Šta je novo?

Napajanje, grafika, ili nesto drugo?

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Konfiguracija je:
Core i7, i7-860, 2.80GHz, 8MB, LGA1156,
GA-P55-UD3R,
6GB DDR3,
GeForce 9800GT 512MB 256bit GV-N98TOC-512I,
WD 640GB,
128GB SSDNow V-Series ,
CHIEFTEC Kućište CX-05SL-B-OP 550W,
Win7 64bit

Posle nekog vremena komp se zakuca, slika na monitoru bude izbagovana ( bas kao da je nesto sa memorijom na grafickoj) i naravno mora da se restartuje. Sta bi najverovatnije mogao biti kvar? Da li je napajanje od 550W dovoljno za ovu konfiguraciju? I da li nesto od softwera moze da izazove ovako nesto.

Naravno da moze i do softvera, ali vidi i koje su temperature i proveri tu grafiku na drugom kompu

Pa krene se iz pocetka: software, napajanje, graficka, memorija...

Ako se dešava stalno, a pošto kažeš da se slika "izbaguje", slobodna procena je napajanje ili graf(i njena saradnja sa matičnom npr.)

Probaj neke stress testove grafike, memorije, posmatraj napajanje kako se ponaša...

Ili ubaci negde drugo tu grafiku pa probaj.

Da li ima neka rutina kada se to pojavljuje?

Ne znam da li je ova tema pravo mesto za moj problem ali molio bih da mi neko pomogne i odgovori na sledece. Prilikom igranja igrica temperatura napajanja mi ode i na 60 stepeni C. Da li je to normalno ili treba nesto preduzeti?

Konfiguracija je:
Core i7, i7-860, 2.80GHz, 8MB, LGA1156,
GA-P55-UD3R,
6GB DDR3,
GeForce 9800GT 512MB 256bit GV-N98TOC-512I,
WD 640GB,
128GB SSDNow V-Series ,
CHIEFTEC Kućište CX-05SL-B-OP 550W,
Win7 64bit

Posle nekog vremena komp se zakuca, slika na monitoru bude izbagovana ( bas kao da je nesto sa memorijom na grafickoj) i naravno mora da se restartuje. Sta bi najverovatnije mogao biti kvar? Da li je napajanje od 550W dovoljno za ovu konfiguraciju? I da li nesto od softwera moze da izazove ovako nesto.

Posto nisi pomenuo da ti izbacuje BSOD mislim da treba da ciljas na software ili temperaturu. Prvo probaj da iskljucis "Write combining"
(Display properties>Settings>Advanced>Troubleshoot>Iskljuci Write combining>Restart).
Drugo proveri temperature obavezno. Temperature Procesora mozes da ocitas iz BIOS-a ili nekih programa, takodje temp. Chipset-a isto tako, ali proveri obavezno temperature DDR memorije kao i memorije na grafickoj kartici. Princip je sledeci, ako mozes da drzis prst na memoriji a da te ne opece u redu je, a ako te pece znas sta da radis. To bi naravno trebao da proveravas pod maksimalnim opterecenjem.
Mozda i nije neki savet ali te nista ne kosta da probas.

Ne znam da li je ova tema pravo mesto za moj problem ali molio bih da mi neko pomogne i odgovori na sledece. Prilikom igranja igrica temperatura napajanja mi ode i na 60 stepeni C. Da li je to normalno ili treba nesto preduzeti?

Krades kolegi Temu, a? Sram te bilo :d

Salim se naravno, doduse bilo bi bolje da si otvorio novu ali ajde.

60 stepeni je bas dosta za napajanje, u vecini slucajeva napajanje je na nekih 30 ili maks. 40 stepeni. Koje napajanje imas i kako si izmerio temperaturu?

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, duboko se izvinjavam! Ona temperatura nije temp. napajanja, nego CPU. Merio sam sa Everestom i ta stavka se zove AUX pa sam mislio da je napajanje! Moja greska!

Ako ima AMD-a bash i nije....:)

Zanima me prvo koja je memorija. Ok, 6gb ali koji je prozvodjac, u poslednje vreme imam problema sa vise od 4gb mmorije na p55 chipsetu, kad sklapam masine, pa sam dosao do zakljucka da neke memorije nece da rade na njenoj brzini dok za neke moras da podizes voltazu. Tako da samo mi to navedi.

speedtest sa ovim programom proveri. vidi sta ti kaze

Vrh Dno