Šta je novo?

Najzad !!! Igra iz koje je Wc nastao...!!!!!

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Verovatno su mnogi od vas culi za igre Warhammer.
U pitanju su stone igre iz kojih su nastale mnoge danas izuzetno popularne stvari, izmedju ostalog WarCraft je inspirisan dogadjajima iz doticnih igara

Medjutim, do sada su "zvanicne" igre sa Warhammer tematikom bile bez izuzetka potezne strategije (protiv cega licno nemam nista, cak Chaos Gate smatram jednom od 10 najboljih igara ikada) i jedan fps Fire Warrior. Sada se medjutim ide na rts.

Evo i linka na (zasada) sajt igre:
http://www.relic.com/product/dawnofwar/index.php

U pitanju je Warhammer 40k: Dawn of War. Za razliku od svih dosadasnjih bice rts.

Da dodam da ce za razliku od vecine dosadasnjih igara tematika igre odstupiti od vec donekle dosadnog "Imperija protiv Haosa" fazona i da se u igru vracaju sve rase koje su cinile osnovu stonih igara, a koje su zastupljene u Wc - Svemirski Orkovi, Elfovi i slicno.
Dole imate i jedan skrinshot sa kojeg cete lepo videti sta ce to ovu igru uciniti posebnom - masovni okrsaji. Na shotu se vidi sukob trupa Imperije (oni plavi :)) i trupa Orkova. Pratio sam par clanaka vezanih za nju i obecavaju dosta novina i unapredjenja u taktickom segmentu igre, koji je uvek krasio Warhammer naslove. Takodje ce inkorporovati dobre osobine Wc3 kontrole jedinica koja je u doticnoj igri zaista izvanredna. Naravno, bice i heroja, ali njih je oduvek i bilo u Vorhamer igrama (u njima su se heroji kao nabudzene zasebne jedinice po prvi put i pojavljivali)

Igra po nekom mom misljenju dosta obecava. Naravno ona najverovatnije nema ni priblizne sanse da zamuti slavu WarCrafta koji je ipak ogromno ime, ali svakako nece ni u kom slucaju biti za bacanje !

Prilozi

• Assault!.jpg
    Assault!.jpg
    362.4 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Da si ti meni ziv i zdrav nit je Warcraft nastao od Warhammer univerzuma niti je Warhammer originalan sam po sebi - sve ima jednog roditelja (warcraft skoro direktnog - bilo je i tuzbi) - Dr. Tolkiena. Pre njega fantazijski svetovi te kompleksnosti takoreci niu ni postojali. Ovome su roditelji opet Mit o Beowulfu, mit o Nibelunzima, kao i vecina evropskog folklora (posebno severno evropskog) o vilin svetovima. No da ne gusim topic - verujem da ce igra biti dobra.

To da je to (indirektno) doslo od Tolkina je tacno, ali kakve to veze ima sa ovim ? :) Dalje, WarCraft je nastao od jedne stone Warhammer igre koja je govorila o sukobu izmedju kraljevstva Azeroth i invazije Orkova iz kraljevstva Haosa na nju...makar koliko ja znam :D

No dobro, da se ne prepiremo oko sitnica tipa ko je ciji tata, zanima me misljenje o igri...

mishljenje ? shah ko i sve ostale :D

Eh opti - izvini - nisam hteo da vredjam - poruku sam pisao posle samo tri sata sna u 48 sati ukupno, pa ako sam malo zvucao napadno - nemoj da se vredjas. A ovo za Warhammer da je bio bas taj scenario po kom je nastao warcraft, nisam ni znao. Inace igra po screenshotu izgleda zanimljivo, ali problem sa warcraftom, starcraftom i sa druge strane svim rts-ovima slicne tematike je u blizzardovom majstorstvu da napravi takav balans izmedju rasa i ponudi igracima neki poseban osecaj prilikom igranja da sve ostale igre jednostavno izgledaju ili prekomplikovane ili kao kopije... Ceka se jos uvek neko ko ce skinuti kralja sa trona...

Skot je napisao(la):
Eh opti - izvini - nisam hteo da vredjam - poruku sam pisao posle samo tri sata sna u 48 sati ukupno, pa ako sam malo zvucao napadno - nemoj da se vredjas. A ovo za Warhammer da je bio bas taj scenario po kom je nastao warcraft, nisam ni znao. Inace igra po screenshotu izgleda zanimljivo, ali problem sa warcraftom, starcraftom i sa druge strane svim rts-ovima slicne tematike je u blizzardovom majstorstvu da napravi takav balans izmedju rasa i ponudi igracima neki poseban osecaj prilikom igranja da sve ostale igre jednostavno izgledaju ili prekomplikovane ili kao kopije... Ceka se jos uvek neko ko ce skinuti kralja sa trona...

Ma ko se bre uvredio ? Nemoj da vredjas :p
Potpuno se slazemo, komentar jeste tacan, samo je fora sto ja ne idem bas toliko unazad sto se porekla tice, nisam toliko mator :d :)

Naravno, ova igra verovatno nece uspeti da skine sa trona blizzardove hitove, ali postoji velika verovatnoca da ce biti izuzetno prijatno iskustvo...jos kada bi izbalansirali pravilno sve rase to bi bio haos u multipleju...znaci orkovi u svemiru :), kakav bi to filing bio. Tolkinove ideje u SF izvedbi :banana:

@driver
Bezi od ove igre driveru, ima vise od 3 opcije a ni kola se ne voze :d

aahaahhh, mislim da ce da rula kad izadje 'underground hordes - dark of the blood omen with neverending neverwinter and summer nightstalker" :D:D:D:D:D:D

Pomislio sam da ces da kazes KKND... seca li se neko toga?

Secam se ja KKND-a (Krush, Kill 'n Destroy). Mnogo mi se dopala igra, ali vise nemam kopiju :(

imam ja kopiju igre koju sam deinstalirao posle 3 min igranja... zapravo mislim da je u pitanju mozda i nastavak...

shto se warhammera tiche igrao sam chaos gate i nekako nisamo mogao da se ukomponujem u igru.. ne znam zashto previshe mi je arhaichna bila (verovatno je nisam igrao kad je trebalo)

Warhammer Chaos Gate je ok igra ali u pocetku, jer se kasnije u igru malo inovacija dovodi da bi bila igriva do kraja... Naravno ovo je moje misljenje... Neznam da li je neko od vas igrao Soldiers at War, koja je jako slicna po izvodjenju kao i Chaos Gate, ali je desavanje u drugom svetskom ratu. U pocetku igre su prakticno iste ali u SaW se pojavljuje sve vise razlicitih oruzja tokom vremena, cega nema u CG...

driver je napisao(la):
aahaahhh, mislim da ce da rula kad izadje 'underground hordes - dark of the blood omen with neverending neverwinter and summer nightstalker" :D

Ako stigne, odmah obavesti :cigar:

Kamo srece da izadje tako nesto, to bi rooolalo :smoke:

Inace sto se tice Chaos Gate-a, kako se ne dobijaju nova oruzja ? Dobijaju se, doduse ne direktno, vec indirektno, jer koliko se secam dobijaju se elitni marinci, kapetani, chaplain-i, terminator odredi i heroji...U svakom slucaju obozavao sam tu igru. Uvek sam imao zelju da odigram "jos samo 5 minuta" ;)

Soldiers at War argh :) gde me nadje... ni ruznije grafike ni bagovitije igre a opet sam je ja mislim zavrshio (il sam bio tu negde pred kraj)...krajnje zarazno... svojevremeno se radio i nastavak al nishta od toga nije ispalo...

Steta sto nije bilo nastavka SoW, jer se nebih odvajao od kompa nekoliko dana... ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno