Villy_Da_Man
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2005
- Poena
- 390
Gde naci u Srbiji nalepnice za kuciste kao one sto su izlazile u SK?!
zokish je napisao(la):možda kućna radinost, ako nije previše komplikovano:
-kupiš duplex lepljivu traku širine od 35 do 50mm (postoji providna i svetlo krem varijanta)
-odštampaš u boji sličicu-poruku na kvalitetnom papiru
-preko nje zalepiš providni samolepljivi tapet, može clar varijanta, a može i sa mat površinom
-sa donje strane odštampane sličice prelepiš duplex
-opkrojiš skalpelom ili makazama po konturi sličice i možeš da lepiš stiker
ali najkvalitetnije nalepnice se dobijaju kada koristiš grafoskopsku foliju na koju štampaš sličicu kao lik u ogledalu pa dupleks traku prelepiš na strani na kojoj si štampao ili još jača varijanta kada odštampaš na srebrnoj ili zlatnoj foliji (folija za pljuckavce). Jedino što ova varijanta može da bude preskupa varijanta na veliku količinu, više je za unikatne serijice.
a najlakša varijanta kad kupiš širok providan selotejp, prelepiš dve trake na A4 papir (jednu preko druge) pustiš to kroz laserski štampač (pljuckavac nije za ovu varijantu) pa kad izađe iz štampača ponovo prelepiš selotejp traku preko (ako želiš da zaštitiš odštampano mesto) a zatim odlepiš selotejp traku sa prvog sloja koji se uhvatio za papir
ili još ekstravagantnije, kupiš Alu samolepljivu foliju za termoizolaciju, pa je propustiš kroz matrični štampač kome je prethodno skinut ribon. Tako se dobijaju nalepnice slične metalnim pločicama na el. motorima i sl.
da ne govorim o vodenom žigu u kućnoj radinosti, još će me tretirati kao potencijalnog falsifikatora 🙂
edit1:
da ne bude zabune, ovo sam izvodio sa običnim pljuckavcem i laserom i ispada fenomenalno, jedina zamerka/nedostatak je da nalepnica u varijanti sa folijom ili providnim tapetom može biti podebela, ali nekima je i to cool (a bogami i meni).
savet No1: morate biti pedantni i strpljivi kada ovo radite, a rezultat je blizak vrhunskim stikerima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari