jos jedan fan koji bi izbacivao topao vazduh.Samo jedna dvanaestica uvlaci vazduh i to je to.

Tako da nemam potrebe da dodajem jos jedan fan koji bi izbacivao topao vazduh.Samo jedna dvanaestica uvlaci vazduh i to je to.

Znas kako kazu, "od viska glava ne boli". A i 12-tka vent nije bas neka velika investicija.

Ma znam, uzeo sam dve 12-ke od xilence-a, i njih sam dobio besplatno, doslo je do zabune u post express-u :D
Ma stavicu i drugu ako bude bilo potrebe, mada ne verujem.

Nazad
Vrh Dno