Šta je novo?

Najtiši kuler za S939?

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Može li neko da preporuči kuler za S939 s obzirom da se ovaj iz BOX varijante poprilicno čuje.

Thermal Take Golden Orb II ili Blue orb II

Oba izgledaju extra, 17dB, cena 20 evra u hgspot-u,pa razmisli o kupovini ovoga...

Blue orb je malo skuplji i veci...

Hvala na savetu. Na Socket A procesoru sam imao Whisper Rock IV koji je veoma tih, tako da mi ovaj BOX sada zaista pravi mnogo buke. Usput, to mi je jedini kuler u kucistu :)

Zalman od 7000 pa navise.

najtisi je onaj koji nije prikljucen na napajanje :D

salim, se svaki ventilator na 7V je osetno tisi nego na 12V, ali i slabije duva
a na 5V se nijedan ne cuje ali i protok je slabasan

Zavisi jel trazis jeftinu zamenu za box bez ikakvog OC potencijala ili hoces da imas tisinu ali i da OC-ujes, za ovo drugo je Big Typhoon odlican takodje mogu da ga preporucim ali je i skuplja varijanta

Opusteno kupi Gigabyte 3D cooler pro, ali pojuri varijantu sa bakarnim listovima.
Em ima potenciometar, em plave diode, sija vrh, ladi vrh!!!

Aj malo ja...
Da li je bolje da cekam zalmana 9500 da uleti ili da uzimam tog tajfuna odma??? :)

Poslednja izmena:
emaniac je napisao(la):
mislis, jedini ventilator?
to znaci da imas psu sa pasivnim hladjenjem? koje je?

Bio sam neprecizan i zanemario sam taj kuler jer mi je on uvek bio tisi od procesorskog. Hteo sam da naglasim da sam se oslobodio kulera na cipsetu i naravno kulera na grafickoj kartici kome je sudjeno da kad-tad prozvrci.

puska je napisao(la):
Zavisi jel trazis jeftinu zamenu za box bez ikakvog OC potencijala ili hoces da imas tisinu ali i da OC-ujes

Vec par godina mi overklokovanje izgleda besmisleno tako da mi ne treba sto bolji kuler. Treba mi sto tisi. Ovaj Venice 3000+ ni ne dolazi do 40 stepeni tako da sigurno nece biti problema.

С' обзиром да рече да нећеш да оверклокујеш, можда има друго, буџетско решење.

Сећам се да је неко раније рекао да је заменио вентилатор са s754box-а неком деветком. Ако и s939box кулер користи 92х92 вентилаторе трк у PIN и купи неки од GlacialTech вентилаторчића, коштаће те 200-300 динара, а имаћеш 19db кулер :) (дупло тиши од обичних осмица)

Poslednja izmena:
tesa je napisao(la):
Bio sam neprecizan i zanemario sam taj kuler jer mi je on uvek bio tisi od procesorskog. Hteo sam da naglasim da sam se oslobodio kulera na cipsetu i naravno kulera na grafickoj kartici kome je sudjeno da kad-tad prozvrci.

Vec par godina mi overklokovanje izgleda besmisleno tako da mi ne treba sto bolji kuler. Treba mi sto tisi. Ovaj Venice 3000+ ni ne dolazi do 40 stepeni tako da sigurno nece biti problema.

Reci mi kako si zamenio kuler na cipsetu i koji cipset imas?

Ја сам зујалицу заменио са Zm-nb32k, ако то не нађеш можеш ставити и Zm-nb32Ј или Pac-p01.

Коштају 250-500 дин (у зависности где купиш), и пристојно одрађују посао :)

goran445 je napisao(la):
Reci mi kako si zamenio kuler na cipsetu i koji cipset imas?

Do pre desetak dana sam imao EPOX 8RDA3+ i nameravao sam da kupim malog Zalmana za cipset, ali sam na kraju kupio novu plocu i procesor. Ploca je Gigabyte GA-K8NF-9 i oma veeeliki pasivni hladnjak na cipsetu. Bas ono sto mi treba :)

mastercula je napisao(la):
Aj malo ja...
Da li je bolje da cekam zalmana 9500 da uleti ili da uzimam tog tajfuna odma??? :)

uzmi Tajfuna jeftiniji je a hladi isto kao i Zalman ako ne i za nijansu bolje na AMD platformi, Zalman je keva sto se intel-a tice.

Ovaj ThermalTake BigTyphoon izgleda da je prilicno veliki sa svojim ventilatorom od 12cm. Ne mislim naravno da je to lose, naprotiv. Sigurno mu nije potreban veliki broj obrtaja kao ovom zvrku koji trenutno zuju pored mene. Cena mu je duplo veca od Golden Orb-a, ali pretpostavljam da se isplati jer Orb izgleda nije mnogo tih.

ima, sonic tower + coolermaster 12cm svetleci ~750rpm, mislim da je to manje od 16db ?
venice 3200+@2600mhz = ~24C winamp+surf, 38-39C full load

ukoliko se kod ,,nas" da nabaviti najtoplije preporucujem vapochill micro ultra silent. ne cuje se skoro uopste, a hladi vrhunski.:)

Poslednja izmena:
tesa je napisao(la):
Golden Orb = 20€
Big Typhoon = 44€

Hm?

Golden Orb = 20€ = Box cooler, sto bih ja dao 20 evra ako bi dobio jedno te isto, ako hocu vec da ocujem posteno onda moram i za hladjenje da se otvorim posteno, sve ima svoju cenu. Naravno ako ti je oc sekundaran onda samo malcice smanji voltazu i clock i stavi fabricki cooler na 7V, nemoj dzabe da bacas pare.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno