Šta je novo?

napajanje - treba mi preporuka

dzombe

Cenjen
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poena
150
posto sam odlucio da kupim nov komp na leto, voleo bih da mi preporucite napajanje za sledeci konfiguraciju

THERMALTAKE
Armor+ VH6000BWS (kod nas se izgleda kupuje samo bez napajanja -.-)

ASUS
Maximus III Formula

INTEL
Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB

SEAGATE
Barracuda ST31000528AS 1TB 7k 32MB SATA300

1 dual-layer pisac

KINGSTON
4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX Black Edition

MSI
Radeon HD 5770 1GB GDDR5 R5770 Hawk

koja je najbolje (a najjeftinije) napajanje za ovako nesto?
naravno moguce su promene ali ovo je mozda ono sto bih kupio...

Chiftek cft serija , mislim da ce ti 600w biti sasvim dovoljno

Ne znam zasto si sebe pronasao u mom postu :) ? Naveo je u konfiguraciji P55 plocu i Q9550 procesor. Predpostavljam da nije ni mislio da napise Q9550 vec je pogresio covek.

sta god ljudi bilo kakva kombinacija za onaj komp gore otpada jer svejedno je preskupo, ipak ce biti

THERMALTAKE Armor+ VH6000BWS

ASUS Crosshair IV Formula

AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz

SEAGATE
Barracuda ST31000528AS 1TB
KINGSTON

4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX

MSI Radeon HD 5770 1GB GDDR5 R5770 Hawk

SAMSUNG
P2450H
(eventualno T200/T220 ako nema P2450H jer ne znam koji je drugi monitor dobar do te cene)

da li ce za tako nesto biti dovoljan
LC POWER
Silent Giant LC6600GP 600W ?

e a imam jedno pitanje koje me izuzetno zanima jer ja ne znam odgovor...
sta bi se desilo da npr. uzmem 400 W napajanje na ovo sve? i zasto je potrebno sto jace napajanje?
uvek mi je bilo receno da za jace kompove treba jace napajanje ali nikad zasto...

e a imam jedno pitanje koje me izuzetno zanima jer ja ne znam odgovor...
sta bi se desilo da npr. uzmem 400 W napajanje na ovo sve? i zasto je potrebno sto jace napajanje?
uvek mi je bilo receno da za jace kompove treba jace napajanje ali nikad zasto...

nista se ne bi desilo
mozda bi upalio komp,mozda ne
ako bi upalio,kratko bi to trajalo

svaka komponente ima deklarisanu potrosnju na idlu i u load-u,tako da od te potrosnje zavisi jacina napajanja koja ti je potrebna

samo i750 ti trosi 95w ako ga ne oveklokujes,grafika 108w isto bez ovekloka,a ti vidi gde su memorije,hard,ploca,ventilatori,rezac...

naravno,kada se ne igras,sve je to mnogo manje...

dovoljno ti je kvalitetnih 600w,ali kada vec dajes,ispruzi se jos malo za nesto sto neces menjati sigurno 2-3 godine

da li ti je sada malo jasnije?

Poslednja izmena:
Na sve ovo bi lepo legao jedan Chieftec CFT-600-14CS. Mozda sam dosadan, ali je napajanje odlicno. Cena mu je oko 70-75 evra i garancija dve godine. Mozda postoji bolji izbor, ali smo nekoliko nas sa foruma i vise nego zadovoljni ovim napajanjem.. ;)
Da... Modularno je i nema salate od kablova.

Jos jedan glas za Chieftec:wave: Poslednja stvar na kojoj zelis da usetedis je napajanje,takva usteda moze kasnije vrlo skupo da te kosta.Sto se tice gore pomenutog LC-a nema ni priblizno 600w za razliku od Chieftec CFT-600-14 CS koje isporucuje realnih 600w i 48A na 12V granama.

Poslednja izmena:
sta god ljudi bilo kakva kombinacija za onaj komp gore otpada jer svejedno je preskupo, ipak ce biti

THERMALTAKE Armor+ VH6000BWS

ASUS Crosshair IV Formula

AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz

SEAGATE
Barracuda ST31000528AS 1TB
KINGSTON

4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX

MSI Radeon HD 5770 1GB GDDR5 R5770 Hawk

SAMSUNG
P2450H
(eventualno T200/T220 ako nema P2450H jer ne znam koji je drugi monitor dobar do te cene)

da li ce za tako nesto biti dovoljan
LC POWER
Silent Giant LC6600GP 600W ?

Bez problema ce ti biti dovoljan. Mozda jedino da uzmes gp3 seriju.

ja licno ne bi uzimao ASUS Crosshair IV Formula plocu koja je neverovatno skupa , nego bi uzeo neku 2x jeftiniju (a isto tako dobru ), a za razliku bi mogao da uzmes koje god napajanje zelis ili sta god.

ako ti je prodavac predlozio tu plocu sa ostatkom konfiguracije taj pojma nema + oce da te odere.
:)

ja preporucujem CoolerMaster Real Power 620 koji u Bench House-u poklanjamo za 7399din (i jos na to oduzeti 3% popusta) ;)

edit: Real Power rasprodat!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno