Šta je novo?

Napajanje do 5000 din.

dejan#7

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
435
Treba mi neko dobro napajanje za te pare(5000 din).Konfiguracija koju treba da tera je C2D e4600,8800GT,3gb ddr2,HD 250gb,rezac-citac... imam jos 3 vent. u kucistu.....:wave:

Mislim da ti se mnogo vise isplati da dodas jos 1000din. i uzmes Silverstone Strider Essential 500W za nekih 6000din

Poslednja izmena:
... pa? sta ti je cudno :)

Pozdrav,
treba mi napajanje za sledecu konfiguraciju

Sapphire ATI HD5450 1GB DDR3
HDD SATA3 7200 500GB
DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz
AMD Phenom II X4 945 3.0GHz 8MB
ASUS M4A89GTD PRO

ako bi moglo neko do 4000 dinara ...

Izvini, ali neces valjda i ti da postupis kao dejan#7.:d

Procitaj ceo thread od pocetka, ali pazljivo!

Znam da trazis do 4000 dinara, ali ja ne bih isao ispod ova dva LC-Power-a sto su predlozeni, mozda i LC POWER Silent Green Power LC6650GP3 650W ili nekog CHIEFTEC-a oko 500-550 W.

Grafika ti nije problem, ali mozda ces je menjati, ploca ti je dobra, a najvise struje ti vuce taj Phenom II X4 945.

A sad tek videh, imas i 400W Silverstone Strider, ST40F-ES/80 PLUS za 4699 din, ili od 500w ST50F-ES za 5899 din

A sad tek videh, imas i 400W Silverstone Strider, ST40F-ES/80 PLUS za 4699 din, ili od 500w ST50F-ES za 5899 din

Hvala druze uzecu 500w ST50F-ES. Kad se vec razumijes predlozi mi neku graficku do 50eura umjesto Sapphire ATI HD5450 1GB DDR3, znaci ne treba mi za igrice, uglavnom radim progrmiranje, naravno ide monitor 22" ili 24 ".

Poslednja izmena:
Ne moras da menjas grafiku, ako nemas nikakav problem sa njom dok programiras,,) , a pogotovo jer ne koristis komp. za igre!

Pozdrav,
treba mi napajanje za sledecu konfiguraciju

Sapphire ATI HD5450 1GB DDR3
HDD SATA3 7200 500GB
DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz
AMD Phenom II X4 945 3.0GHz 8MB
ASUS M4A89GTD PRO

ako bi moglo neko do 4000 dinara ...

Držaće to bez problema LC6450GP2.
A ako ti ti treba za programiranje, i integrisana je puna kapa.
Ako ipak odlučiš da kupiš grafičku, nemoj da ideš ispod HD5570 DDR3, GT220/240 DDR3, HD4670, HD4650 DDR3 ... Ne isplati se davati pare za nešto slabije.

Poslednja izmena:
^peja: da ali to je 380w, a ja pucam na ovih 600 (LC)... e sad, da li je to pravih 600w, nemam pojma (laik sam po tom pitanju), ali sam video da to napajanje ima 2,3kg, a čuo sam da je to zapravo odlika kvaliteta jednog napajanja (težina)... Ispravite me ako grešim... :)

^peja: da ali to je 380w, a ja pucam na ovih 600 (LC)... e sad, da li je to pravih 600w, nemam pojma (laik sam po tom pitanju), ali sam video da to napajanje ima 2,3kg, a čuo sam da je to zapravo odlika kvaliteta jednog napajanja (težina)... Ispravite me ako grešim... :)

Ако погледаш колико струје даје на 12волтној грани, биће ти мало јасније колико је неко напајање снажно. Од осталих ствари које су битне за напајање бих издвојио 80+ серфитикат и величину вентилатора (као и колику буку производи исти).

^Vidim da se razumeš :)
Ajde ako ti nije problem uporedi ta dva napajanja i daj svoj sud :)
Ja sam mislio da je najbitnije šta piše (380W vs 600W) :)

^Vidim da se razumeš :)
Ajde ako ti nije problem uporedi ta dva napajanja i daj svoj sud :)
Ja sam mislio da je najbitnije šta piše (380W vs 600W) :)

Vrlo je lako - potrebno je pogledati koliko ima W @ 12V.

Recimo, onaj LC sto si naveo jeste napajanje od 600W, ali na 12V isporucuje maximum samo 358W.

S druge strane, onaj Chieftec od 500W koji sam ja naveo na granama od 12V daje 400W.

A za Seasonic pogledaj sliku:

s122c.gif

:wave:

Nije uopšte to najbitnije, već kvalitet ugrađenih komponenata, arhitektura napajanja, snaga na 12V (tj. struja koju može da isporuči na tom naponu, ostali naponi, 3.3V i 5V su danas manje važni), stabilnost napona prilikom opterećenja, postojanje različitih zaštita (overvoltage, overcurrent, short circuit protection itd .. ). Ogromna većina današnjih napajanja ima ventilatore od 12-14cm pa su i najčešće tiha (do nečujna).
I još jedna stvar, to što piše na nalepnici uopšte ne mora da bude tačno, napajanja se testiraju i onda se donose zaključci o njihovom kvalitetu. Imaš mnoga napajanja koja ne mogu da isporuče ono što piše na njima (LC generalno važi za takvog proizvođača, mada to zavisi i od serije, ona koja su 100+ evra su bolja po tom pitanju, mada isto tako nisam siguran da Chiefteci iz klase 50-60e mogu da "bace" ono što piše na njima). Sa druge strane, imaš i neke koji mogu da daju i više nego što na njima piše. Znaš onu izreku "i na tarabi piše". E pa i ovde ti je tako. Uvek je po meni bolje uzeti kvalitetnije napajanje deklarisano na manje nego neko turbo-napucano (ne odnosi se konkretno na Seasonic vs LC u tvom slučaju, već govorim generalno).
LC6650GP3 koji si planirao je u svojoj klasi skroz OK napajanje i nemaš razloga da brineš, znam da ti deluje čudno kada ti neko pomene napajanje od "samo" 380W, a pritom mnogi nisu svesni koliko troše pojedine mašine i da na takvom napajanju može bez problema da radi komp srednje klase jer je kvalitetno.

Poslednja izmena:
@vikhiiz
I na tarabi pise... :)

Sto se tice 12V grane ovakva je statistika:
-LC6600GP2 V2.3 ~36A (diskutabilno doduse)
-S12II-380GB ~27A

Svakako da je LC jaci, ali ne onoliko kao sto pise na nalepnici. Plus su kvalitet i garancija na strani SS.
Ne kazem da treba da uzmes SS, ali dobro razmotri sve parametre koji su u igri.

POZ

PS. Pretekose me svi. :)

Poslednja izmena:
Nije uopšte to najbitnije, već kvalitet ugrađenih komponenata, arhitektura napajanja, snaga na 12V (tj. struja koju može da isporuči na tom naponu, ostali naponi, 3.3V i 5V su danas manje važni), stabilnost napona prilikom opterećenja, postojanje različitih zaštita (overvoltage, overcurrent, short circuit protection itd .. ). Ogromna većina današnjih napajanja ima ventilatore od 12-14cm pa su i najčešće tiha (do nečujna).
I još jedna stvar, to što piše na nalepnici uopšte ne mora da bude tačno, napajanja se testiraju i onda se donose zaključci o njihovom kvalitetu. Imaš mnoga napajanja koja ne mogu da isporuče ono što piše na njima (LC generalno važi za takvog proizvođača, mada to zavisi i od serije, ona koja su 100+ evra su bolja po tom pitanju, mada isto tako nisam siguran da Chiefteci iz klase 50-60e mogu da "bace" ono što piše na njima). Sa druge strane, imaš i neke koji mogu da daju i više nego što na njima piše. Znaš onu izreku "i na tarabi piše". E pa i ovde ti je tako. Uvek je po meni bolje uzeti kvalitetnije napajanje deklarisano na manje nego neko turbo-napucano (ne odnosi se konkretno na Seasonic vs LC u tvom slučaju, već govorim generalno).
LC6650GP3 koji si planirao je u svojoj klasi skroz OK napajanje i nemaš razloga da brineš, znam da ti deluje čudno kada ti neko pomene napajanje od "samo" 380W, a pritom mnogi nisu svesni koliko troše pojedine mašine i da na takvom napajanju može bez problema da radi komp srednje klase jer je kvalitetno.

Kako prosecan kupac da zna kakva je arhitektura napajanja i kakav je kvalitet ugradjenih komponenti?

To sto pise na nalepnici je jedini pokazatelj, uz eventualno neke review-e koji mogu a i ne moraju da budu objektivni.

Nisam Chieftec fanboy, ali mi se cini kao najbolja kupovina za te pare, sto naravno ne znaci da sam u pravu. Sta cu kad ne vidim dalje od oficijelnog sajta i nalepnice :wall:

Vrh Dno