Korekcija postoji, ali ne tamo gde je trazite....
http://en.wikipedia.org/wiki/LASIK
Mislim da to zaista vise nije toliko skupo i ne isplati se nositi "tegle" na ocima vise... na Beverly Hillsu se radi za 6-7000$ kod najboljih hirurga u USA. A to znaci da je kod normalnih lekara 2-3000$. Ima cak i za ispod 1000, ali ja ne bih isao kod low budget "lekara"....
Kod nas to radi Sveti Vid ali poslednji put kada sam pitao za nekoga, cena je bila dosta jaka, u nivou jakih americkih, a zastita tj. osiguranje od neke greske u srbiji prakticno da ne postoji.
Mali rizik postoji, ali nije veci od 1 komplikacije na 10.000 uspesno izvedenih operacija, a to je vec zanemarljivo. A i nije zgorega sve price o komplikacijama uzeti sa zrnom soli, jer je lobi protiv Lasik korekcije ogroman. Zaista ogromna para se obrce u svetu od prodaje kontaktnih sociva, sredstava za ciscenje, naocara i sl. i citave PR agencije su zaduzene za gerilla marketing i stvaranje negativne slike o Lasik hirurgiji, sto je posebno lako sada kada postoji internet i kada jednu losu pricu cesto tesko potre i deset dobrih!
Po meni, najveci rizik operacije je sto komputer koji kontrolise sam tok radi pod Windows-om
Inace, ja znam deset ljudi koji su potpuno zaboravili naocare sa ovom procedurom i niko nije zazalio para za ovo, niti imao ikakvih problema!