Šta je novo?

Napajanje cvili

Rinsvind

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2006
Poena
319
Od pre par dana cujem piskutav zvuk iz Raidmax 550w napajanja, (proverio sam, zvuk dolazi iz napajanja sigurno) i videh da se ljudi masovno zale na coil whine tj. cvilenje zavojnica. Uporedio sam zvuk iz klipova koji su ljudi okacili, koji imaju isti problem i moj zvuk iz napajanja je identican. Znaci, ne toliko glasan koliko uzasno iritantan. Kada je u sobi tisina moze gotovo jasno da se cuje, tj. lako se prepozna. Vidim da su neki savetovali lakiranje zavojnica bezbojnim lakom ali to kod mene nije resilo problem, probao sam i to. Jedino sto sam primetio je da kad se komp ohladi i nakon toga upali cvilenje se ne cuje ali se nakom par minuta vrati. Da li je neko sa slicnim problemom uspeo da resi problem i kako? Hvala.

Negde sam procitao da je glavni uzrok coil whine-a ne kvalitet komponenti ili izrada koliko varijacija u mreznom naponu, pokusaj na neki nacin da stabilizujes napon koji dolazi do napajanja...

Negde sam procitao da je glavni uzrok coil whine-a ne kvalitet komponenti ili izrada koliko varijacija u mreznom naponu, pokusaj na neki nacin da stabilizujes napon koji dolazi do napajanja...

E ovo je bas ... Napajanje treba da ispegla sve varijacije napona, a ne sad jos pre napajanja da mu se dovodi savrseno stabilizovan napon. Koji ce onda k**** da radi napajanje.

Uspeo sam da delimicno resim problem. Nakon konsultacija sa elektricarem, covek mi je savetovao da zavojnice oblijem sa kineskim super lepkom, onim tecnim, sto lako prolazi kroz pukotine. Nakon 2 ponavljanja ( iz prvog nista nisam uradio iako sam sve zavojnice zalio) cvilenje se cuje i dalje ali daleko slabije tj. sasvim prihvatljivo. Eto, cisto ako nekom treba resenje, meni je super lepak skoro sasvim resio problem.

E ovo je bas ... Napajanje treba da ispegla sve varijacije napona, a ne sad jos pre napajanja da mu se dovodi savrseno stabilizovan napon. Koji ce onda k**** da radi napajanje.

Pazi na ton... Posao napajanja je da pravi 3,5 i 12v od 220v ako mrezni napon varira van tolerancija nema tog napajanja koje ce sa lakocom da se nosi sa tim...

Pazi na ton... Posao napajanja je da pravi 3,5 i 12v od 220v ako mrezni napon varira van tolerancija nema tog napajanja koje ce sa lakocom da se nosi sa tim...

Nije se odnosilo na tvoj post nego na to sto si procitao,
Elem, Za probleme u varijacijama napona i jeste zaduzen primar napajanja. Ako napajanje ima problem sa cviljenjem to definitivno ukazuje na problem sa napajanjem. Na konkretnom modelu Raidmax je "ustinuo" gde god je mogao da bi postigao cenu. A ista platforma u izvedbama za druge brandove nema tih problema

Ako napajanje ima problem sa cviljenjem to definitivno ukazuje na problem sa napajanjem a ne sa strujom.
Na konkretnom modelu Raidmax je "ustinuo" gde god je mogao da bi postigao cenu.
To sam rekao i da ne izvlacino iz konteksta sta je receno.
Coil na Corsu je poznat i to je opet problem do napajanja a ne do struje...

Vrh Dno