Šta je novo?

Napajanje do 5000din?

Shami

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2012
Poena
170
Koji trenutni best buy za ove pare, imam sledecu konfiguraciju, intel c2d E8400, radeon 4850, 2 gb RAM-a uzeo bi neko napajanje koje bi mogao kasnije da upotrebim posto planiram da uzmem neke nove komponente, znam da ne moze nista specijalno za ove pare, ali treba mi hitno.

Hvala unapred.

Potpuno si u pravu za sve,,,
Samo mi navedi jedno napajanje do 5000din koje je bolje od ovog Recoma...

Iskreno, ne mogu. Nisam dugo pratio.

Pogledao sam test onog sa 750 u imenu (600W na 12V) i rezultati izlgedaju pristojno. Kazem da "izgleda" jer domace testove ne uzimam za ozbiljno. Jeste predrasuda, ali nije neosnovana.
O ovom 600 (430W na 12V) nema nista.

BTW. Meni je bilo samo neobicno (simpaticno) da vidim da preporucujes nesto drugo osim LCPa. NHF!

Taj Recom je kao 600W a ima 432W na 12V (36A), dok recimo Seasonic 400ET ima 360W na 12V tj. 30A. Dakle realna razlika je ~72W.
Seasonic takodje ima 80 Bronze sertifikat, Recom nema. Seasonic je bolji OEM od Andysona koji se nalazi unutar Recoma. :)

Inace sto se laca12 tice, on preporucuje LC Power ili Andyson bazirana napajanja. :)

Poslednja izmena:
Iskreno, ne mogu. Nisam dugo pratio.

Pogledao sam test onog sa 750 u imenu (600W na 12V) i rezultati izlgedaju pristojno. Kazem da "izgleda" jer domace testove ne uzimam za ozbiljno. Jeste predrasuda, ali nije neosnovana.
O ovom 600 (430W na 12V) nema nista.

BTW. Meni je bilo samo neobicno (simpaticno) da vidim da preporucujes nesto drugo osim LCPa. NHF!

Iskreno nikako ne bih zeleo da ode u prepucavanje "ciji je veci". Zasto preporuka za Recom, zato sto je to poznata Andysonova platforma koja je koriscena u ultra x3 serijama, a sa kojom kod nas kupci LC power Pro serije ( tzv Titani ) imaju dosta iskustva. Testova tog konkretnog napajanja u izvedbi za ultru ima na netu koliko zelis ( http://www.hardwareheaven.com/reviews/ultrax3600w/index.php ) smo sto je ultra imala modularnu izvedbu. LC 6560 Titan iz zadnje serije je ista platforma kao taj Recom, tacnije Andyson AD-F620A2. I mada se slazem sa "ljubiteljem" da je Seasonoc bolji OEM ( glupo i pomisliti nesto drugo ) ipak pricamo o dva konkretna napajanja, 400ET je MNOGO losija kupovina od navedenog Recoma.

Iskreno nikako ne bih zeleo da ode u prepucavanje "ciji je veci". Zasto preporuka za Recom, zato sto je to poznata Andysonova platforma koja je koriscena u ultra x3 serijama, a sa kojom kod nas kupci LC power Pro serije ( tzv Titani ) imaju dosta iskustva. Testova tog konkretnog napajanja u izvedbi za ultru ima na netu koliko zelis ( http://www.hardwareheaven.com/reviews/ultrax3600w/index.php ) smo sto je ultra imala modularnu izvedbu. LC 6560 Titan iz zadnje serije je ista platforma kao taj Recom, tacnije Andyson AD-F620A2. I mada se slazem sa "ljubiteljem" da je Seasonic bolji OEM ( glupo i pomisliti nesto drugo ) ipak pricamo o dva konkretna napajanja, 400ET je MNOGO losija kupovina od navedenog Recoma.
Sve je to ok, mada bi dobro bilo reci sta je konkretno bolje kod tog Andyson-a u odnosu na Seasonic. Snage ima vise, bar nominalno, 72W, ali to nije jedini niti najbitniji kriterijum.

Sve je to ok, mada bi dobro bilo reci sta je konkretno bolje kod tog Andyson-a u odnosu na Seasonic. Snage ima vise, bar nominalno, 72W, ali to nije jedini niti najbitniji kriterijum.

Sta je uopste bitan kriterijum...Stogod da se navede tebi nije dovoljno. vec smo raspravljenli slicno o LC6560T i CX400. Nemam ja zelje da se sa tobom raspravljam zasto je AD-F620A2 ( a nesumnjivo jeste ) bolji od ET-400.
Ako budes zelio da nadjes objasnjenje naci ces ga i bez mene... Sretno

Sta je uopste bitan kriterijum...Stogod da se navede tebi nije dovoljno. vec smo raspravljenli slicno o LC6560T i CX400. Nemam ja zelje da se sa tobom raspravljam zasto je AD-F620A2 ( a nesumnjivo jeste ) bolji od ET-400.
Ako budes zelio da nadjes objasnjenje naci ces ga i bez mene... Sretno
Pa posto ti kazes da je bolje i to nesumnjivo, koji je to onda bitan kriterijum po kojem si zakljucio da je bolje? :)
Kratko i jasno pitanje.

Ajde da ne otvoram novu temu,doslo je vreme da zamenim ovaj moj cooler master 500w jer ima svega 16A na 12v pa sam razmisljao koje napajanje da uzmem,budzet mi je negde oko 6000din.
Vidim da se najvise hvale Recom RC-PE600Plus(5000din) i Lc power LC6650GP3(6000din).
Sta je po vama bolje uzeti?

Poslednja izmena:
Recom i Raidmax su oko 5000
LC Power je oko 6000

Recom RC-PE600Plus i Raidmax RX-600AF BlackStone ( Andyson ) 2x22A na 12V - kombinovano do 432W
LC6650GP3 v2.3 ( Great Wall ) 25+27A na 12V - kombinovano do 550W

Ako imas masinu iz potpisa za nju ti je dovoljno i LC600H-12
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?297370-Napajanje-600W-LC-Power-LC600H-12-V2-31-DILEMA

Hvala na odgovoru ;)
Mislim da cu najverovatnije ici na LC6650GP3 v2.3 jer planiram uskoro da uzmem fx 6300 i mozda neku jacu graficku(7850,...)

Nazad
Vrh Dno