Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Idem za 3 dana u austriju i bicu tamo 2-3 dana, koja je najjeftinija e-sim opcija za 5-10 GB neta (minuti i poruke mi ne trebaju)?
EDIT: video sam orange flex i oni nude ~8GB za 9e sto mi je mozda i okej ali ako ima nesto bolje za te pare ili slicno za manje para otvoren sam za predloge.
EDIT2: Vidim sad i kod FLEX za 1 PLN paket mesec dana, ako to uspe sam sebi sam odgovorio haha
EDIT3 :)rolleyes:: Nemam opciju za esim u aplikaciji vec samo za fizicku karticu..

Poslednja izmena:
Idem za 3 dana u austriju i bicu tamo 2-3 dana, koja je najjeftinija e-sim opcija za 5-10 GB neta (minuti i poruke mi ne trebaju)?
EDIT: video sam orange flex i oni nude ~8GB za 9e sto mi je mozda i okej ali ako ima nesto bolje za te pare ili slicno za manje para otvoren sam za predloge.
EDIT2: Vidim sad i kod FLEX za 1 PLN paket mesec dana, ako to uspe sam sebi sam odgovorio haha
EDIT3 :)rolleyes:: Nemam opciju za esim u aplikaciji vec samo za fizicku karticu..
U kakvoj aplikaciji imaš fizičku karticu??? Misliš u aparatu?
Pošto nemaš e-sim ,postoji nekoliko rešenja - npr. da uzmeš neki roming dodatak svog provajdera, da uzmeš prepaid globaltela pa roming dodatak od 5gb, da uzmeš fizičku karticu od mtel austrija sa 10gb kod mts-a (https://mts.rs/Privatni/Internet/Mobilni-internet/Putuj-Evropom) ili da kad npr dodješ u austriju kupiš prepaid sa 23gb na 28 dana (https://mtel.at/sr/tarife/prepaid/mtel-sim#basic-sim-menu)

Cosmote tj. What's up nikad gori, trenutno u Pargi. Daleko bolje radio na Sitoniji i Kefaloniji. Ovde krš živi.

U kakvoj aplikaciji imaš fizičku karticu??? Misliš u aparatu?
Pošto nemaš e-sim ,postoji nekoliko rešenja - npr. da uzmeš neki roming dodatak svog provajdera, da uzmeš prepaid globaltela pa roming dodatak od 5gb, da uzmeš fizičku karticu od mtel austrija sa 10gb kod mts-a (https://mts.rs/Privatni/Internet/Mobilni-internet/Putuj-Evropom) ili da kad npr dodješ u austriju kupiš prepaid sa 23gb na 28 dana (https://mtel.at/sr/tarife/prepaid/mtel-sim#basic-sim-menu)
Ne mogu u aplikaciji njihovoj da kupim esim vec samo da zakazem preuzimanje i kupovinu fizicke sim kartice, to sam hteo da kazem.
Probacu nesto od toga sto si predlozio, hvala.

Ja uzeo dva e-sima kod Hrvatskog Telekoma za 10 EUR, neograničeni internet (sigurno ima neki FUP, mada nisam proverio) 10 dana, odlično radi, celo vreme na 5G.

(Aktivirao sam kartice još u Srbiji, pa su nas smarali sa gomilom SMS poruka kako ne može da se aktivira usluga pre prvog obavljenog poziva, a čim smo se konektovali na njihovu mrežu, internet je proradio bez poziva i poruke su prestale stizati.)

Samo za Hrvatsku ili za ceo EU (Grcka).

Sinoć aktivirao klincima Orange flex, 12€ za 12 GB u EU da bi ostao isti broj, a svakako uskoro ide odmor.

Naravno. Na Sitoniji i Kefaloniji letelo. Ovde baš šarenoliko, čas hoće, čas ne. Nisam očekivao da će biti ovako loše. Pre ove sam imao tazza, podbrend vodafone, i često je ovako poluradilo.

Jel ima neka preporuka za Kipar? Gledao sam da uzmem na airalo, 10gb za $20.

Meni i ženi sam uzeo “putuj Evropom” 10 GB za 30 dana, sinu MobiMatter 25 GB za 30 dana (ostajemo 18 pa mi se ne uklapaju one kraće varijante). Obe varijante rade besprekorno, mogu da se menjaju GR operateri (rade sa svima). Kome ne treba neograničeni net ovo je za sada odlično.
Ako može malo pojašnjenje, šta je “putuj Evropom” i koju si tačno ponudu uzeo sa MobiMatter posto koliko sam shvatio taj sajt prikazuje razne ponude raznih provajdera. Hvala

Može, samo se mora aktivirati u roku od 30 dana od kupovine. Čim se povežeš tamo na njihovu mrežu paket je aktivan.

Ako može malo pojašnjenje, šta je “putuj Evropom” i koju si tačno ponudu uzeo sa MobiMatter posto koliko sam shvatio taj sajt prikazuje razne ponude raznih provajdera. Hvala

MobiMatter je drugo. Uzeo sam 20+5 GB.

Mala ispravka od prošlog puta, “putuj evropom” (MTEL Austrija) ne radi na Cosmote mreži.

Nismo uspeli da potrošimo ni pola. Ni mi, ni sin.

Drugari, kakav je ovaj Yesim za Grcku ? Klinac bi koristio oko Haniotija.

Jel ima neka preporuka za Kipar? Gledao sam da uzmem na airalo, 10gb za $20.
Iz prve (prošlogodišnje) ruke, Airalo odlično radi baš svuda na Kipru. Osim u severnoj Nikoziji ako planirate obilazak, tu mora turska kartica. Inače kompletan Kipar od Pafosa levo i severne (kipranske) obale do Protarasa desno, uključujući i britanske baze, odličan Airalo.

Ako neko ide u Finsku ;) elisa provajder - 10E 7 dana neogranicen net, 5G brzina do 300, mada je meni u nekim trenucima isla i do 600. Ima 11GB u roamingu u EU/EEA, ima i opcija za 30 dana

Nazad
Vrh Dno