Šta je novo?

Napajanje od 800W-1200W preporuka

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, kako ovaj moj Chief 750W ne moze vise da mi da ono sto ja trazim, moram da uzmem novo napajanje. U trenutku max opeterecenja komp mi je povukao 915w iz uticnice, s toga treba mi napajanje koje moze da podnese 800W realnog opterecenja koliko sam ja izracunao da moj komp vuce.

Od onoga sto je dostupno kod nas su sledeca napajanja:

LC Power Monolith 1200w
LC Power Legion X2 1000w
Seasonic 850W
Silverstone Strider Gold 850W
Chieftec Nitro 1000W
CoolerMaster Silent Pro Gold 1000W & 1200W

Ovo su napajanje do ~200 Eur koja mi se cine kao dobra kupovina. Posto vec dajem 200 eur za napajanje koje treba da traje, voleo bih da se ne zeznem s toga mi treba pomoc nekoga ko se razume u napajanja ili ima neko od ovih i stvarno ga opterecuje do svog kraja (sto je retko ali da...). LC Power i CoolerMaster su mi za sada favoriti zbog cene i par review-a sto sam citao.

Poslednja izmena:
Seasonic X 1050W (ili da sacekas Seasonic Platinum 1000W) mada i Seasonic X 850W ce raditi posao

Hvala na predlogu al ne mogu da cekam iz ociglednih razloga, tako da je ponedeljak zadnji rok, a trenutno imam nesto ispod 200 eur za napajanje...

Zaboravio sam da napisem najbitniju stvar, na trenutnih 800W koliko trenutno povuce moj komp planiram da dodam jos jednu gtx570 ako bog da takodje klokovanu na nesto ispod 1ghz. E sad jako mi je tesko da poverujem da jedan Seasonic od recimo 850w to ne bih mogao da izdrzi ali opet kad se to lepo izracuna to dodje na nekih ~1100w, naravno u peak-u koji se cesto pojavljuje :( Npr. malo pre mi se komp ugasio opet dok sam igra BF3 :mad: I morao sam jos da downklokujem grafiku, na nekih 880mhz i sad se trenutno ne gasi... Interesantno je da kad pustim Linx+Furmark on nema nameru da se ugasi al onda udjem u Batman-a ili BF3 i to je to, 10-15min i samo se ugasi, onda moram da iskljucim iz struje, ukljucim, cekam da malo ventilator na napajanju to ohladi i tek onda mogu da upalim komp...

CPU ~400W
GTX570 OC ~350W x2 700W
sve ostalo ~100W max...

Poslednja izmena:
Neverujem da 6970 manje trosi kad se oc-uje...

Od onoga sto je dostupno kod nas su sledeca napajanja:

LC Power Monolith 1200w
LC Power Legion X2 1000w
Seasonic 850W
Silverstone Strider Gold 850W
Chieftec Nitro 1000W
CoolerMaster Silent Pro Gold 1000W & 1200W

Od tih što si naveo, najpre CoolerMaster Silent Pro Gold 1200W, pošto ti treba napajanje brutalne snage.

Naravno, Seasonic SS-1050XM bi bio prvi izbor, ali pošto ga trenutno nema kod nas, a moraš brzo da nabaviš, otpada.

Kao alternativa za CM 1200W možda CHIEFTEC Nitro BPS-1200C, ne znam da li ga imaju na stanju kod nas, daje 2 x 50A na +12V (1200W), tako da bi ti i ono dobro snabdevalo sistem.

Nisam našao neke testove za njega, ali ima za ADATA HM 1200W, koriste istu CWT platformu, tako da možeš pogledati te testove.

ADATA HM Series 1200W Power Supply Review

ADATA HM-1200 1200W Power Supply

@s16, ajde iz prve ruke da ti preporucim napajanje LC Power Monolith X 1200W, uzeh ga pre neki dan, i to za vrlo slicnu masinu, dozeri su u pitanju:D, odusevljen sam, ali odusevljen koliko je ladno,tiho i pouzdano, 1200W pure power, 99A na 12V grani, i sam si klokovao Buldija i video si koliko zna da povuce i kako ti je ugasio onog Chiefa u trenu, e ja sam ga maltretirao sa linX-om, FurMarkom na dvoglavoj karti i Primetom istovremeno, kacio sam tamo u temi screen-video si, i veruj mi da se mrcina od napajanja jedva pa umlacila, imao sam utisak kao da ce PSU da me pita-a kad ces ukljuciti tog Dozera :)

Ako imas predrasuda prema LC-iju kao brendu mozda, verujem da znas, ali da te podsetim-metatron serija im je vrhunska, vecinom CWT i par modela Andyson(koga bih ipak zaobisao iako je i ono ok), onaj Legion X2 je Andyson, a Monolith je ChanelWell, napajanje IDENTICNO modelu ThermaTake Toughpower 1200W, JonnuGuru je istestirao i imao jako pozitivno misljenje, meni je to bilo vise nego dovoljno. Ja ti predlazem njega, evo ti link ka Jonnu-evom reviewu:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=45

Definitivno mi se najvise svidja LC, bio sam nasao samo jedan review aj sad cu bas da bacim pogled i ovde sta kazu :)

Mislim na 6950,otkljucanu u 6970..

http://www.anandtech.com/bench/Product/293?vs=306

Ima bi 70-120w ustede..

Moja kartica je klokovana sa 732 na 1ghz... 6970 je malo dete za to i po potrosnji i performansama :p

Od tih što si naveo, najpre CoolerMaster Silent Pro Gold 1200W, pošto ti treba napajanje brutalne snage.

Naravno, Seasonic SS-1050XM bi bio prvi izbor, ali pošto ga trenutno nema kod nas, a moraš brzo da nabaviš, otpada.

Kao alternativa za CM 1200W možda CHIEFTEC Nitro BPS-1200C, ne znam da li ga imaju na stanju kod nas, daje 2 x 50A na +12V (1200W), tako da bi ti i ono dobro snabdevalo sistem.

Nisam našao neke testove za njega, ali ima za ADATA HM 1200W, koriste istu CWT platformu, tako da možeš pogledati te testove.

ADATA HM Series 1200W Power Supply Review

ADATA HM-1200 1200W Power Supply

Izbegao bih tog Chieftec-a jer je ogroman a CM mi se svidja. Uzeo bih ja Saesonic bez razmisljanja ali se nasi drogiraju sa cenama nazalost :(

Poslednja izmena:
Monolith je ChanelWell, napajanje IDENTICNO modelu ThermaTake Toughpower 1200W, JonnuGuru je istestirao i imao jako pozitivno misljenje, meni je to bilo vise nego dovoljno.

Kada se pogledaju slike sa testova, vidi se da Monolith, ADATA 1200W, TT 1200W, koriste istu CWT platformu, tako da je možda najbolja opcija da uzme ono koga ima na stanju, i koje je najjeftinije (verovatno LC).

Sad sam i ja citao onaj dzonijev review i sve je to ekstra i taman rek'o to je to, kad snimim da nije full modularno i da je iste velicine kao chief :S:

A sto ce ti full modularno, ne teraj mak na konac ;)

Sto se tice velicine, mislim da su sva 1200W napajanja otprilike te, nestandardne velicine. To jeste mali problem, i mene je smorilo, morao sam da improvizujem resenje za cetrnaesticu vent koja uvlaci vazduh odozdo u HAF922 kucistu jer mi je falilo par milimetara prostora da smestim PSU, ali resilo se za par minuta malim premestanjem. Ali ima malo cimanja oko toga, to jeste istina ***.

Mozda da razmislis i o SilverStone napajanjima, npr onaj Strider+ 1000W, Enhance platforma, izuzetno napajanje, moze da isporuci i do 1100w, vidi ako ga ima na stanju, bilo je u E**u mislim.

Hmm vidis ti to.. Aj sad cu bacim pogled na njega :)

ja ne bih isho na lc niti na chiftec, skloni su samozaaljivanju :D
seasonic, silverstone, i moozda cm gold su dobar izbor.
i shta ce ti fulmodularno? da ne planirash mozda da vozish komp bez 24 pinca, 8 pinca i pciex konektora? kad bi video kako to izgleda uzivo ful modularno, glavobolja za cable management i ruzno izgleda, jako brzo bi se predomislio. a nemoj ni izuzeti i gubitak u struji na silnim konektorima\prekidima.

a zashto lozite choveka na 6950, kad je kupio wb za 570 i hoce josh jednu u lup?

Poslednja izmena:
Ma mogu oni da loze do sutra :p Meni je sad diskutabilno samo finansijski gledano, da li je bolje da uzmem napajanje i GTX570 i blok sto izadje negde oko 500-550 evrica, u zavisnosti za koju cifru nadjem polovnu grafiku grafiku ili da prodam moju GTX570 i blok pa da uzmem 7970 i blok sto bi me u najgorem slucaju izaslo nekih 350-400 evra i u tom slucaju mi ne treba napajanje :p

Poslednja izmena:
s16,
Cini mi se da tebe ipak ne muci potrebna ukupna snaga nego cinjenica da ne koristis single rail 12V napajanje nego taj 4-grani 12V Chieftec. (on mozda i ima 750W al ne tamo gde treba)
Imao sam slicno iskustvo sa svojim Gigabyte Odin-om 800GT pa sam ga lepo spakovao nazad u orman iz koga sam vratio penzionisani Corsair TX850.
Cak iako predjes na HD7970 mislim da ces opet biti na istom po pitanju struje, jer taj Chieftec nije dorastao tvojim oc apetitima. :p
Sa one tvoje liste Seasonic SS-850KM je ipak najozbiljniji proizvod za to sto tebi treba. (mada npr. meni licno se svidja i Coolermaster Gold 1000W, ali sudeci po testovima, iako zadovoljava po pitanju isporucene snage, filtriranje napona mu nije bas idealno)

Poslednja izmena:
da ti kaze neshto chika demios :D

prodaj tu bruku od procesora i naravno plochu koja je bruka u + smislu, ali dzaba kad je lesh cpu :D prodaj i gtx 570, siguran sam da cesh je lepo utopiti, uzmi 2500k, 7970, sve na vodu. igrah se par dana sa tom kartom i s1366, i cifre su neverovatne (33-38k default\oc).
pustio sam ti jutjub klipu lika sa buldijem i gtx 570sli, i ima 30k za gpu samo. a morash da dash jos 350-400e za 570 sa wb om, josh 200e za napajanje i opet i pored sirotih sli performansi tamo gde skalira lepo isti, necesh izbeci ni smaranje u lepom broju novijih igara gde sli jednostavno nece raditi. a o rachunu za struju, ali ozbiljno, da i ne prichamo.

Poslušaj demiosa.
Jel si gadljiv na Corsair? Nategneš se još 20e preko tih dvesta i uzmeš HX1050.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da reprodukujem kad se tacno gasi i ispostavilo se da je samo zbog grafike. Sada sam podelio jedan 6pin na jednu granu i drugi na drugu granu i radi normalno sa grafikom odvrnutom do kraja (980mhz/4400mhz) sto je nekih ~370W. Naravno tu nema govora da se stavi jos jedna grafika al ce me sluziti jos neko vreme tako da cu za sada ostaviti ovo napajanje, ali svima puno hvala na savetima i preporukama. Evo i malo slicica nasta je licio muceni Chief :(

E da, izvukao sam kabl od venta napolje i sad ga kontrolisem sa ploce, za jednu 14-icu nenormalno se dere al i pomera ogromnu kolicinu vazduha. Inace je u pitanju neki Yate Loon... I ako neko moze da mi prokomentarise prvu sliku, tipa dokle tu sta moze u watima, bio bih jako zahvalan :)

+1 za Demios-ov predlog

@s16
(Moja kartica je klokovana sa 732 na 1ghz... 6970 je malo dete za to i po potrosnji i performansama)

Zaboravljas da ti je grafa na vodi,a to se ne moze porediti..

Ne savetujem nikoga da menja karticu samo ga upucujem na to da posto je okoreli AMD-ovac(sto se moze videti iz njegovog potpisa) da je treba da se drzi i kod grfika toga i nista vise,mislim sad bi mu koristilo..

Ako neko hoce trafo stanicu pored sebe,ja nemam nista protiv,ali to kosta i kostace ga i u buducnosti..toliko od mene..

Poslednja izmena:
Uvek sam voleo kombinaciju dva zelena AMD+nVidia, nekako mi je uvek davalo extra rezultate. Napajanje sam sredio, mozes videti kako na prethodnoj strani. Tako da mislim da kod mene nece biti SLI vec ipak ici na 7970 ili 680GTX zavisi sta bude bilo optimalnije resenje u trenutku kad to bude bilo potrebno :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno