Šta je novo?

Nalog za Zoom - savet

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potreban mi je poslovni nalog za Zoom za snimanje i strimovanje sastanaka i sednica. Treba da ide live i da je javno dostupno svim zainteresovanim kao i da pojedini učesnici sastanka mogu da se Zoom-om uključuju i učestvuju u sastancima (ne više od 5 korisnika istovremeno).
Pitanje je gde u Srbiji kupiti Zoom poslovni nalog preko računa.
Prvobitno je bila zamisao da se sastanci ide uživo preko Youtuba ali na Youtubu se snimci mogu editovati a snimak sastanka mora da bude neupitne verodostojnosti pa sam dobio savet da koristimo Zoom. Imamo dobru Logitech opremu (Logitech Video Conferencing System) za sve tako da hardver mislim da neće biti problem.
Imate li neke savete.

Zoom pretplata se kupuje direktno od Zoom-a, sa portala u kom se radi administracija naloga. Plaća se karticom, naravno.

Na njihovom sajtu imaš "Plans & Pricing" sekciju, gde možeš videti detalje.

Mi za firmu uzimamo svake godine i plaćamo isključivo karticom firme za devizno plaćanje nakon čega ti stigne potvrda na mejl o plaćanju. Odlična je stvar i osnovni paket daje do 100 korisnika, a mi smo dokupili za konferenciju do 500 korisnika. Topla preporuka za zoom, jer se pokazao mnogo bolje i stabilnije od team-a aplikacije koju imamo za džabe uz microsoft pakete koje uzimamo.

Mi za firmu uzimamo svake godine i plaćamo isključivo karticom firme za devizno plaćanje nakon čega ti stigne potvrda na mejl o plaćanju. Odlična je stvar i osnovni paket daje do 100 korisnika, a mi smo dokupili za konferenciju do 500 korisnika. Topla preporuka za zoom, jer se pokazao mnogo bolje i stabilnije od team-a aplikacije koju imamo za džabe uz microsoft pakete koje uzimamo.
Hvala na savetu mada moramo da nađemo modalitet plaćanja pošto semo državna ustanova. Hteli smo da idemo live preko Youtube kanala ali Zoom dopušta da se na sastanak ili sednicu uključuju i učestvuju ljudi nisu fizički prisutni a i čini mi se da je verodostojnost snimka veća pošto se na Youtube kanalu posle snimak može editovati (ispravite me ako sam šta pogrešno rekao jer sam takav savet dobio ali nisam sam radio). Napravili bi opciju da Zoom ide direktno na Youtube kanalu gde i posle ostao trajno da ga neko može odgledati ali i da u lajvu mogu pratiti pratioci kanala.

Kako si mislio da ti zoom ide direktno na youtube kanal? Ne znam da li ta opcija ima u samom zoom-u, ali imaju druge aplikacije za snimanje. Koliko sam te razumeo ti želiš da odradiš jednim udarcem dve muve? :D

Koliko je meni poznao, i što sam imao prilike da vidim, firme najčešće koriste MS Teams. Postoji besplatna opcija, mogu da se snimaju sastanci, lepo je integrisan u Office paket.

Jeste Teams integrisan ali vuče 3GB rama što ume da pravi problem na laptopovima koji imaju 8GB sa Win 11 što je slučaj kod nas u firmi. Pola rama ti pojede Google Chrome i ostale aplikacije i kada dođe red na Teams to ume da potraje... Zato koristimo Zoom i mnogo je stabilniji. Verovatno, jer je samo za to namenjen. Dok je Teams jedan od paketa Office...

Pa može da se koristi i preko web browser-a, bez instalacije same aplikacije. Što je nekada i lakše.

To i radimo za ove što imaju 8GB koji moraju da koriste Teams zbog drugih sagovornika koji su na toj platformi. Naše neke velike sastanke idemo preko Zoom aplikacije.

Kako si mislio da ti zoom ide direktno na youtube kanal? Ne znam da li ta opcija ima u samom zoom-u, ali imaju druge aplikacije za snimanje. Koliko sam te razumeo ti želiš da odradiš jednim udarcem dve muve? :D
Ima opciju za puštanje direktno na Youtube kanal, mislim da kasni nekih4-5 sekundi prenos. Meni je u prvom redu bitno da to ide u live na Youtube kanalu i da mogu zainteresovani subskrajberi da gledaju uživo ali i kasnije da na kanalu mogu da odgledaju snimak. E sad potrbna mi je i opcija da se neko ukljucuje u sednicu (ili sastanak) online i učestvuje kao da je fizički tu i tu sam dobio savet za Zoom, inače postoji opcija Live on Youtube na Zoom taskbaru (mora prvo da se omogući u podešavanjima da bi se pojavila. Evo uputstva kako se radi:

Ukoliko bi me neko savetovao kako da u sastanak koji ide live na YT kanalu uključim nekoga spolja odustao bih od Zoom-a.

Pošto radim u državnoj ustanovi i nemamo način da preko kartice za devizno plaćanje platimo Zoom (ili me je računovodstvo obmanulo) da li postoji firma koja bi kupila Zoom pa mi preprodala uz naplaćeni procenat?

Jedino da neko od vaših zaposlenih kupi sa svoje privatne kartice i da mu na obračun plate doda na kraju meseca taj iznos? Može da se kupi i sa kartice koja nije za devizno plaćanje, samo obradi kurs evra po valuti banke u kojoj je kartica. Tako da ti nije potrebno otvaranje deviznog računa ako su na to mislili da ih sprečava...

Vrh Dno