Šta je novo?

Najsigurniji backup?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao.

Vec dugo se nosim idejom da nista od bitnih podataka ne drzim na hardu. Nije problem udariti backup svakih 15 dana, ali jednostavno, zelim sve da drzim na nekoj eksternoj varijanti. znachi, svakih nekoliko dana, kad podatak zatreba, utaknem, odradim na kratko shta treba, istaknem. Znachi da nishta ne stoji u mashini. Naravno, backup na dvd se na svakih 15ak dana podrazumeva.

Sta mi savetujete? Flash disk, ili neki vid memorijske kartice? Brzina apsolutno nije bitna, samo da citanje ne bude ispod npr pola mega u sekundi. I da mi ne crkne samo od sebe tek tako lako, ili da se ne izlandja brzo od velikog broja upisa/ischitavanja. Kapacitet max 2 gb.

Hard diskovi su toliko jeftini postali, da je prosto bezveze koristiti bilo sta drugo... uzmes jedan eksterni, pa snimis na njega sta hoces, makar svaki dan... brze od toga sigurno ne postoji... a mozes i mirror raid da napravis, ali je problem sto ti onda stoji u masini...

Pa postoji veća šansa da ti otkaže flash disk nego da ti otkaže HDD.

Ako su podaci važni, lepo kupi dva HDDa i veži ih u RAID1.

ne ne...niste me dobro razumeli...nista ne sme da bude u mashini! Mora da bude lako prenosna memorija! dodatni hard disk me kao varijanta ne zanima. Imam neke svoje razloge, zbog kojih su mi jedina opcija flash ili neka kartica...

e saaaad....koju karticu uzeti? Jesu li ove SD dugotrajno reshenje?

Vrh Dno