Šta je novo?

Napajanje Chieftec ili Enermax

Calimero

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
609
Konfiguracija je sledeca: procesor je Xp1700+, jedan hard na 7200rpm, CD i CDRW, graficka slabija (Matrox G200) i dve dodatne osmice. Kuciste je je DTK midi tower (njegovo napajanje promenjeno jer je pravilo probleme).
E sad, hteo bih da uzmem neko kvalitetnije napajanje pa se dvoumim izmedju ova dva modela - Chieftec 360W (HPC-360-302DF) ili Enermax 350W (EG365AX-VE(G) FMA). Interesuje me, ako neko ima ovakva napajanja, da napise kolike napone mu daje za 5v i 12v kao i kolika su odstupanja pri opterecenju (npr. CpuStability test i neki program koji ocitava i napone).
Trenutno imam neko pozajmljeno QMS napajanje od 350W i napon od 5v je OK (4.98v, pod opterecenjem 4.90) a 12v je 12.54 a pod opterecenjem 12.72v (ovo mi izgleda dosta lose). Takodje, vazduh koji izbacuje je topao (probao sam i neke kineze od 300w i oni izduvavaju vreo vazduh posle 10min rada). To sto duva "topljikav" vazduh pretpostavljam da znaci da je dosta optereceno. Da li bi mi resili problem navedeni Chieftec ili Enermax? Cena im je priblizno ista - 60e Chieftec u Pin-ovom cenovniku (doduse, trenutno ga nemaju) a oko 65e je bio navedeni Enermax u BP-u u Novom Sadu (takodje ga trenutno nemaju, kazu da treba da stigne). Da li neko moze da nabavi ova napajanja?

Ima li neka preporuka za neko drugo napajanje - vidim da se po forumu dosta prica i o DTK napajanjima. Gde ona mogu da se nabave (po mogucstvu u Novom Sadu), koja je cena, da li su dualfan (navedeni Chieftec i Enermax jesu), da li ide garancija na njih... (znam da je ovo vise za sobu "Domace trziste" ali mi je bilo bezveze da razdvajam).

Chieftec 360W nije dual fan, samo sa 1 fanom HPC-360-202 PFC
Masina: P4 2,4, IT7-MAX2, 2 hdd, cd, rezac, 4 dodatna fana
+5v ocitava +5.11v (winbond hw doctor)
+12v ocitava +11.98v

full load (cpu burn), Cpu na preko 60 stepeni

+5v ocitava +5.14v
+12v ocitava +11.80v

Odlican je i DTK, sebi bih ipak uzeo Chiefteca od 420W (sada imam 360W)

jaksa je napisao(la):
Chieftec 360W nije dual fan, samo sa 1 fanom HPC-360-202 PFC...
Chieftec HPC-360-302 DF jeste dualfan (DF=dualfan) - na to napajanje sam konkretno i mislio.

Calimero je napisao(la):
Chieftec HPC-360-302 DF jeste dualfan (DF=dualfan) - na to napajanje sam konkretno i mislio.

Covek je govorio o onome sto ima u masini, a razlika izmedju dual fana i ovog sa jednim nije velika. Ja licno nisam primetio da ima neke razlike u hladjenju kucista, a naponi su ti isti u obe verzije.

Alexandar je napisao(la):
Covek je govorio o onome sto ima u masini, a razlika izmedju dual fana i ovog sa jednim nije velika. Ja licno nisam primetio da ima neke razlike u hladjenju kucista, a naponi su ti isti u obe verzije.

Videcemo na leto kakva ce razlika da bude, ali sumnjam da je ima mnogo...
Ali kada kazes komsiji "Dual Fan" :)

Jedino sto moze da bude korisno jeste da budu 2 na manjim obrtajima....

Nazad
Vrh Dno