Šta je novo?

Napajanje crklo?

Xandar

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2010
Poena
170
Pozdrav,
Vratih se taman sa odmora kad komp nece da upali, krenu kuleri po 3 sekunde se zarotiraju pa 10 sec stanu pa opet 3 sec rotiraju i tako u krug.I to je sve sto se desava. Na monitoru nema nikakve slike. E sad posumnjah ja na napajanje i prikacim 8icu kuler na molex kad ono ista prica kao kuleri sa maticne 3 sec se zavrti pa stane 10sec i tako u krug.Slaba struja nije razlog sigurno.
Bio bih vam zahvalan ako mozete da mi kazete dal je zaista napajanje crklo ili nesto drugo.(napajanje je iz potpisa, sreca pa je pod garancijom)

Napajanje ili ploca. Probaj prvo s drugim napajanjem.

meni ne deluje da napajanje otišlo pre bih rekao da je nešto do ploče,uradi clear cmosa za početak,posle toga probaj da izvadiš bateriju,pa javi.

I meni vise deluje da je ploca. Kao kad je neuspesan oc pa nece masina da se digne. Da ti nije slucajno upalo nesto i da pravi krataj spoj negde?

+1 za plocu. Napajanje kad zvekne obicno to bude bez ikakve mogucnosti paljenja ili kad posle podizanja sistema komp baci na neki load pa ne moze da izbaci vise snage od one koja je potrebna za idle...

Probaj samo drugo napajanje, bilo je verovatno van mreze. Ne znam koliko je staro, ali su elektroliti, mozda malo "oslabili" i ne moze da startuje kako treba...
pozz

Hvala na savetima, evo sad sam probao sa drugim napajanjem i ista prica, samo se kuleri "trzaju" svako malo.

meni ne deluje da napajanje otišlo pre bih rekao da je nešto do ploče,uradi clear cmosa za početak,posle toga probaj da izvadiš bateriju,pa javi.
Hm, kako da uradim clear cmosa bez vadjenja baterije?

Ako ima dzamper, pa ga premestis(iz lezista 1&2 u 2&3) ili skroz izvadis na nekoliko sekundi. Verovatno imas sve detaljno opisano u korisnickom uputstvu za maticnu plocu.

Hvala puno svim, posebno beta-zigeru, proradio !!!
Ja vec mislio da je nesto crklo.
Probo sam bateriju da izvadim al nesto mi nije bas islo, pa sam nozem spojio ona 2 kontakta za clear cmosa i sve proradilo .cheers

Vrh Dno