Šta je novo?

Hardver Napajanje do 5000din

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

vlado3399

Poštovan
Učlanjen(a)
11.01.2018
Poena
70
Koje napajanje je najbolje uzeti za i5-4670 + Gigabyte GA-Z87-D3HP?
Komp radi skoro pa konstantno. Uglavnom se koristi integrisana grafička, ako bi se dodavala naknadno to bi bila neka koja ne zahteva dodatno napajanje.

Poželjno je da bude domaća prodavnica, ali mogu i Mađari.

Koje napajanje je najbolje uzeti za i5-4670 + Gigabyte GA-Z87-D3HP?
Komp radi skoro pa konstantno. Uglavnom se koristi integrisana grafička, ako bi se dodavala naknadno to bi bila neka koja ne zahteva dodatno napajanje.

Poželjno je da bude domaća prodavnica, ali mogu i Mađari.
Mislim da si izabrao najgoru cifru za granicu, oko 4k su ona ispod kojih nista ne bih preporucio, то је drugi link koji ti je ostavio momsab LC600H i FSP 500A, stim da bih ja dodao i Chieftec 500B8 na to listu. Oko 6,5k su vec stvarno dobra napajanja, za 5k je bilo u ponudi neko Fractal od 500w, Corsair CV450 i Thermaltake TR2 RX 450W, ali mislim da ih više nema u ponudi kod nas. Kod Mađara je pitanje šta može da se nabavi, imaju oni oglase za sve i svašta ali kada pozoveš mnogo toga nema...

To sam baš i pomislio, vezano za budžet. Pre otvaranja teme sam pročitao ove koje je linkovao momsab, ali te cene koje stoje tamo su od pre par meseci, napajanja koja se pominju tamo su sada u proseku 2k skuplja.

Vidim da kod Mađara ima Bitfenix Formula 450W za 50e, to mi deluje kao dobra ponuda.

Svakako, budžet nije baš striktno ograničen. Ako za 2k više može mnogo bolje napajanje da se uzme, spreman sam da izdvojim i tu cifru.

Pitanje svih pitanja je koliko planiraš da zadržiš tu konfiguraciju ?

Ako je planirana "skorija" zamena onda možeš unapred da pazariš i neko tako bolje napajanje koje će trajati godinama. Ako ne planiraš da menjaš ja bih gledao neko napajanje sa "samo" 80+ setifikatom, eventualno bronza, ne bih trošio uzalud novac na nešto skuplje. Pogledaj malo i oglase možda ima nešto u garanciji od proverenih proizvođača, tebi svakako ne treba ni 300w za tu tvoju konfiguraciju tako da bi i ta polovna kvalitetna gurala prilično dugo.

Za te pare moj ti je savet LC-Power LC-600H-12 600W

Mi toga imamo u firmi ko pleve, zapravo imamo 500W verzije na slabijim računarima, na nešto jačim ovo od 600W koje bez problema može da izvuče i GPU kasnije.

pre 10ak dana mi je lik sa KP odg.da ima COOLERMASTER MWE Bronze V2 550W po 45e

Nazad
Vrh Dno