Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Tri puta manji ping preko starlinka (Antena - svemir - Bazna stanica - server Okle i nazad ) nego po zemlji od Grčke do Austrije servera Okle i nazad... Impresivno od Elona i njegovog tima u SpaceX. Tačno mu fali da implementira mini kit sa nekom power bankom (baterije sve jeftinije postaju) da bude konkurentan mobilnim provajderima posebno kad bude mogao da izbacuje "zvezdanom krstaricom" po sto satelita u cugu.

Poslednja izmena:
^ Uzmi u obzir da je to bila istočna strana Peliona, gde je mobilna telefonija slabije podržana i ima puno planinskih prepreka signalu, a satelit nema :) I još činjenicu katastrofalnih poplava baš na Pelionu prošle godine koje su odnosile puteve i ostalu infrastrukturu. Verovatno da sam išao u neku civilizaciju i da sam imao 5g a ne 4g telefon da bi bio znatno bolji mobilni net nego izmeren. Ali svakako Starlinku svaka čast, ja sam se iznenadio kad sam izmerio. Pritom, ako sam dobro googlao, tamo to košta recimo 500e za opremu i onda 40e za mesec dana korišćenja, bez obaveze, ne mora svaki mesec.

Putujem u subotu u Italiju i vracam se u ponedeljak veče. Planiram da uzmem Roamify pa me zanima da li tu ima opcija da se izabere od kad tece ponuda?
Da li to jutro treba da izvrsim kupovinu ili mogu i sutra pa da namestim pocetak vazenja posto planiram unlimited 3days da uzmem ne bih da krene da tece sutra.

Prilozi

• IMG_3514.jpeg
    IMG_3514.jpeg
    104.8 KB · Pregleda: 38
Aktivira se kad se nakaci na mrezu koju podrzava (znaci ne u Srbiji kada skeniras kod). Svakako pise, ne treba ranije od dva, tri dana pred put skenirati kod.
Ostavi trazenje mreze na automatski odabir, ako je kao u Nemackoj neces ni znati na kojoj si. Pisace samo esim (gore levo na lock screenu).

1000047321.jpg

Instaliraj app, preglednije je.

Poslednja izmena:
Išao pre neki dan u Hrvatsku. Na pumpama ima još uvek kartica telemach po ceni od 6.5 evra. Može se birati za EU je 30 Gb, za Hrvatatsku 50 Gb

Nije Evropa, ali preporuka za Mobimetter u Kini. Koriste TsimTech, ima 5g i radi bez greske. Uzeo sam paket 15gb- 15 usd.

Putujem u subotu u Italiju i vracam se u ponedeljak veče. Planiram da uzmem Roamify pa me zanima da li tu ima opcija da se izabere od kad tece ponuda?
Da li to jutro treba da izvrsim kupovinu ili mogu i sutra pa da namestim pocetak vazenja posto planiram unlimited 3days da uzmem ne bih da krene da tece sutra.
Napisi iskustva kad se vratis, trebace meni za Italiju nesto isto.

Uzeo sam roamify unlimited 3 dana - 10€
windtre 5g mreza. Na otvorenom sam bio zadovoljan medjutim u lokalima i restoranima je nesto slabiji signal i tu je bilo manjih problema. Recimo u metrou je ful signal, dok u vozovima je onako klimavo, na relaciji aerodrom - grad, vozom cesto se gubio signal.
Ali u globalu posluzio je svrsi da budem online i da se ne izgubim 😃
Za 3 puna dana sam potrosio nesto manje od 5gb, cak sam i hotspot pustao tako da negde 1-2gb po danu je sasvim dovoljno. Roamify nudi bas sarenoliku lepezu paketa..
E da prelazio sam i u Svajcarsku, Lugano i tamo sam imao internet.

Nije Evropa, ali preporuka za Mobimetter u Kini. Koriste TsimTech, ima 5g i radi bez greske. Uzeo sam paket 15gb- 15 usd.
Pronasao sam jos bolju varijantu za Kinu. Preko Alipay-a pristupite opciji esim koja vas vodi na trip.com i tamo imate opciju flat (fup je 100gb/dan). Cena za jedan dan je 16 juana (240 din) a za 10 dana 135 (2050 din),sami birate trajanje. Najbolje od svega je da izbegavate njihov Great firewall posto je operater iz Hong Konga i svi servisi rade normalno (Google, Youtube, drustvene mreze itd.)

Pronasao sam jos bolju varijantu za Kinu. Preko Alipay-a pristupite opciji esim koja vas vodi na trip.com i tamo imate opciju flat (fup je 100gb/dan). Cena za jedan dan je 16 juana (240 din) a za 10 dana 135 (2050 din),sami birate trajanje. Najbolje od svega je da izbegavate njihov Great firewall posto je operater iz Hong Konga i svi servisi rade normalno (Google, Youtube, drustvene mreze itd.)
To je super, doduse funkcionalno je i sa VPN-om da se zaobiđe veličanstveni vatreni zid Narodne republike kine. Cak radi i u samom avionu iznad sibira putem nekih njihovih komunikacionih satelita... Nije ko starlink ali sljaka

Nazad
Vrh Dno