Šta je novo?

napajanje ~ koje jacine?

Dejan990

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2007
Poena
319
e ovako potreban mi je jedan savet...sastavio sam sledecu konfu:

MSI P4M900M2
Intel e6400
CM Hyper TX 2
Palit 8800gt 512MB
2 x 1gb rama
dvd/rw nec
hdd 200gb Maxtor
3 kulera 6-ice

e sad...probaosam za svaki slucaj da li ovo moze da tera obicno napajanje od 400w...ali naravno ne moze...interesuje me da li bi moglo ovo sve da resi Cooler Master 420W ( s obzirom da je kvalitetnije i jace ) ili mora JOS jace?!

pozz

To "obično" je neko šaolin napajanje, zar ne? Umesto tog CMa od 420W, dodaj još 1000 din i kupi neko od 500 i nećeš razmišljati da li je dosta ili ne, naročito kroz koju godinu kad napajanje izgubi malo snagu.

da da saolin :)

ma mene interesuje da li bi izdrzalo? samo ono da tera malo...jer konfa nije za mene...ako bi radilo nedelju dana bilo bi dobro...ali da radi!

zaboravih jos nesto da pitam...ako recimo poredimo konkretno snagu 420w...ko je tu najbolji chieftec, cm, enermax...?

Koje moze najduze da izdrzi sa ovom konfom, odnosno da li moze da je potera?

a sve ovo bi se moglo da se preformulise u:

Koje napajanje ( marka i koja snaga ) da je najjeftinije i najslabije a da moze da ukljuci gore navedenu konfiguraciju?

Poslednja izmena:
Generalno nesto od ~50e i ~450-500W
Tacno ti niko ne moze reci, verovatno bi poguralo to i neko malo slabije napajanje ali nije vredno ustede od ~5-10e

da da saolin :)
ma mene interesuje da li bi izdrzalo? samo ono da tera malo...jer konfa nije za mene...ako bi radilo nedelju dana bilo bi dobro...ali da radi!

:trust: a posle ko ga sljivi ?? neki Codegen od 400W bi tu dobro upao :d

Poslednja izmena:
nego gledam ljudi...svi hvale chieftecova napajanja od 350W~360W...ona kao teraju ono sto rade CM od 450 i sl. ... da li je to istina...da li su stvarno tako dobra i isporucuju toliko snage? Nego gledao sam na nekom sajtu za preracunavanje potrosnje...ispalo je da mi treba 285W?

pozz

Neki minimum bi bio LC Power 5450 za 30 evra. Ispod toga ne bi trebao (da ne kažem - ne bi smeo) da ideš. 100W jači LC imaš za svega 5 evra više, pa ako si voljan uzmi njega.

Da se razumemo, ja sam dosta jače konfiguracije viđao na dosta slabijim napajanjima (tipa 8800GT + Q6600 na napajanju iz CM Elite kućišta - ono Thermalmaster od 420W). To sam video uživo, a na forumima viđam Chief-ove od ~400W koji teraju takve konfiguracije.

Ali svejedno, mislim da je malo više uloga u napajanje bolje nego da strahuješ kada će crći.

dobro covek pita, koliko mi "jako" napajanje treba a ne snazno, jacina=Amper, snaga=Watt.. ja recimo uvek gledam koliko ampera daje na +12 nego koliko vati ima (ne peak nego konstantno)

Čini mi se da ne Deki ne raspolaže tolikim budžetom da bi sada tražio dobru jačinu struje na 12V grani, ali naravno da treba da pogleda.

I valjda svi znaju kako se računa snaga napajanja - P=I*U.

500W continious power je danas sasvim dovoljno za bilo koji sistem (osim za oced quad sa sli/cf grafikom)

Meni je Chieftec 350w star 3 god terao konfu 9600gt, 2 HD, zvucnu, 2 DVD, intel 7200 OC. Uzmi Cooler master 460w i zavrshi posao

Nazad
Vrh Dno