Šta je novo?

Napajanje 12V 50A i jace

SretenBG

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
445
Potrebno mi je neko napajanje koje na 12V daje 50 i vise ampera snage. Sta preporucujete za tu namenu? Nije mi potrebno za PC, vec za potrosace druge vrste. pravim bench sto za pojacala za automobile.

Uzmi neko kvalitetnije sa minimum 700W ali ti preporucujem da uzmes i jace.
Imas li neki novcani limit i koliko ce se akati napajanje tako?

Pa planirao sam dati 150 evra max. Kako ce se napajanje ponasati u tim uslovima rada. Plan je da sve grane sa 12V razletujem i spojim na jedan deblji kabal, kao i mase. Mozda je pametno i ubaciti veliki kondenzator izmedju napajanja i potrosaca, posto nisam siguran da bi se napajanje moglo izboriti sa nelinearnom potrosnjom struje. Kao sto sam znas, potrosnja nikad nije konstantna pa nisam siguran da li ova jaca napajanja te varijacije mogu da peglaju.

Potrebno mi je neko napajanje koje na 12V daje 50 i vise ampera snage. Sta preporucujete za tu namenu? Nije mi potrebno za PC, vec za potrosace druge vrste. pravim bench sto za pojacala za automobile.

SF-500P14FG Silent ko bombonica za tu namenu. Imas malo bolji prikaz na "sekirica" sajtu.

Pa moze da izvuce 50A uz pad efikasnosti ali to je vec preoptereceno napajanje. Ja to ne preporucujem.

I sta sad, to je 50A ne 50+. To je sjajno napajanje ali ja i dalje tvrdim da treba da uzme jace napajanje i da ima lufta.

Video sam da moze da da i 600W. Ali, 50 i vise ampera mu treba, pa reko mozda ipak neko jace ;)

Marcus, to je 60amp ko zna ceka. Snaga je 360W. Jes da je MP skup, ali 40A je 25.740din

EDIT: pretece me ovi kurajber :d

Ipak ce CHIEFTEC CFT- 650-14CS biti moj izbor. Idem upravo da ga kupim, mislim da ce to da zavrsi posao.

Taj chief cft kad se optereti na jednoj grani preko 30a (ili tako nesto), ugasi se. Cisto da obavestim.

ja sam spojio sve cetiri grane zajedno, znaci sve zute i crne i radi besprekorno za sada.

Nazad
Vrh Dno