Šta je novo?

Napajanje za CrosFire

toskadv

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2009
Poena
304
Imam neko ZLj napajanje, (najeftinije koje sam mogo da nadjem, posto je ovo sto je islo sa kucistem bilo neispravno a ja baraba nisam mogo da cekam garanciju nego kupio neko, sad imam 2 ako neko zeli neka se javi :-D) Sala mala, upoznat sam s time da moram da uzmem jace napajanje cak i za neke graficke koje ne bi bile u CF, dvoumim se da li da stavim u CF dve 4870 ili jednu 5800 naravno kad joj cena bude realnija (nadam se u skorije vreme). Potrebna mi je preporuka za neko ekonomicno, da ne bude usko grlo u napajanju ali da ne bude ni neko napajanje s kojim bi mogo el. auto da pokrenem :-D
Hvala vam unapred!

@toskadv:
Mozda je ipak najpametnije da sacekas pad cena 5870, mada je bila i Palit 4870x2 za nekih ~26000 din na nekoj akciji, sto je mnogo dobra kupovina, samo ne znam da li je i dalje ima.
Mislim da ti je Corsair TX750 dovoljan u svakom slucaju (HX modela jos uvek nema kod nas).
Ukoliko imas u planu single 5870 TX650 ti je puna kapa, cak iako sutra zamenis procesor za neki quad.

Sve oko 700-750W ti je sasvim dovoljno za neki razuman CF. Ja sam vozio neko vreme XFX 4830 u CF + OC [email protected] i to sa "budjavim" SWEEX-om od 650W bez ikakvih problema. Kasnije sam prešao na CM RealPower 700W čisto da budem siguran.

Jedino ako planiraš neki bolestan CF tipa 2 x 5870 ili 2 x 4870x2 moglo bi da ti zatreba neko još jače napajanje od nekih 900-1000W.

Naravno sve ovo navedeno ti je sa određenom marginom sigurnosti od nekih 20-25% snage napajanja.

Vrh Dno