Ja ti rekoh šta da uzmeš, ti kupio nešto drugo...Hvala svima...uzeo sam LC POWER Super Silent LC6600 4.800 dinara.
Ja ti rekoh šta da uzmeš, ti kupio nešto drugo...
@laca12:
Ko je OEM za LC6600T?
A sad tek videh, imas i 400W Silverstone Strider, ST40F-ES/80 PLUS za 4699 din, ili od 500w ST50F-ES za 5899 din
Ne moras da menjas grafiku, ako nemas nikakav problem sa njom dok programiras,,) , a pogotovo jer ne koristis komp. za igre!
Pozdrav,
treba mi napajanje za sledecu konfiguraciju
Sapphire ATI HD5450 1GB DDR3
HDD SATA3 7200 500GB
DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz
AMD Phenom II X4 945 3.0GHz 8MB
ASUS M4A89GTD PRO
ako bi moglo neko do 4000 dinara ...
Da li uzeti za tih cca 5~5.5k dinara Chieftec ili ovac LC?
Evo npr:
1. http://www.lc-power.de/index.php?id=45&L=1
2. http://www.duocom.rs/index.php?c=1080&p=2891
^peja: da ali to je 380w, a ja pucam na ovih 600 (LC)... e sad, da li je to pravih 600w, nemam pojma (laik sam po tom pitanju), ali sam video da to napajanje ima 2,3kg, a čuo sam da je to zapravo odlika kvaliteta jednog napajanja (težina)... Ispravite me ako grešim...![]()
^Vidim da se razumeš
Ajde ako ti nije problem uporedi ta dva napajanja i daj svoj sud
Ja sam mislio da je najbitnije šta piše (380W vs 600W)![]()
Nije uopšte to najbitnije, već kvalitet ugrađenih komponenata, arhitektura napajanja, snaga na 12V (tj. struja koju može da isporuči na tom naponu, ostali naponi, 3.3V i 5V su danas manje važni), stabilnost napona prilikom opterećenja, postojanje različitih zaštita (overvoltage, overcurrent, short circuit protection itd .. ). Ogromna većina današnjih napajanja ima ventilatore od 12-14cm pa su i najčešće tiha (do nečujna).
I još jedna stvar, to što piše na nalepnici uopšte ne mora da bude tačno, napajanja se testiraju i onda se donose zaključci o njihovom kvalitetu. Imaš mnoga napajanja koja ne mogu da isporuče ono što piše na njima (LC generalno važi za takvog proizvođača, mada to zavisi i od serije, ona koja su 100+ evra su bolja po tom pitanju, mada isto tako nisam siguran da Chiefteci iz klase 50-60e mogu da "bace" ono što piše na njima). Sa druge strane, imaš i neke koji mogu da daju i više nego što na njima piše. Znaš onu izreku "i na tarabi piše". E pa i ovde ti je tako. Uvek je po meni bolje uzeti kvalitetnije napajanje deklarisano na manje nego neko turbo-napucano (ne odnosi se konkretno na Seasonic vs LC u tvom slučaju, već govorim generalno).
LC6650GP3 koji si planirao je u svojoj klasi skroz OK napajanje i nemaš razloga da brineš, znam da ti deluje čudno kada ti neko pomene napajanje od "samo" 380W, a pritom mnogi nisu svesni koliko troše pojedine mašine i da na takvom napajanju može bez problema da radi komp srednje klase jer je kvalitetno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari