Šta je novo?

Napajanje do ~30e - koje?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Trebao bih da zamenim starog
35
i uzmem neko novo koje će gurati mašinu iz potpisa.

Da napomenem da se pretežno koristi za igre, filmove, net (torent), znači da se skoro i ne gasi.

Budzet bi bio oko 30e, imam već neke kandidate...

1. CHIEFTECiArena GPA-500S8 500W
2. http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ctg-400-80p-400w/comp_comp_powersupply/48/520
3. http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-lc600h-12-600w/comp_comp_powersupply/204/539

Znam da nije neki izbor, ali je u skladu sa parama.
Takodje znam da je najbolji izbor SS-400ET, ali to je već 40e.

Šta vi mislite?

Poslednja izmena:
Trebao bih da zamenim starog
35
i uzmem neko novo koje će gurati mašinu iz potpisa.

Da napomenem da se pretežno koristi za igre, filmove, net (torent), znači da se skoro i ne gasi.

Budzet bi bio oko 30e, imam već neke kandidate...

1. CHIEFTECiArena GPA-500S8 500W
2. http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ctg-400-80p-400w/comp_comp_powersupply/48/520
3. http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-lc600h-12-600w/comp_comp_powersupply/204/539

Znam da nije neki izbor, ali je u skladu sa parama.
Takodje znam da je najbolji izbor SS-400ET, ali to je već 40e.

Šta vi mislite?

Chieftec Arena 500S8 bez razmisljanja. Najbolje za te pare definitivno

fora s tim napajanjem je da je to CWT , najbolji proizvodjač komercijalnih napajanja na svetu . što je jeftino ?
ko to zna ?

važno je da ga ima . što znači uzimaj dok nije nestalo .

Naručio sam gpa-500s8, deluje mi kao best-buy. Trebalo bi sutra da stigne.
Za ove pare ne verujem da ima bolje.

Kakav je kvalitet ako znate, koliko je pouzdano? Valjda je i tiho.

Hvala ljudi.

fora s tim napajanjem je da je to CWT , najbolji proizvodjač komercijalnih napajanja na svetu . što je jeftino ?
ko to zna ?

važno je da ga ima . što znači uzimaj dok nije nestalo .
Teško da je CWT najbolji proizvođač komercijalnih napajanja, osim toga, prethodna serija iste klase (Arena bez i) koju je takođe radio CWT je bila težak krš, ova je kao dobra (valjda).

i bre pejo, ajde mak na konac da teramo . cwt je dobar , ova serija arene je dobra, i to je važno .

ps. mislim da je bolje da si stavio ričarda bartona, al ajde i sinatra je ok .:)

[youtube]pR_lAdQllaY[/youtube]

GPA je CWT-ovo "izvinjenje" za PUF/PUFP platformu. Sasvim solidno low-end rešenje, ok efikasnost (~81-84%), odlično suzbijanje ripple/noise (ni na jednoj grani ne prelazi 30 mV), osrednja regulacija (~2,5 % za 12V, ~4% za minor), solidno doteranu grupnu regulaciju (tako da 12V ne pada preterano pod opterećenjem, ali je osetljivo na 5V cross), i dobar fan profil. Jedino što ima malo kablova/konektora, ali ono...

E kad mi ti kažeš, onda nisam pogrešio, tvoj komentar sam najviše želeo da čujem. Hvala! :)

Nije mi problem mali broj konektora, uvek koristim 1HD, DVD i nemam. Eto toliko, za te pare je super.

I ako nisi video, imamo posebnu temu o tebi. :)

Poslednja izmena:
Čisto da javim da je napajanje stiglo.

Kao prvo pozitivni utisci: Dosta tiho, dovoljna snaga, 80+ (ne plus), 6+2pin...
Za protiv: Mali broj konektora, nešto lošiji kvalitet istih (tanki kablovi), čudan piskutavi zvuk iz njega - nije strašno. Valjda je to coil whine.

Ja sam u suštini zadovoljan, posebno za ove pare.

Poslednja izmena:
MA nema greske, ima te sluzi da zaboravis kad si ga kupio :)
A to sto se cuje piskavo, cuje se ponekad i na napajanjima od 100 e :)

Opet ja.
Prvi problem.

Napajanje je počelo da bruji, čuo sam ga kad sam ustao. Probao sam da ga ugasim komp ali nije pomoglo. Izgleda da je ventilator.
Juče je bilo nečujno, ali sad se čuje i oseća se vibracija na kućištu.
Ako ga malo lupim onda prestane par sekundi pa se ponovo vrati. Radi normalno, okreće se, igrao sam se dosta i nemam problema, takodje se i ne greje.

Ne bih da se zezam sa garancijom, nemam drugo. Isto tako mi se ne isplati da menjam ventilator, izgubiću je.

U čemu je fora, da li je ventilator faličan ili će ovo da prestane? Šta mogu da mu radim?

Odsrafi ga, i uzmi ga u ruku. Ako osecas da vibrira u ruci, znaci da je vent falican, ako ne, ondati jednostavno rezonuje sa kucistem, probaj da dotegnes srafove koji drze napajanje i srafove od stranica kucista ;)

Dobro je zafraljeno, ne može više, probao sam.

Ima nekog lufta od kućišta, kao da je manje nego prošlo koje je lepo leglo, a ovo ispada da pomalo visi zafrašljeno.. :trust:

Vrh Dno