Šta je novo?

Napajanje "ubilo" 2 APC Upsa od 550

keza

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2005
Poena
365
Ups jednostavno više neće da puni bateriju. Probao sam da da zamenim bateriju, ali ista siituacija. Jednostavno, kada nema struje, ne radi.

Napajanje je Chiftec 550.
Računar je
CPU AMD 64X2 4000+
Ploča Biostar AMD 690G
2 Gb RAM
160 GB Seagate HDD
Monitor TFT 17"

Da li je moguće, da ovo napajanje ne "odgovara" APC UPSu?

Da li neko zna gde se u Novom Sadu može popraviti ups? :S:
Garancija za UPS(eve) je istekla.

Ili koji UPS kupiti?

Pretrazi malo ovde a i na google,siguran sam da sam negde procitao da se odredjene serije chieftec napajanja ne vole sa Apc upsevima.

Pretrazi malo ovde a i na google,siguran sam da sam negde procitao da se odredjene serije chieftec napajanja ne vole sa Apc upsevima.

Sada sam iz drugog računara prebacio napajanje Chieftec od 350 W.

I sada radi UPS. :crash:

Definitivno je do napajanja. Ko me terao da uzmem 550 napajanje za ovakvu konfiguraciju. :wall:

Da si malo prelistao forum,procitao bi da se odredjene serije napajanja "svadjaju" sa cetvrtastim [ili slicno] oblikom izlaznog napona,uglavnom, nize klase ups uredjaja.
Probaj zameniti napajanje sa nekim.
pozz

Baš tako, jeftiniji ups-evi, kada rade na bateruju, na izlazu ne daju sinusioudu, nego "četvrtke" ili u boljem slučaju "trouglove", a neka napajanja (naročito neki Chieftec-i) su probirljivi po tom pitanju...

ee owako..... stawio sam umesto baterije upsa akumulator od 55 A.... i sada nece ups da puni... sta da radim ?

Spalio si punjac u ups-u, nije dimenzioniran da puni 55ah bateriju.
Reklamiraj ga ako imas garanciju.

zavisi koji je ups

MUSTEK 400....... jel je moguce to naprawiti i dal je to skupo ili da menjam ups ?!

Nazad
Vrh Dno