drperic
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.05.2011
- Poena
- 154
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 3600
- RAM
- 16gb 3200mhz
- GPU
- gtx 1060 3Gb
- Monitor
- lg 42" TV
Juče sam zamenio procesor u kompu, ubacio sam i3770 umesto i5 3470. U kučištu je, takodje, PowerColor Red Devil rx470 4gb na 1270mhz, 8-pinska , koje je u NFS Payback u drugom računaru vuklo oko 100w-105w. Isprobao sam procesor. Prvih 5 minuta, grafika se slično ponašala, sada daje bolje frejmrejtove u igrici zbog procesora, medjutim, onda kreće da troši prosečno 80tak vati uz nize frejmrejtove, ali bez obaranja hercaze. Upalim furmark i Heavean i tu uredno odlazi preko 100w. Povišavam power limit na +20w, ali potrošnja je i i dalje ista.
Posle pola sata citanja na netu (dakle, nista zahtevno) sistem se jednostavno zamrznuo, nista ne reaguje. restartujem, ali racunar ne daje sliku, tastatura ne dobija struju, svi ventovi su upaljeni i cuju se hhd-ovi. Odradim clear cmos, zamenim grafiku drugom, poiskljucujem hdd-ove i dalje nista.
U jednom od pokusaja nije hteo da zavrti ventilator kulera...
Vratim GPU, ostavim racunar 10 minuta, probam da upalim i on proradi.
Napajanje je LC Power 600H, ima 6pina i 6+2pina za grafiku, kad sistem nije opterecen +12V radi na 12,2V, u opterecenju padne na 12V i, eventualno, 11,8V. Staro je 5 godina.
Racunar ima 3hhd-a. Matična je Asus P8B75-M.
Posle pola sata citanja na netu (dakle, nista zahtevno) sistem se jednostavno zamrznuo, nista ne reaguje. restartujem, ali racunar ne daje sliku, tastatura ne dobija struju, svi ventovi su upaljeni i cuju se hhd-ovi. Odradim clear cmos, zamenim grafiku drugom, poiskljucujem hdd-ove i dalje nista.
U jednom od pokusaja nije hteo da zavrti ventilator kulera...
Vratim GPU, ostavim racunar 10 minuta, probam da upalim i on proradi.
Napajanje je LC Power 600H, ima 6pina i 6+2pina za grafiku, kad sistem nije opterecen +12V radi na 12,2V, u opterecenju padne na 12V i, eventualno, 11,8V. Staro je 5 godina.
Racunar ima 3hhd-a. Matična je Asus P8B75-M.