Šta je novo?

napajanje? maticna?

QzMan

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2008
Poena
301
Pozdrav

Moja konfig je:

Biostar NF520 MB-AM2
AMD Athlon 4000x2
Palit Nvidia 8600gt sonic+
GEIL 2x1GB PC 6400
WD 2500AAKS 250GB
Kupio sam novo napajanje ATX 550W lc power
WIN XP sp2
BIOS sam update-ovao

Problem je sto u toku rada racunar stane,ne reaguje na mis i tastaturu i najduze sto sam ga pustio da tako stoji je 5 min... Za to vreme totalna blokada.
Ovo je pocelo da mi se desava pre 2 meseca pa sam zamenio napajanje(navedeno u konfig), medjutim pocelo je ponovo pre 2 nedelje isto da se desava.
E sad, kada restartujem racunar ima sledecih situacija:
1. racunar stane kod trakice za ucitavanje Win i tako ucitava u nesvest
2. Neposredno pred ucitavanje Win (na ekranu kod temperatura) mi izbaci 'disk error...can not read'
3. Ako prodje sve to, u toku rada ponovo stane i tako sve ispocetka...

Naravno mislio sam da je opet napajanje i drugar mi pozajmio novo(neotvoreno,i nesto slabije 350w) i to je radilo par dana i opet je pocelo da se desava sve isto i sa njim.

Pokretao sam dijagnoze za HDD,MEM test, Viruse, Procesor... Naponi na napajanju su OK. Radio sam disk check,scan za Bad sectors... Update sam BIOS i nista. Sve je normalno. Pri startovanju ispusta normalan zvuk. Temperature su u granicama normale...
Ali komp i dalje pravi gore opisane probleme, a posle par restarta(ne restart vec ga iskljucim i ostavim ga da iskulira 10ak sec) se ucita i posle nekog vremena blokira i tako u krug...

Hmmm interesanto....dok sam pisao ovo primetio sam...
Juche, 29.08. i jutros nisam mogao da radim 5 min na kompu a da mi ne blokira... Medjutim pre sat vremena sam otvorio komp i promenio SATA kabal na HDD i zaboravio da ubacim kabal za NET (imam WireLess) i evo vec sat vremena radi bez problema... Mrezna mi je integrisana...Da l' je moguce da mi ona pravi takve probleme???

Najverovatnije problem sa maticnom. Skoro sam servisirao komp sa slicnim problemom i sve je bilo u redu od komponenti i onda sam sve povadio iz kucista rasklopio skroz posle vratio sve na svoje mesto i proradio je mozda je i tebi slican problem mozda ti ploca ne naleze dobro u kucistu pa negde gubi kontakt. Povadi sve iz kucista pa vrati... a ako to ne uspe onda ti je plocha malo crkla

Poslednja izmena:
OK odmah cu to uraditi...
I jos nesto... Komp ima dana kada radi ok...recimo juche poslepodne i danas, do sada(pu,pu da ga ne ureknem)...i onda odjednom opet iz pocetka... tako mi radi vec skoro 2 nedelje.
Znaci pocne komp da zeza, uradim mu nesto sto mi neko rekao(promena napajanja,update BIOS...)
on radi ok 1,2,3 dana i posle ponovo...to me bas cudi i nervira

hm...uradio sam i jedno i drugo...radi trenutno. Uradicu jos par testova pa pisem sutra

Ne valja hard.
Oslušni ga malo bolje, možda se sam gasi...
Da slučajno ne "škloca"?

moguce da je hard...kada se zamrzne ne cuje se ni hard vishe

hdd najverovatnije testiraj ga sa hirens imas test za wd hdd

Nazad
Vrh Dno