Šta je novo?

Napajanje za Athlon 64X2

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Koje bi bilo odgovarajuce napajanje tj. koje snage za recimo Athlon 64 X2 4800+?

Poz!

Rax13 je napisao(la):
Zavisi shta je josh u mashini... Aj napishi celu konfu. :wave:
Pretpostavljam da je ono iz potpisa sa dodatkom X2... ;)
Zavrsice mu LC to ladno

Rax13 je napisao(la):
Zavisi shta je josh u mashini... Aj napishi celu konfu. :wave:

Pa recimo moja konfiguracija+X2, znachi 550W, OK, cisto da znam, bogami trosi dosta...Cenim da kada bi ukljucio konf sa X2 na APC UPS od 400W da bi prso ko oblanda, sha vi mislite?

The Spinner je napisao(la):
400W ili 400VA?

400W=650VA, nego to pitam zbog jedne prethodne situacije. Naime kada sam sklopio ovu konf (360W Chieftec + recimo 23W za monitor potrosnje to je malo ispod 400W maksimalnog opterecenja) prikljucio sam je na APC UPS 300W=500VA i UPS se s*ebao do jaja, sada kada ga ukljucim pocinje da pisti da je preopterecen iako nista na njega nije prikljuceno, tako da se mora voditi paznja i o tome, pretpostavljam da u konf sa X2 treba jaci UPS, koji moze da pokrije 600W snage?

E da, da li neko zna gde bi mogao da popravim onaj UPS od 300W?

Poslednja izmena:
q3railer je napisao(la):
400W=650VA, nego to pitam zbog jedne prethodne situacije. Naime kada sam sklopio ovu konf (360W Chieftec + recimo 23W za monitor potrosnje to je malo ispod 400W maksimalnog opterecenja) prikljucio sam je na APC UPS 300W=500VA i UPS se s*ebao do jaja, sada kada ga ukljucim pocinje da pisti da je preopterecen iako nista na njega nije prikljuceno, tako da se mora voditi paznja i o tome, pretpostavljam da u konf sa X2 treba jaci UPS, koji moze da pokrije 600W snage?

Vidi moju konfoguraciju. Imam APC SmartUPS 700i (700VA, oko 450W), i Opti170 overklovan na 2.6GHz, i sve lepo radi 24/7 na napajanju od 430W (15A i 18A na 12V granama, 29A zajedno). UPS kaze da je opterecen nekih 75-80% kada masinu opteretim maksimalno (S&M + 3DMark06), a dok je slabo opterecena (recimo surfujem), onda je opterecenje UPS-a oko 50-55%.

Poslednja izmena:
bolje ako imas kes pazari neki cooler maste 450 do 500 w ili chieftec
lc je dobar ali nije klasa cm i chiefteca ako imas ekstra kesa uzmi antec i zavrsi posao

Poslednja izmena od urednika:
M_M je napisao(la):
Vidi moju konfoguraciju. Imam APC SmartUPS 700i (700VA, oko 450W), i Opti170 overklovan na 2.6GHz, i sve lepo radi 24/7 na napajanju od 430W (15A i 18A na 12V granama, 29A zajedno). UPS kaze da je opterecen nekih 75-80% kada masinu opteretim maksimalno (S&M + 3DMark06), a dok je slabo opterecena (recimo surfujem), onda je opterecenje UPS-a oko 50-55%.

Pa to je to, mora se imati pokrice na UPS-u za napajanje na kompu + monitor, inache mogu da nastanu problemi...Inache APC UPS-ovi su se izmenili dosta, imam jedan stariji model isto 300W, ima samo dugme, upalish ga i sljaka, dok ovi noviji imaju neku proveru baterije pri paljenju, pa ako upalish komp dok on navodno testira bateriju ode na OVERLOAD i pocne da pisti kao da ga kolju...Tako je i stradao moj UPS od 300W (novija generacija) kad sam ga prikljucio na ovaj komp, a odmah posle toga sam ga probao na starijem modelu UPS-a isto od 300W i nije imalo problema...A opet u nasim uslovima i sa nasom strujom ne moze se bez UPS-a...Da bi pokrio 600W snage potreban je UPS sa 1000VA a poprilicno je skup tako da se ne isplati bash...

Nazad
Vrh Dno