Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ajd da probam ponovo, zna li neko ima li u Nikitiju ili eventualno negde na Sitoniji da se uzme cosmote kartica, a da ne mora da se vozi do Nea Mudanie?
Ako si jod uvek tamo, imas kod gipsanog posejdona na samom ulazu u Nikiti iz pravca Soluna. Tu kupis karticu pa odes prekoputa na trafiku da dokuis dopunu, i zamolis nazad u radnji da ti aktiviraju sve jer je sve na Grckom.
 
Morao sam peske prebaciti na Cosmote jer je non stop na WIND GR i tu katastrofa radi.
 
za razliku od Airalo-a gde plan tece od trenutka kada se nakaci na mrezu...
Molim te za pomoć, nemam isustva ni sa Airalo ni sa eSim. Uzeo sam eSim.me, nisam do sada koristio, nisam ga još ubacio u telefon.
Idem u USA na 2 nedelje, odgovara mi Airalo 10 GB.
Ako te dobro razumem, mogu ovako:
Dan pred polazak aktiviram eSim i kupim Airalo paket koji želim. Vreme počinje teče tek od momenta kada se zakaći na mrežu u zemlji za koju sam kupio paket (dakle, kada sletim u USA)?
Hvala

EDIT: ne čitam, lepo piše:

ACTIVATION POLICY
The validity period starts when the eSIM connects to any supported network/s.
 
Airalo je odlican gde god da ides, sve se obavlja preko aplikacije, nema vijanja bilo cega. Mozda skuplje par evra, ali to je ono vijanje, pa ko vise voli sta. Ja sam vise za komfor.
 
@kibicer
Sam pitas, sam odgovaras, ko veliki :)
Tako je, aktiviras kad hoces a plan tece od trenutka kacenja na njihovu mrezu. Racun mozes da umanjis (mojim) referral kodom GOMIL1007 za $3
 
U Grckoj Vodafone blagi uzas. Proverim zasto je to tako i vidim da su treci od pozadi po net-u. Nisu ama bas ulagali u infrastrukturu. Dzabe mi daju sada neogranicen internet kada je neupotrebljiv.
 
Cosmote zavrsava posao 👌
 
U Grckoj Vodafone blagi uzas. Proverim zasto je to tako i vidim da su treci od pozadi po net-u. Nisu ama bas ulagali u infrastrukturu. Dzabe mi daju sada neogranicen internet kada je neupotrebljiv.
Nije samo vodafone, svi provajderi imaju lošu pokrivenost.
Na Ammolofi plaži kod Kavale nisam imao signal ni jednog operatera.
 
Kod Grka je generalno internet los.
 
Da, nazalost kako god da prebacim mrezu, bilo 3G ili 4G, hvatam i propinjem se kao da namestam antenu za TV dok Riska iz srecnih ljudi vice Arandjelu da li je dobro ili nije.
 
Ako nekoga zanima, u Leptokariji možete kupiti Cosmote WhatsUp karticu za 18€ u ovoj radnji.
 
Ako moze neko da pomogne moguce da je nesto trivijalno ali nemam nikoga da me usmeri a ja sam glup za telefone a tek posebno oko roaminga
Stigli smo na kipar i klinac ne moze da se konektuje ni na jednu mrezu izlista mu mreze kada iskljuci automatiku ali kad hoce konekciju stoji da je nedostupno
to je mts paket omorika ja ga placam na svoje ime vec godinama
zena i ja smo se bez problema povezali ona je na mts isto neki paket preko firme ja sam na yettel
Net nije bitan jer ce se svakako koristiti hotelski wifi a ovo je samo za vandredne situacije da bude dostupan za bazicne pozive
Probali smo gomile podesavanja u telefonu i uvek isto
Jel moram da kontaktiram mts i na koji nacin? Jel moze biti nesto oko paketa ili ce pre biti oko podesavanja telefona? Mi 9t je u pitanju ako nesto znaci
 
Sto kaze kolega iznad, sobzirom da je mts kartica u pitanju, 99% da nije ukljucen roming na njoj. Tako da tu nista ne mozes sam, moraces njih da kontaktiras, cimaj ih prelo nekog cheta...
 
Zar ne moze iz same aplikacije da aktivira?
A9C5AC01-8E31-48FE-AD24-F606E966C038.png
D8C7B3B2-D42C-41FB-B632-9E876E500865.png
 
Ne znam kako je sad, ne koristim mts, ali pre dve godine nije moglo, drugar se 3 dana natezao dok mu nisu ukljucili roming...
 
@Apple
Mora prvo operater da ti aktivira uslugu roaminga na kartici, pa posle ti imaš mogućnost da taj roaming, uključiš ili isključiš (ovo što si prikazao).
 
Ne secam se da sam trazio tu uslugu…
 
Ja sam kod Yettela i morao sam da tražim tu uslugu a na sajtu MTS piše da se od skoro kod novih korisnika automatski aktivira roming a da stari korisnici moraju da okrenu korisnički servis da bi ga aktivirali.
 
Koliko znam kod Yettel-a nikada nije bilo potrebno da se trazi da ti aktiviraju roming...
 
@machak99
Jeste sigurno, krenuo sam sa devojkom u Španiju pre 10tak godina, i naravno, nije imala aktiviranu roaming uslugu na postpaidu.
Tako da odlično poznajem ovu materiju i sve probleme aktivacije iste iz strane zemlje :cool:

p.s. Naravno nije bio Yettel već Telenor.
 
Yettel
Ukoliko žele da koriste uslugu rominga pre prvog plaćenog računa, postpejd korisnici treba da uplate namenska sredstva za ovu svrhu u iznosu od 4.000 dinara. Uplata namenskih sredstava od 4.000 dinara važi i za korisnike koji kasne sa izmirenjem obaveza po osnovu mesečnih zaduženja. Sredstva, koja korisnik-fizičko lice uplati za aktiviranje usluge roaminga, imaju tretman više uplaćenih sredstava i odobrava se kroz prvi mesečni račun.

Znaöi, ako si nov korisnik moraš da aktiviraš ako ti treba roming pre prvog računa a ako ne, automatski će biti aktiviran (sad je uslov jedan mesec, ranije je bilo tri meseca plaćena).
 
Nazad
Vrh Dno