Šta je novo?

Napajanje od 50e

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Hteo bi da pazarim neko prosecno, a za te pare kvalititno napajanje. Predpostavljam da se nesto takvo moze naci u cenovnom rangu od 50e +- nesto sitno. Ostali thread-ovi o napajanjima se uglavnom bave hi end spravama (taganima i enerima) koje cim pomenete u radnji gazda vec planira gde ce da stavi novu jacuzzi kadu.:eyebrows: Zato bi mozda bilo zgodno imati thread koji ce se baviti pristupacnijim spravama za nas obicne smrtnike.
No, da ne tupim. Brzim pregledom pcberze i itsveta dodjoh do sledecih napajanja u tom cenovnom rangu.

Antec SP-400P 400W, ATX12V V2.0, 20+4 pin - 48e
Chieftec GPS-400AA-101A 400W, ATX12V Rev.2.0 - 50e
Chieftec GPS-450AA-101A - 56e
Coolink CP4512P 450W - 50e
Cooler Master eXtreme Power 430W RS-430-PCAR/P - 53e
LC Power LC6550G v2.0 - 46e
Rotronic 450W, PFC, ATX 2.0 - 54e (za ovu i sledecu firma nisam nikad cuo)
Roline Value ATX Silent 550W - 54e

Molio one koji se u to razumeju ili imaju licno iskustvo da malo prokomentarisu sta od toga valja sta ne valja, sta vredi a sta je precenjeno, sta ce trajati a sta crci sutra (i kolki damage pri tome napraviti).

Hvala.

U principu niko ne moze da ti kaze sta ce crci a sta nece crci sutra ili za godinu dana, ja sam licno ima iskustva sa chieftec-om 420W dual fan (mnogo je bucno, osim toga odlicno) i LC Power 6550GP koje trenutno imam i ciji sam ventilator stavio na 5V i bukvalno se ne cuje, ne greje se preterano, i daje odlicne napone. Ne znam kako je u drugim firmama ali u IMTEL-u su na ovo napajanje davali dve godine garancije

Ja sam proletos kupio Chieftec GPS-450AA-101A i evo vec lapo godine shljaka bez ikakvih problema.

Q-TEC ULTRA 505W PSU 120mm Fan Super Silent Series 3470din BCC

Q-TEC 650W Triple Fan, 650W, 120mm + 2x80mm fans, contr. speed, <29dBa, 24pin, P4, SATA, 6xATA, 2xFDD, ATX napajanje 4,000 imtel

pozzz........:wave:

Ja imam ovo Cooler master 430...od februara....placeno 4200 din...odlicno napajanje...ima i malo jeftinije oznake 380 ali je ovo po meni bolje za malo vece pare.

Ja sam proletos kupio Chieftec GPS-450AA-101A i evo vec lapo godine shljaka bez ikakvih problema.

Pero, to što si ga ti kupio i što radi bez ikakvih problema ne znači ništa. ;)
Imam i ja 1 "neo 300W" nema šta nije napajao, goreo osigurač (pod neneormalnim tj. ne-kompjuterskim uslovima), zamenjen isti, i dan danas radi, napaja OC-ovanu mašinu koja mnogo troši i daje stabilne napone...
Ali da preporučim tako nešto ne mogu nikome! LC je neko dno koje drži do kvaliteta, neko koje možeš da preporučiš, sve ispod njega su "kockarska" napajanja!

I ja samo kontao da je od gorenavedenih LC najbolji izbor dok nisam naleteo na ovaj review tj komparaciju LC 550w i North Q 400W.

Original na nemackom
Google-ov prevod

Po ovome napajanja su identicna (razlikuju se samo u reviziji ploce). Nemam pojma kolko uticaja ima ta razlicita revizija, al mi je malo sumnjivo da isto napajanje dve firme oznace toliko razlicitim snagama.

P.S. iz nekog razloga linkovi ne krecu od prve strane testa. :crash: koristite sadrzaj na dnu.

Pero, to što si ga ti kupio i što radi bez ikakvih problema ne znači ništa. ;)
Imam i ja 1 "neo 300W" nema šta nije napajao, goreo osigurač (pod neneormalnim tj. ne-kompjuterskim uslovima), zamenjen isti, i dan danas radi, napaja OC-ovanu mašinu koja mnogo troši i daje stabilne napone...
Ali da preporučim tako nešto ne mogu nikome! LC je neko dno koje drži do kvaliteta, neko koje možeš da preporučiš, sve ispod njega su "kockarska" napajanja!

Znaci chieftec je dno dna. To je najgore napajanje koje postoji kod nas u prodaji. Svako kung-fu napajanje je kvalitetnije od chiefteca i zato Hannibal ni pod tackom razno nemoj da kupujesh chieftec napajanje a pogotovo nemoj uzimati model koji ja imam tj. GPS-450AA-101A jer nista ne valja.

Evo SuperStarr, sada sam se ispravio, nadam se da si zadovoljan.

Znaci chieftec je dno dna. To je najgore napajanje koje postoji kod nas u prodaji. Svako kung-fu napajanje je kvalitetnije od chiefteca i zato Hannibal ni pod tackom razno nemoj da kupujesh chieftec napajanje a pogotovo nemoj uzimati model koji ja imam tj. GPS-450AA-101A jer nista ne valja.

Evo SuperStarr, sada sam se ispravio, nadam se da si zadovoljan.

Chieftec nije što je nekada bio, osetno je lošiji. LC je prilično bolji izbor. Samo toliko. ;)

Dodao bih gornjem spisku:

Spire 500w RockeTeer III - 50e
Thermaltake W0089 470w - 58e

Kakva su iskustva s ovim napajanjima. Thermaltake je svima poznat. Spire me zivo zanima kakav je pogotovu sto po sajtu koji je Misko jedared spomenuo Spire napajanja pravi Topower koji pravi i Tagan-e i OCZ-e i jos tonu zvucnih imena.

Evo pitanja za PSU Guru-e koji napajanja bolje raspoznaju bez poklopca.

Valja li ovo:

19.jpg

Koje je to napajanje? Nisam PSU guru :) ali me zanima.
A ovo piše na spire-u:

Unutrasnja slika je od istog tog Spire-a.

Solidno je.

Ok je, Spire je baziran na Topower-u, on je radio/radi za Tagan, OCZ...

Ostaje pitanje, dal je Spire-ov low end model dovoljno dobar. t.j. dal je bolji buy od LC-a (pogotovu sad kad su svi LC-i otisli 10e gore) ?

EDIT: Pardon. Cena mu je ista ko i LC 6550G. Varijacije su +-5e zavisno od prodavnice.

Poslednja izmena:
Roline je bugarska kompanija i ne bih im ukazao poverenje jer su ranije proizvodili/sklapali samo kablove, a za Rotronic nisam sasvim siguran, obzirom da imaju dosta lokalnih sajtova. Nemam poverenja ni u Rotronic. Sa navedenog spiska u obzir bih uzeo LC Power, Cooler Master i Antec kao brendove koji drze do nivoa kvaliteta. LC Power je najmladji i jos uvek gradi reputaciju, a CM i Antec u ovog segmentu verujem da rade sa malom zaradom, cisto koliko da ne izgube jedan ozbiljan deo kolaca.

Vrh Dno