Šta je novo?

Napajanje nagorelo........sta sad????????

Quattro

Cenjen
Učlanjen(a)
12.06.2012
Poena
170
Kupio sam pre 2 meseca 2 napajanja SILVERSTONE Strider Plus ST85F-P 850W. Napajanja guraju na sebi 3x7950. Pre neki dan prestane da radi jedna kartica, vrteo se malo oko kompa dok nisam otkrio da je napajanje nagorelo na 2 kanala i istopila se plastika na samom napajanju i to tamo gde se ubadaju kablovi u napajanje. U pitanju su kanali sa molex konektorima koji su posle preko konvertora isli na grafiku.

Mene interesuje da li ce mi priznati garanciju s obzirom da je fizicko ostecenje, s druge strane oba napajanja rade dok se jeno sprzilo a drugo nije pa mi je i to malo nejasno. A koliko znam to napajanje treba da ima brdo zastita.

Sa njihovog sajta:

Over current protection
Over power protection
Over voltage protection
Under voltage protection
Over temperature protection
Short circuit protection
No load protection

Molio bih za vasa misljenja.

Hvala!!!

Ako je prodavac iole pošten, videće da je u pitanju veliki problem i bez problema će ti zameniti napajanje. E sad, ako nije pošten onda trebaš da imaš puno sreće...

To svakako ne bi smelo da se desi na napajanju te klase !

Da li mi se isplati da prijavim inspekciji ako me odbiju?

U svakom slučaju ne možeš ništa da izgubiš ali nemoj odmah da im pretiš inspekcijom, probaj na sve načine to lepo da završiš, da se ne bi nepotrebno izlagao eventualnim troškovima ako ne ispadne tako kako treba sa inspekcijom.

Ništa ti tu inspekcija nemože pomoći.

Zavisi kako kada, nekad pomognu a nekad ne. Jedino da se osloni na nekog druga koji možda ima prijatelja u inspekciji pa da tako prođe puno bolje nego da nema nikakvu vezu...

kosta, inspekcija vise nije nadlezna za to i ne resava pojedinacne slucajeve.

@quattro: sva je verovatnoca da si sam kriv za to. kad se kablovi ne ubodu kako treba(prljavi, nisu gurnuti do kraja...)- desava se upravo to sto si naveo. jer struja prolazi preko manje povrsine, tako da je i zagrevanje vece. i dolazi do topljenja plastike(vise puta video, premda uglavnom 24 i 8 pin, na ulazu u plocu). pokusaj sa reklamacijom, premda mislim da i nemas osnova. to napajanje je fantasticno izvedeno, tako da sumnjam da je ono nesto zabudalilo...

Možda je problem u tome što su 4-pin Molex namenjeni za hard diskove a ne za grafičke kartice? Možda, samo možda, postoji fantastično dobar razlog da se koriste PCI-E kablovi za napajanje PCI-E periferija?

Ok, đubre sam što sad solim pamet (ili, tačnije rečeno, solim ranu), ali koliko puta je rečeno i ovde na forumu a i drugde, da jedna žica urađena u AWG18 debljini može pouzdano da progura do 9A kontinualno?
Pritom, mnoga napajanja, sa punim pravom, koriste AWG20 žice (tanje, 7A max) za 4-pin HDD i SATA konektore. Diskovi prosto ne vuku više od 2A i nema potrebe za "podebljavanjem"... Sa druge strane, nije retkost naći AWG16 žice na ATX12V, EPS12V i PCI-E power kablovima, upravo da bi se izbegle ovakve situacije. Naježim se kad vidim u prodaji adaptere 1x 4-pin Molex -> 1x 6-pin PCI-E, pa još AWG20...

Reklamiraj napajanje, verovatno će ti uvažiti. Pogotovo ako ne priznaš da si napajanje koristio van proizvođačke specifikacije...

Hvala svima na odgovorima, javljam sta je bilo na kraju.

Nazad
Vrh Dno