Šta je novo?

Napajanje do max 50e?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Koje napajanje da uzmem do 50e, neki Chieftech, LC ili OCZ...?:trust: Trenutno imam MS Industrial Platinum 400w, masina je AMD x2 4800+ na 3.0ghz def napon, gigabyte m56s-s3, 2gb ram, wd 250, 3850 oc. Za sad sve radi bez problema, sve kokovano i napajanje se ne greje previse...:type: Pomoc!:wave:

Pa ako nemas problema i napajanje se ne greje, sto bi menjao, em nemas nesto zahtevne komponente. Ako planiras vec kupovinu OCZ 500W je najbolje do 50-55e :).

Ok, hvala. Kad budem planirao da uzmem neko jace, verovatno ce bas taj OCZ 500W da bude!;) Da li moze nesto da se desi ukoliko vrisne napajanje? Znam da moze da ode pola kompa, ali znam i slcajeve gde se nista nije desilo...:trust::wave:

Hebem li ga, napajanje bi trebalo da obavi svoju funkciju u slucaju viskokog napona, da se ugasi, ili u slucaju ekstremno visokog napona (a lose instalacije u kuci) da se zrtvuje :D zarad skupljih komponenata (ploce, memorije, procesora, graficke, hard diska).

Taj MS je isto kinez neki, sad sta bi bilo u slucaju... to ti niko sa sigurnoscu ne moze da kaze ;). Skupljaj kintu, mada ima i jeftinijih napajanja koja imaju dobru zastitu, recimo Thermaltake 420W, koje kosta chini mi se oko 30-35e (ali imamo samo 420W), ali kad vec budes skupljao pare, skupis 50e i kupis OCZ 500W, dobijes dovoljno Watta i pouzdano napajanje u jednom, a skuplje 15-tak evra od ovog jeftinijeg TT :).

Vrh Dno