Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Tri puta manji ping preko starlinka (Antena - svemir - Bazna stanica - server Okle i nazad ) nego po zemlji od Grčke do Austrije servera Okle i nazad... Impresivno od Elona i njegovog tima u SpaceX. Tačno mu fali da implementira mini kit sa nekom power bankom (baterije sve jeftinije postaju) da bude konkurentan mobilnim provajderima posebno kad bude mogao da izbacuje "zvezdanom krstaricom" po sto satelita u cugu.

Poslednja izmena:
^ Uzmi u obzir da je to bila istočna strana Peliona, gde je mobilna telefonija slabije podržana i ima puno planinskih prepreka signalu, a satelit nema :) I još činjenicu katastrofalnih poplava baš na Pelionu prošle godine koje su odnosile puteve i ostalu infrastrukturu. Verovatno da sam išao u neku civilizaciju i da sam imao 5g a ne 4g telefon da bi bio znatno bolji mobilni net nego izmeren. Ali svakako Starlinku svaka čast, ja sam se iznenadio kad sam izmerio. Pritom, ako sam dobro googlao, tamo to košta recimo 500e za opremu i onda 40e za mesec dana korišćenja, bez obaveze, ne mora svaki mesec.

Putujem u subotu u Italiju i vracam se u ponedeljak veče. Planiram da uzmem Roamify pa me zanima da li tu ima opcija da se izabere od kad tece ponuda?
Da li to jutro treba da izvrsim kupovinu ili mogu i sutra pa da namestim pocetak vazenja posto planiram unlimited 3days da uzmem ne bih da krene da tece sutra.

Prilozi

• IMG_3514.jpeg
    IMG_3514.jpeg
    104.8 KB · Pregleda: 48
Aktivira se kad se nakaci na mrezu koju podrzava (znaci ne u Srbiji kada skeniras kod). Svakako pise, ne treba ranije od dva, tri dana pred put skenirati kod.
Ostavi trazenje mreze na automatski odabir, ako je kao u Nemackoj neces ni znati na kojoj si. Pisace samo esim (gore levo na lock screenu).

1000047321.jpg

Instaliraj app, preglednije je.

Poslednja izmena:
Išao pre neki dan u Hrvatsku. Na pumpama ima još uvek kartica telemach po ceni od 6.5 evra. Može se birati za EU je 30 Gb, za Hrvatatsku 50 Gb

Nije Evropa, ali preporuka za Mobimetter u Kini. Koriste TsimTech, ima 5g i radi bez greske. Uzeo sam paket 15gb- 15 usd.

Putujem u subotu u Italiju i vracam se u ponedeljak veče. Planiram da uzmem Roamify pa me zanima da li tu ima opcija da se izabere od kad tece ponuda?
Da li to jutro treba da izvrsim kupovinu ili mogu i sutra pa da namestim pocetak vazenja posto planiram unlimited 3days da uzmem ne bih da krene da tece sutra.
Napisi iskustva kad se vratis, trebace meni za Italiju nesto isto.

Uzeo sam roamify unlimited 3 dana - 10€
windtre 5g mreza. Na otvorenom sam bio zadovoljan medjutim u lokalima i restoranima je nesto slabiji signal i tu je bilo manjih problema. Recimo u metrou je ful signal, dok u vozovima je onako klimavo, na relaciji aerodrom - grad, vozom cesto se gubio signal.
Ali u globalu posluzio je svrsi da budem online i da se ne izgubim 😃
Za 3 puna dana sam potrosio nesto manje od 5gb, cak sam i hotspot pustao tako da negde 1-2gb po danu je sasvim dovoljno. Roamify nudi bas sarenoliku lepezu paketa..
E da prelazio sam i u Svajcarsku, Lugano i tamo sam imao internet.

Nije Evropa, ali preporuka za Mobimetter u Kini. Koriste TsimTech, ima 5g i radi bez greske. Uzeo sam paket 15gb- 15 usd.
Pronasao sam jos bolju varijantu za Kinu. Preko Alipay-a pristupite opciji esim koja vas vodi na trip.com i tamo imate opciju flat (fup je 100gb/dan). Cena za jedan dan je 16 juana (240 din) a za 10 dana 135 (2050 din),sami birate trajanje. Najbolje od svega je da izbegavate njihov Great firewall posto je operater iz Hong Konga i svi servisi rade normalno (Google, Youtube, drustvene mreze itd.)

Pronasao sam jos bolju varijantu za Kinu. Preko Alipay-a pristupite opciji esim koja vas vodi na trip.com i tamo imate opciju flat (fup je 100gb/dan). Cena za jedan dan je 16 juana (240 din) a za 10 dana 135 (2050 din),sami birate trajanje. Najbolje od svega je da izbegavate njihov Great firewall posto je operater iz Hong Konga i svi servisi rade normalno (Google, Youtube, drustvene mreze itd.)
To je super, doduse funkcionalno je i sa VPN-om da se zaobiđe veličanstveni vatreni zid Narodne republike kine. Cak radi i u samom avionu iznad sibira putem nekih njihovih komunikacionih satelita... Nije ko starlink ali sljaka

Da li Telemach ili Tomato kartice kupljene na pumpi u HR tokom proputovanja kroz HR od 3-4h, i aktivirane odmah po kupovini u HR, rade dalje u EU bez nekih registracija i komplikacija?

Uzeo sam letos slovenačku karticu Telecom Slovenia, i radi samo u Sloveniji.
Da mi proradi EU roming te slovenačke kartice, morao bih da registrujem karticu na sebe (može to i on-line), ali ne mogu jer korisnik mora biti rezident Slovenije sve sa adresom u SI.

Ja imam iskustvo od proletos sa tomato, radilo je, bonus je bio 30gb na kupljenu karticu, da li se nesto menjalo oko registracije ne znam.

@mlax37 To su ove, sim2go za 6.5?
Išao pre neki dan u Hrvatsku. Na pumpama ima još uvek kartica telemach po ceni od 6.5 evra. Može se birati za EU je 30 Gb, za Hrvatatsku 50 Gb

A1, tj tomato, sajt im trenutno ne radi, ne znam kakve oni imaju trenutno promocije, poslednji put kada sam proveravao davali su 10gb nakon aktivacije.

@dlalic
Mislim da je to. Nisam se udubljivao previše. Samo sam pitao kasirku šta je najbolje za internet. Ona mi rekla da imaju dve vrste kartica, obe koštaju 6.5 evra.
Razlika je za EU imate neku od 30gb, a za Hrvatsku 50gb. Meni trebo za Hr pa sam uzeo tu. U maju kad sam išao u Italiju uzeo sam tu za EU 30gb.
E sad, ovo je bilo krajem oktobra, tako da ne znam da li još uvek imaju

Pozdrav, trebam da putujem na alpe u francusku uskoro pa gledam opcije za internet u vidu eSIM-a za Francusku, ali i za Evropsku Uniju (putujem kroz HR, SLO, IT itd)... Pogledao sam kod Francuskih operatera Bouygues nudi 30GB fr i eu za 30eur, a SFR 60GB za istu cenu za fr i eu. Sad pitanje je, koji ima bolju pokrivenost pa se zato i brinem da idem za ovu bolju opciju, znam da bi ovaj Bouygues trebalo da je najbolji operater u Francuskoj... Unapred hvala za sve savete

Roamify sam koristio u Mađarskoj, Austriji i Nemačkoj. Radio je bez greške. Skijanje računam 7 dana? Nema bolje + Evropa unlimited ti u Francuskoj radi na Bouygues i Orange.

1000050996.jpg

Da li Telemach ili Tomato kartice kupljene na pumpi u HR tokom proputovanja kroz HR od 3-4h, i aktivirane odmah po kupovini u HR, rade dalje u EU bez nekih registracija i komplikacija?

Da mi proradi EU roming te slovenačke kartice, morao bih da registrujem karticu na sebe (može to i on-line), ali ne mogu jer korisnik mora biti rezident Slovenije sve sa adresom u SI.
Tomato karticu sam kupio pretprošlog leta ovde u Srbiji preko Kupujem Prodajem i aktivirao je ovde odmah po kupovini. Od tada sam je koristio u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Austiji i svuda je radila bez greške. I danas mi je aktivna i samo je povremeno (na tri meseca) dopunim online najmanjom dopunom od 4 eur. tako da ti nije bito da moraš da je aktiviraš u Hrvatskoj. Makar je tako bilo i pretpostavljam da se to nije menjalo. Dopune i aktivacija jedinica ide preko aplikacije i što se mene tiče te kartice rade vrhunski.

Često idem u Španiju i kupujem njihov Digi broj, koji ima beskonačno minuta i ogromnu količinu GB i sve to mi nije potrebno. Mogu li da kupim tomato broj iz Srbije ili da ga kupim da kupujem prodajem ide ga koristim u Španiji? Na koliko najmanje moram da napunim kreditom broj da ne bih izgubio postojeći kredit? Sem toga jednostavnije mi je da čujem jezik automata koji poznajem ili na engleskom već na španskom koji ne razumem.

Ako mislite da je tomato Dobar izbor slobodno recite! ⛵

Имам немачки СИМ који сам регистровао летос на своје име у пословници Дојче Телекома, а као адреса је наведена адреса хотела у ком сам био. Све је прошло без проблема. Тај је коришћен у неколико наврата од тада по Европи.

shvatio sam koliki su lopovi ovi nasi u srbiji tek kada sam uzeo karticu u svajcarskoj, 30e placam mesecno, imam sve neograniceno, plus neogranicen internet za celu evropu, usa i kanadu, dok sam u mts placao 20e za pisljivih 8gb interneta i to naravno samo u srb xD

Ja koristim ,po Evropi, 120gb za 20E a traje 90 dana. Lepo me sluzi u svakoj zemlji. Pozivi i poruke se placaju dodatno jer je data kartica.

Sim,mozea i esim ali moras u poslovnicu. Simpa hrvatska.

U pravu si za nižu cenu. Evo i slike za standardnu ponudu. Medju tih 49 zemalja mora da je i ona gde idem.
Moram da se ogradim, ja nisam na strani operatera i briga me za njih. I sam sam se ovde informisao za druge kartice vezane za inostranstvu. Lično, gde odem na odmor kupim njihovu karticu sa neograničeni internetom.
Poenta mog komentara je, da su i ovde stvari vezane za paket bolje i povoljnije nego kad su davali 8GB za 30 evra.1000102035.jpg

Sve to lepo zvuci, ali mora da se vodi racuna za roming koji daju nasi operateri jer u napomeni stoji za koju mrezu vazi. Zbog toga mora da se dobro informise pre puta i da se odabere rucni izbor mreze da se ne zakaci na neku drugu mrezu pa da bude ogroman racun.

Koliko ce ovo ljudi da uradi, veoma mali broj ljudi.

@shexpir
Upravo smo u Francuskoj, putovali kroz HR, SLO i IT, a aktivirali smo taj neki paket, EU net 3gb, na MTS-u.

Generalno neće ni da se zakači na te neke mreže za koje ne piše da paket važi. Ne znam da li je to tako svuda?!?

Tomato karticu sam kupio pretprošlog leta ovde u Srbiji preko Kupujem Prodajem i aktivirao je ovde odmah po kupovini. Od tada sam je koristio u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Austiji i svuda je radila bez greške. I danas mi je aktivna i samo je povremeno (na tri meseca) dopunim online najmanjom dopunom od 4 eur. tako da ti nije bito da moraš da je aktiviraš u Hrvatskoj. Makar je tako bilo i pretpostavljam da se to nije menjalo. Dopune i aktivacija jedinica ide preko aplikacije i što se mene tiče te kartice rade vrhunski.
Nekoliko pitanja za Tomato.
Imaju li eSIM?
Online dopuna radi preko kartica koje nijesu iz HR?
Koliko traje kartica od poslednje dopune?
Radi li i pozivi i poruke?

Nazad
Vrh Dno